Edmund Ado (©MN Press)
Edmund Ado (©MN Press)

Zvezdin novi napad na Edmunda Ada: Bliže nego ikada

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 22:43

Vezista Šerifa pred vratima stadiona Rajko Mitić

Izgleda da će treći napad Crvene zvezde na Edmunda Ada biti srećan po beogradski klub.

Pre godinu dana crveno-beli nisu uspeli da postignu dogovor sa Šerifom oko obeštećenja. Moldavcima je bilo malo 1.800.000 evra, pošto se u trku naknadno uključio i Midtjiland, pa je cena iznenada skočila na 2.500.000. Ispostavilo da vezista iz Gane nije otišao u Dansku, te su čelnici Zvezde ponovo pokušali prošlog leta da dovedu 22-godišnjeg fudbalera. Neizvesnost je trajala sve do poslednjeg dana prelaznog roka, ali ponovo nije bilo dogovora. U ovom slučaju problem nije predstavljao iznos za obeštećenje (2.000.000), već dinamika isplate. U Šerifu su zahtevali da novac bude uplaćen što pre, dok je Crvena zvezda nudila rate tokom 12 meseci.

Izabrane vesti

Po saznanjima Mozzart Sporta, dogovor je sada bliži nego ikad i ostalo je još samo da se utanače određeni detalji, koji ne bi trebalo da predstavljaju kočnicu u konačnoj realizaciji transfera. Dakle, Edmund Ado bi već početkom 2023. godine mogao da se nađe na okupljanju prvotimaca Crvene zvezde.

Reč je o igraču koji je u sezoni 2020/2021. bio fažan faktor u Šerifovom istorijskom plasmanu u Ligu šampiona, a potom i pobedi nad Real Madridom, kada je moldavski klub kao gost slavio 2:1.

Kvalitet veziste iz Gane nije sporan, ali od velikog značaja za crveno-bele biće da prođe kompletne zimske pripreme pod nadzorom trenera Miloša Milojevića jer je poslednju takmičarsku utakmicu odigrao još u junu, kada je sa reprezentacijom Gane nastupao u kvalifikacijama za Afrički kup Nacija. Ado, međutim, nije bio učesnik Svetskog prvenstva u Kataru pošto u tekućoj sezoni nije odigrao ni minut za Šerif, s kojim je pod ugovorom do leta 2024.

Mladi vezista je još kao 18-godišnjak iz Gane stigao u slovačku Senicu, iz koje je jula 2021. prešao u Šerif. Njegov dolazak u Crvenu zvezdu verovatno bi bio priprema za moguć rastanak sa Sekuom Sanogom.



tagovi

Edmund AdoFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara