Zvezdin kiks na početku i velika glavobolja: Voša u bunkeru ohladila Marakanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.07.21. | 22:02

Bez golova na najvećem srpskom stadionu – 0:0

Projektovana šampionska žurka, izazvana povratkom publike na Marakanu, pretvorila se u utakmicu velike glavobolje za tim Dejana Stankovića i šefa stručnog štaba crveno-belih. Kao nikada u novijoj eri protkanoj serijskim osvajanjima domaćeg prvenstva, tim sa Marakane kiksnuo je već na početku. Desetkovana i pretumbana četa Slavoljuba Đorđevića postavila je ispred Nikole Simića neprobojan, spartanski bedem od koji su se odbile ofanzivne mogućnosti srpskog šampiona – 0:0

Crvena zvezda je upirala, pokušavala, napadala u talasima preko bokova, ali nije uspela da skrši otpor gostiju. Poneće Dejan Stanković pun kofer problema na daleki put u Almati gde će crveno-beli igrati prvi evropski meč. Jer je Zvezda po šansama mogla da slavi, ali je 90 i kusur minuta večerašnje predstave sa Vojvodinom kuburila sa brzinom i kreacijom. A kada je tako onda obično đavo dođe po svoje… Vojvodina je na jedini moguć način uspela da dođe do boda i na tome kapa dole Slavoljubu Đorđeviću, koji je sastavio tim pomoću štapa i kanapa, bez prošlogodišnjih protagonista i povređenih igrača.

Izabrane vesti

I što je za Crvenu zvezdu još alarmantnije, u Kazahstan putuje bez primarne opcije na poziciji napadača. Mladi Nikola Krstović nije uspeo da probije led, Pavkov je promašio zicer, kao i Ben, dok Dioni nije stigao da debituje. Dani visokog napona su počeli u Ljutice Bogdana.

Došli su navijači Crvene zvezde željni fudbala i prošlosezonske dominacije da vide još jedan u nizu šampionskih izdanja. Vrelu atmosferu, pred oko 20.000 svedoka podgrejao je i zvanični debi najvećeg pojačanja Aleksandra Dragovića, ali Slavoljub Đorđević se nije ponašao kao dekor na crveno-beloj žurci. Dok je domaća publika brojnim koreografijama odavala čast prošlosezonskim rezultatima, trener Novosađana je zategao odbranu kao strunu, na pravi italijanski način.

Često smo viđali Veljka Simića kao ispomoć levom beku Devetku, ofanzivnu ulogu praktično da nije imao kreator gostujućeg tima Nemanja Čović, ali i ozbilljni problemi gostujućeg tima sa običnim iznošenjem lopte bila je sekundarna stavka u igri Vojvodine.

Na silne muke zgusnutom zonom, hermetički zatvorenim linijama tima na 40 metara od gola Nikole Simića, Novosađani su stavili četvrostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Crvena zvezda je konstantno bila blizu, ali nedovoljno za rano vođstvo.

Pokušavao je domaćin na različite načine. Kreiranjem Nenada Krstičića iz dubine, prodorima i konstantnim ubacivanjem Milana Rodića, tehnikom na malom prostoru Ivanića i Aleksandra Kataija. Nije vredelo. Najbliža vođstvu Zvezda je bila posle pokušaja sa distance Nenada Krstičića, te stative Bena nakon lepe asistencije.

Čuli su se uzdasi razočarenja posle brojnih šuteva na dobro popunjenim tribinama Marakane, ali izgled jednobrazne utakmice razbio je u 30. minutu prodorom i potom vrlo dobrim udarcem Veljko Simić.

Odlučio se Dejan Stanković da poverenje u špicu napada ukaže mladom Krstoviću, koji se trošio u polju brojnim duelima i izvlačenjem po boku. Međutim, Crnogorac je ostao bez učinka u šesnestercu… Nedostajalo je Crvenoj zvezdi i brzine i pametnih lopti kako bi se na sitne froncele pocepale odbrambene linije Slavoljuba Đorđevića. Jako zgusnute i dobro postavljanje. Digao je Stanković sa klupe brzo brzonogog Aksela Bakajoka, osetivši nervozu u vrlo problematičnim centaršutevima Milana Gajića. Uskoro je na zagrevanje poslat i Gelor Kanga.

Tenzija je ubrzo postala dominantno osećanje u Ljutice Bogdana. Kako je vreme prolazilo, tako su se razigrali štoperi Novosađana Kovačević i Stevanović. Veliki promašaj Bena dodatno je unervozio trenera crveno-belih Dejana Stankovića, koji je besomučno gledao ka rezervnim fudbalerima u nadi da će pronaći dobitnu šifru. Kako je vreme prolazilo, crveno-beli su igrali sa više srca, a sve manje mozga. Bezglavo izletanje na polovinu Vojvodine, mogao je da kazni Noveski samo da je u kontri bio malo više hrabriji i precizniji.

Kada je i odbrana Vojvodine popuštala, tu je bio Nikola Simić, spreman da odbrani već viđen gol. Pavkov je imao prazan prostor posle asistencije Aleksandra Kataija, ali je pogodio odlično postavljenog čuvara reže gostiju.



tagovi

FK Crvena zvezdaFK VojvodinaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara