Pavkov, © MN Press
Pavkov, © MN Press

Zvezdi se ne isplati da proda Pavkova za 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 10:48

Čekaju se ponude iz arapskog sveta, ali tek od 1. septembra

Bio je novembar 2018, desilo se čudo u Beogradu, režirao ga je Milan Pavkov, sa dva gola oborio na pleća Liverpul i dostigao maksimum profesionalne karijere. Dva meseca kasnije Crvena zvezda je imala na stolu ponudu Bordoa vrednu 4.000.000 evra, međutim, nije pristala na dinamiku isplate obeštećenja (pet rata po 800.000) i propala je šansa da se učinak snažnog napadača materijalizuje.

Otad mu je cena na tržištu u konstantnom padu, danas se kreće oko 1.000.000, koliko je neimenovan turski klub spreman da plati srpskom prvaku, o čemu ste mogli da čitate na MOZZART Sportu, međutim... Iako bi u prvi mah na taj način dobili određena sredstva, „skinuli“ ga sa plate i Dejanu Stankoviću raščistili kadar u napadu otvarajući prostor za Brazilca Andersona iz Famalikoa, možda se ljudima iz Ljutice Bogdana 1a možda ne isplati da prihvate ponudu Turaka. Obrazloženje nudi Sportski žurnal, podsećanjem da Radničkom iz Niša pripada 30 odsto od narednog transfera Pavkova, tako što se od pomenutih 1.000.000 evra – ili bilo koje druge ponude, kad i ako bude stigla – najpre odbije 300.000 koliko su Beograđani već prosledili na Čair u zimu 2017, a od preostalog iznosa računa 30 odsto. Prostije: Zvezda bi od miliončeta morala na račun Radničkog da prebaci još 210.000 evra, a da joj od centarfora ostane „samo“ 790.000 i nije neka zarada.

Izabrane vesti

Tim pre što se u Zvezdi nadaju unosnijim ponudama. One bi eventualno mogle da stignu sa Bliskog istoka, područja u kome nema finansijske krize, kao eventualne destinacije navode se Ujedinjeni Arapski Emirati, Katar i Saudijska Arabija, s tim da je pandemija virusa korona stopirala sve aktivnosti na planu dovođenja igrača sve do 1. septembra. Zvezdi se žuri, iako prelazni rok ove godine traje do 1. oktobra.

Plus, veliko je pitanje da li bi Milan Pavkov prihatio selidbu u arapski svet. U Južnu Koreju, primera radi, nije hteo za platu od 700.000 evra.



tagovi

Milan PavkovFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara