Siril Desers protiv Rome na finalu Lige konferencije (© Reuters)
Siril Desers protiv Rome na finalu Lige konferencije (© Reuters)

Zvezdi rastu šanse: Odbijena ponuda iz Serije A za Desersa

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 15:07

A Fajenord već pikirao zamenu

Dovela je Crvena zvezda Aleksandra Pešića, planira angažman još jednog napadača uoči početka kvalifikacionog puta ka Ligi šampiona, a signali po prvaka Srbije su ohrabrujući kad je u pitanju velika želja čelnika kluba – Sirila Desersa.

Sa dve adrese stižu informacije koje nagoveštavaju da su crveno-beli i dalje ozbiljan takmac u nameri da dovedu snažnog špica. Prva glasi da je Genk odbio ponudu iz Serije A za Desersa, a druga da Fajenord – u kome je momak čija majka je iz Nigerije lane igrao na pozajmici – uveliko radi na pronalaželju zamene. Kombinacija ta dva saznanja nudi šanse Zvezdi da napadne Desersa i tako dobije najzvučnije pojačanje ovog leta.

Izabrane vesti

Desersa je prethodnih dana želeo i Kremoneze. Prema saznanjima belgijskih medija, povratnik u Seriju A poslao je zvanučnu ponudu za Sirila, ali su je čelnici Genka istog trenutka odbili. Ne zato što ne žele da ga prodaju – naprotiv – već što je smatraju nedovoljnom. Suma koju su Italijani ponudili nije obelodanjena, mada su u Genku procenili da nije ni dovoljna za prvog strelca prethodnog izdanja Lige konferencije (deset golova). Zato je Siril Desers i dalje na raspolaganju treneru Vuteru Vrankenu i očekuje se da bude na terenu u nedeljnom derbiju sa šampionskim sastavom Klub Briža u prvom kolu Pro lige.

U ovom času jedino želim da se posvetim meču sa Klub Brižom. Ostalo ne mogu da kontorlišem. Mirno prihvatam situaciju. Svašta sam prošao i doživeo za osam godina profesionalnog bavljena fudbalom. Nema planova na ovom nivou. Bitno je da ne dozvolite da vas neka situacija zavara“, predočio je Desers.

Kremoneze će morati da pojača ponudu ako želi napadača koji je eksplodirao na stadionu De Kajp, s tim da 27-godišnji fubdaler kao najveću želju ističe da se svi poslovi kad je u pitanju izbor novog kluba završe pre, po pravilu stresnog, 31. avgusta

Sezona u Roterdamu je bila izvanredna. Kontakt sa Fajenordom i dalje održavam, redovno razgovaram sa trenerom Arneom Slotom, vrata povratku nisu potpuno zatvorena, ali želim da ovoga puta sve teče prirodno. Prošle godine posao sa Holanđanima je završen tek poslednjeg dana prelaznog roka. Taj dan me je koštao nekoliko godina života. Nadam se da ću sad ranije naći klub“, rekao je Desers.

Pitanje je, ipak, da li Fajenord može da dobije Desersa i zato mu je već našao zamenu. I to u Meksiku. Čelnici kluba su naciljali Santjaga Himeneza, 21-godišnjeg centarfora Kruz Azula koji je novu sezonu otvorio tako što je postigao tri gola u početna tri kola.


tagovi

Siril DesersTransferiLetnji prelazni rok 2022FajenordGenkFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara