(©Star sport)
(©Star sport)

Zvezdi stiže veća ponuda za Garsiju, predsednik otišao u Atinu po njega

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.06.20. | 12:02

Grci našli pare

Mateo Garsija u Atini čeka rasplet oko nastavka karijere i dogovor Arisa i Crvene zvezde.

Najnovija vest iz Grčke glasi da je Aris našao pare za novu, poboljšanu ponudu za kupovinu Garsije i da je predsednik kluba Teodoros Karipidis otišao u Atinu po Argentinca.

Izabrane vesti

Podsetimo, Garsija je pre nekoliko dana doputovao u Grčku i boravio u Solunu gde je gledao revanš meč polufinala Kupa Grčke u kojem je Aris dočekao AEK. Pre toga je posetio i trening bivšeg kluba iz kojeg je letos došao u Crvenu sezonu. U društvu menadžera Bartolija je obavio prvu rundu pregovora sa rukovodstvom Arisa i veruje se da je tada sklopljen dogovor što se tiče uslova oko Garsijine plate po povratku u Aris.

Ostao je teži deo posla, a to je da se dogovore Zvezda i Aris oko visine transfera.

Grčki mediji sada javlaju da je Kapridis otputovao u Atinu gde se sinoć opet sastao sa Garsijom i njegovim agentom kako bi ubrzali proces povratka iz Crvene zvezde. Okolnosti su se promenile u odnosu na pre nekoliko nedelja kada je Arisova ponuda bila nezadovoljavajuća za Crvenu zvezdu. Klub iz Soluna je tada nudio samo 1.200.000 evra za 50 odsto Garsijinog ugovora. Međutim, od tada je uspeo da proda Janisa Fetfacidisa u Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata za blizu 2.000.000 evra i obezbedio je finansijsku injekciju da podigne ponudu za Garsiju.

Grčki mediji pišu da je Aris spremio drugu, poboljšanu ponudu crveno-belima za argentinsko krilo. Ne navodi se koja je visina ponude, ali bi dve strane mogle da približe stavove. Prema infromacijama MOZZART Sporta od pre nekoliko dana, Crvena zvezda za Garsiju traži 1.500.000 evra i 30 odsto od naredne prodaje. S obzirom da je Aris zaista spreman da pojača ponudu, to bi odgovaralo novčanoj sumi koju zahteva Zvezda i klubovi bi dalje pregovarali samo o visini procenata od naredne prodaje.

Garsija je prošle sezone blistao u Arisu na pozajmici iz Las Palmasa i postao je miljenik navijača solunskog kluba. Kada je otišao u Crvenu zvezdu, na njegovo mesto je iz Olimpijakosa kao slobodan igrač došao Fetfacidis ostavio odličan utisak, odigrao dobru sezonu i posle samo godinu dana se prodao u Al Ain gde će zarađivati 1.700.000 evra po sezoni tokom trogodišnjeg ugovora. Odlično je prošao i Aris koji je prvo odbio ponudu Al Aina vrednu 1.200.000 evra, ali je potom stigla druga od 1.700.000 koja sa bonusima može da nagura transfer na 2.000.000 evra. Plus što su se Arapi obavezali da će odmah isplatiti ceo iznos što je jako bitno. Grci se nisu mnogoi dvoumili, prihvatili su i obezbedili dodatni novac za odlučujuće pregovore sa Zvezdom.

Garsija u Atini čeka rasplet, a on bi mogao da dođe jako brzo. Sve ukazuje na to da će se Argentinac posle samo godinu dana vratiti iz Zvezde u Aris. Među navijačima Zvezde će uvek ostati da lebi nedoumica da li je Garsija mogao više, da li je dobio pravu šansu i da li je iskorišćen na pravi način. 



tagovi

Mateo GarsijaLetnji prelazni rok 2020Aris

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara