Zvezdin pad energije i koncentracije: Bojan Matić doneo veliki bod Napretku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.03.23. | 18:53

Crveno-beli vodili golom Ivanića od 38. minuta, ali je pet minuta pre kraja iskusni golgeter Kruševljana postavio konačan rezultat utakmice - 1:1

Situacija u kojoj imate veliku prednost na tabeli i već ste viđeni novi-stari šampion države, sa sobom nosi rizik padove energije i koncentracije, što se upravo dogodilo Crvenoj zvezdi u završnici utakmice Kruševcu. Lošu reakciju gostiju kod defanzivnog prekida u 85. minutu kaznio je iskusni napadač Napretka Bojan Matić i doneo veliki bod Napretku protiv lidera - 1:1 (0:1).

Crvena zvezda je povela iz kontranapada u 38. minutu, kada je Osman Bukari protutnjao po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao dobro postavljenog Mirka Ivanića. Ekipa Miloša Milojevića je nakon toga delovala prilično sigurno i propustila nekoliko dobrih prilika da duplira prednost, ali se u poslednjih pola sata ušlo u otvoreniju bitku na terenu, što je na kraju rezultiralo izjednačujućim golom domaćina.

Izabrane vesti

Milojević je odigrao meč bez klasičnog defanzivnog veznog igrača, što se nije ispostavilo kao ispravan potez, pošto je tokom drugog poluvremena bilo poprilično prostora za domaće vezne igrače da dođu do završne trećine terena. Sa Srđanom Mijailovićem u timu proteklih nedelja protivnici uglavnom nisu imali tu mogućnost. Ovoga puta pouzdani vezista se našao na klupi za rezervne igrače i ušao na teren tek u 88. minutu, kada su gosti prešli na dubinske pasove i jurili trku sa vremenom.

S obzirom na značajan broj izmena u timu, crveno-belima je bio potreban period uigravanja na startu meča. Kontrola igre je bila prisutna, ali je prva prava prilika za Crvenu zvezdu stigla tek na isteku pola časa igre, kada je centrirao Vigo, Aleksandar Pešić hvatao makazice, a lopta otišla pravo na glavu Osmana Bukarija, koji je sa šest-sedam metara udaljenosti gađao preko prečke.

Gosti su tada konačno uspeli malo da se razigraju, a onda je u 35. minutu još bolju šansu imao Bukari. Zahvatilo je krilo iz Gane poluvolej sa ivice kaznenog prostora, bio je Nikola Petrić na izazovima, ali je uspeo da prebaci loptu preko prečke.

Na kraju se ispostavilo da je Crvena zvezda povela iz klasičnog kontranapada. Domaći su prokockali napad koji je obećavao, nakon što je Knežević lože zahvatio loptu, a onda se otvorio prostor Osmanu Bukariju, koji je pobegao svojim čuvarima i potom pogodio slobodnog Mirka Ivanića na drugoj stativi. Odličnom vezisti iz Bačkog Jarka nije bilo teško da iz neposredne blizine glavom matira Petrića.

Napredak je uzvratio u 43. minutu, nakon dobre kombinacije Šarića i Stefana Jovanovića, ali je desni bek ekipe Dragana Perišića loše šutirao, pa nije došlo do promene rezultata.

Ivanić je praktično svaku dilemu mogao da razreši u 45. minutu, kada je glavom gađao posle kornera Kingsa Kangve, ali je na gol-liniji zablistao Petrić.

Da neće baš tako lako predati domaći igrači su pokazali u 53. minutu, kada je sa ivice kaznenog prostora pokušao Marko Šarić. Nikola Vasiljević se pružio koliko je dugačak, ali nije morao da interveniše.

Bili su mladi igrači Crvene zvezde, na pozajmici u Kruševcu, Nikola Stanković i Nikola Knežević silno motivisani da pokažu kvalitet protiv svog matičnog kluba. Upravo je Stanković u 63. minutu probao sa distance, ali ni njegov udarac nije bio dovoljno dobar da se ugrozi Vasiljević.

Domaći igrači su umalo sami sebi presudili u 65. minutu, kada su loptu predali direktno u noge Mirku Ivaniću na 30 metara udaljenosti od svog gola. Ovaj je ostavio loptu na stranu za Aleksandra Pešića, ali je njegov udarac bio isuviše slab za Petrića. Lukavo je dva minuta kasnije probao i Bukari, koji je vrhom kopačke udario loptu na ivici kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pored leve stative.

Milojević je u 70. minutu svesno promenio krila Mitrovića i Bukarija, uveo sveže ofanzivce Mijatovića i Kataija, a majstor iz Srbobrana je i 75. minutu pogodio stativu protivničkog gola. Probao je lukavo iz mrtvog ugla da savlada Petrića, ispod kojeg je prošla lopta, ali je pogodila suprotnu stativu.

A onda kada je zaličilo da su gosti polako počeli da otaljavaju posao, usledio je prekid u kojem je prvo pokušao Aleksandar Dragović da izbaci loptu glavom, a onda je mladi Jovan Mijatović neoprezno spustio loptu na šut iskusnom Bojanu Matiću, koji nije propustio priliku da zakuca loptu u gostujuću mrežu iz srca kaznenog prostora aktuelnog šampiona.

Crvena zvezda je reprezentativnu pauzu dočekala sa 18 bodova više od drugoplasiranog TSC-a, odnosno 19 više od ljutog rivala Partizana. Ipak, pred Milošem Milojevićem je težak zadatak, pošto pored overe šampionske titule i napada na duplu krunu, mora da napravi dobre osnove za narednu sezonu kada crveno-bele čekaju još veći izazovi.


NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 1:1 (0:1)

/Matić 85 - Ivanić 38/

Kruševac

Stadion: Mladost

Sudija: Milan Mitić

Žuti karton: Đeković (Napredak), Vigo (Zvezda)

Napredak (4-2-3-1): Petrić 6,5 - S. Jovanović 6, Đeković 6,5, Kerkez 6, Vukajlović 6 (87. Projić -) - Stanković 6,5, Krstić 6 (78. Pantić -) - Đ. Jovanović 6 (63. Rusnup 6), Knežević 6,5, Čečarić 6 (78. Matić 7) - Šarić 6,5

Crvena zvezda (4-2-3-1): Vasiljević 6,5 – Vigo 6,5, Eraković 6,5, Dragović 6,5, Azarov 6 – Kangva 6 (87. Mijailović -), V. Nikolić (22. Srnić 6) - Bukari 6,5 (70. Katai -), Ivanić 7 (87. Rakonjac -), Mitrović 6 (70. Mijatović -) - Pešić 6.

Igrač utakmice: Bojan Matić 7

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

Mladost GAT - Radnički 1923 1:2 (0:1)

/Maksimović pen 50 - Zorić 30, Vidosavljević 62/

Subota

Novi Pazar - Kolubara 0:1 (0:0)

/Đuranović 50/

Javor - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Gigić 77 - U. Nikolić 39/

TSC - Mladost Lučani 2:1 (2:0)

/Cvetković 15, Jovanović 36 - Tomić pen 87/

Nedelja

Spartak - Radnički Niš 0:1 (0:1)

/Petrov 34/

Napredak - Crvena zvezda 1:1 (0:1)

/Matić 85 - Ivanić 38/

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)



tagovi

Bojan MatićMirko IvanićOsman BukariMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara