Zvezdin najambiciozniji projekat: Najbolji igrač severa Evrope, Zahavijev pulen, Danac sa mesijevskom statistikom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.12.20. | 17:27

Crveno-beli uputili poziv Filipu Sinkernagelu iz Bodo Glimta, ali ga žele Fener, Trabzon, Seltik i Anderleht

Imalo je rukovodstvo Crvene zvezde tokom poslednjih prelaznih rokova da barem jednim ulaznim transferom podignu euforiju među navijačima do maksimuma. Leta 2018. godine, poslednjeg dana pijace, ugovor sa učesnikom Lige šampiona poptisao je Marko Marin, mada crveno-belima nisu davane velike šanse da privole na saradnju nekadašnjeg reprezentativca Nemačke. U isti koš može da se tretiraju ovoletošnji dolasci Aleksandra Kataija i Gelora Kange. Mnogo se pre 18 meseci pričalo o argentinskom krilu Mateu Garsiji, mada bivši član Las Palmasa nije do kraja opravdao očekivanja.

I sada se navijači Crvene zvezde nadaju bombama u liku i delu Duška Tošića ili Aleksandra Dragovića, ali u senci tih potencijalnih transfera, sportski sektor kluba sa Marakane krenuo je u vrlo ambiciozan projekat. Možda i najambiciozni kada je u pitanju novija istorija Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Stigao je u Zvezdu već Aksel Bakajoko kako bi doneo brzinu i pojačao konkurenciju na krilnim pozicijama, ali rukovodstvo crveno-belih prethodnih meseci intenzivno je razmišljalo o ofanzivcu Bodo Glinta i vrlo verovatno najboljem igraču severa Evrope Filipu Sinkernagelu. Prema saznanjima MOZZART Sporta Danac, koji je sa Bodom osvojio titulu šampiona Norveške, preko posrednika je, još pre mesec dana, dobio signal da je srpski šampion jako zainteresovan za njegove usluge. Tada je odgovorio da su mu planovi vezani za neku od top liga, posebno što se šuškalo da je Sinkernagel oduševio skaute Fjorntine i Atalante koji su ga dugo držali na oku.

Kao i velika većina igrača Bodo Glita, Sinkernagel je pažnju evropske javnosti skrenuo tokom kvalifikacija za Ligu Evrope. Briljantan je bio protiv Kaunasa i Žalgirisa, ali je jedan od najboljih mečeva odigrao na San Siru protiv Milana. Rosoneri su uz mnogo muka slavili protiv norveškog predstavnika (3:2), ali je mladi Hauge obezbedio transfer u redove sedmostrukog prvaka Evrope. Zvezdin pik inkernagel je ostao u Bodou i nije pogrešio.

Tokom ovogodišnjeg prvenstva Norveške “nabacio” je mesijevsku statistiku. Na 28 utakmica postigao je 19 golova i upisao čak 24 asistencije. Predvodio je Bodo do šampionske titule, i stavio tamošnje instance bez izbora. Proglašen je za najboljeg igrača Norveške, u koju je stigao 2018. godine iz Sonderiskeja. Imao je neke čudesne partije, kao protiv Rozenborga kada je nanizao četiri asistencije.

Dobra stvar za Sinkernagela je što mu za 15 dana ističe ugovor sa Bodo Glintom, i kao slobodan agent moći će da ispolusuje ozbiljan ugovor. Njegova sezona iz snova nije ostala neprimećeno, posebno što je Bodo na svim frontovima ostavio odličan utisak. Momak koji može da igra na obe krilne pozicije, kao ofanzivni vezni i napadač, samo u prethodnih sedam dana povezivao se sa Fenerbahčeom, Seltikom, Trabzonom i na posletku Anderlehtom. Inače, o njegovoj karijeri računa vodi jedan od najuticajnijih svetskih menadžera, Izraelac Pini Zahavi.

Crvena zvezda sa nabrojanom konkurencijom teško može da se izbori, ali su na Marakani rešeni da ne odustaju. Danac rođen pre 26 godina se uklapa u profil fudbalera koji je zanimljiv Crvenoj zvezdi. Ne samo zbog ofanzivnih karakteristika, već i činjenice da za njega nije potrebno izdvajati novac za obeštećenje.

Međutim, jasno je da Sinkernagel očekuje da dobije ugovor karijere. A to je mnogo više od trenutnog Zvezdinog limita koji se kreće oko 500.000 evra. Moraće mnogo diplomatske veštine da upotrebe u Ljutice Bogdana, i samo se nadaju da će kreativni Danac, koji savršeno kontroliše loptu, prepoznati srpskog šampiona kao sredinu gde može da nastavi veliki igrački uzlet.



tagovi

Dejan StankovićZvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara