Žan Filip Kraso (©AFP)
Žan Filip Kraso (©AFP)

Zvezdin pik za špica je gol-mašina, ali i prvi asistent u Francuskoj! Kraso pakovao u pobedi Sent Etjena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 22:43

Slavni klub drugi put vezao dve pobede ove sezone u Ligi 2, posle Dižona pao i Nim – 2:1

Godinama je Crvena zvezda pravila greške, ne želi više da ih ponavlja. Kasno je potpisivala napadače, upadala u cajtnot i najčešće ispaštala. Promenili su na stadionu “Rajko Mitić” strategiju, zimus su promovisali Pitera Olajinku, ali je Nigerijac ostao u praškoj Slaviji na pozajmici do leta.

Kada se sezona završi, staviće se na raspolaganje treneru srpskog šampiona koji se kreće u prvenstvu Srbije kreće u pravom smeru, na dobrom je putu da šesti put uzastopce podigne pehar namenjen prvaku države. Na taj način bi stekao prohodnost u grupnu fazu Lige šampiona, za evropske bitke Zvezda se osigurala angažovanjem Olajinke, ali hoće dodatno da osnaži napad. Jedan od pikova je Žan Filip Kraso, kome na leto ističe ugovor sa sent Etjenom, a u francuskoj Ligi 2 teroriše protivnike.

Izabrane vesti

Mogla bi Zvezda na leto da ima zastrašujuć napadački korpus, ako pored Pitera Olajinke privoli i Žana Filipa Krasoa da dođe na stadion “Rajko Mitić”. Napadač Obale Slonovače nedavno je dobio poziv u reprezentaciju, debitovao je postigao gol za državni tim. Preporučio se golovima i asistencijama u Sent Etjenu, a posle večerašnjeg gostovanja Nimu ne čudi što se brojni klubovi iz “liga petice” interesuju za njega. Žan Filip Kraso je zalutao u Ligu 2! Nije mu u njoj mesto.

Podelio je Žan Filip Kraso novu asistenciju i demonstrirao da i te kako ume da pakuje golove, ne samo da pogađa. Sent Etjen vezao je dve pobede, posle Dižona uzeo je meru i Nimu – 2:1 (1:0). Za oba trijumfa slavnog francuskog kluba najzaslužnija bila je Zvezdina želja.

Reprezentativac Obale Slonovače, koga bi Ronaldo rado video u Valjadolidu, je u prolom kolu postigao i namestio gol, i tako se vratio na prvo mesto. Ponovo je najbolji strelac, ali i asistent. Protiv Dižona je postao prvi paker lige, u duelu sa Nimom se učvrstio na toj poziciji. Na 21 utakmici u drugom rangu francuskog fudbala Žan Filip Kraso dao je 11 golova i asistirao za sedam!

Lude brojke ima napadač rođen u Štutgartu koji voli da napada gol licem.

Blesnuo je u sezoni kada završava saradnju sa Sent Etjenom, pokušao je desetostruki šampion Francuske da ga podmiti kapitenskom trakom, da ga duže zadrži, ali teško će Žan Filip Kraso biti na istom mestu i dogodine. “Prva puška” kluba spremna je za odlazak, u najboljem slučaju Sent Etjen će od reprezentativca Obale Slonovače dobiti – opstanak u Ligi 2.

Do njega ne može bez golova i asistencija Žana Filipa Krasoa

Na gostovanju u Nimu bio je u elementu. Poveo je Sent Etjen posle njegovog dodavanja u prostor. Odigrao je iz prve za Nilsa Enkunkua, a levi spoljni je matirao Lukasa Lionela Dijasa. Gol pogledajte OVDE.

Tercet Žan Filip Kraso – Nils Enkunku – Ibrahima Vađi obeležio je meč. Iskombinovali su kod golova, bili stalna pretnja po domaćina, a drugi je pao u koprodukciji strelca prvog i Senegalca. Izlomio je Krasoov partner u napadu čuvara i zatresao mrežu. Gol pogledajte OVDE.

Nim je smanjio preko Malika Čokuntea, ali je Sent Etjen ostvario veliku pobedu na gostovanju timu sa kojim se bori za opstanak.

FRANCUSKA 2 – 24. KOLO

Subota

Bordo – Pariz 2:1 (2:0)

/Bokele 24, Berbe 32pen – Lopez 72/

Valensijan – Rodez 0:0

Kevili Ruan – Sošo 0:0

Po – Laval 0:1 (0:1)

/Ruiz 40ag/

Le Avr – Nior 1:0 (0:0)

/Kornet 87/

Dižon – Mec 0:0

Kaen – Grenobl 2:1 (0:1)

/Mendi 65, Baset 90+4 – Feton 24/

Bastija – Gengan 1:1 (1:0)

/Kaibue 32 – Kurte 80/

Anesi – Amijen 2:0 (1:0)

/Boseti 5, Šamal 69/

Ponedeljak

Nim - Sent Etjen 1:2 (0:1)

/Čokunte 68 - Enkunku 34, Vađi 51/



tagovi

FK Crvena zvezdaSent EtjenNimLiga 2Žan Filip Kraso

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara