Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Zvezdin problem pred Kairat: Špic u magli

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.07.21. | 10:53

Krstović neubedljiv, Pavkov promašio zicer, Dioni na klupi, Vukanović na tribinama

Remi s Vojvodinom u prvom kolu svakako nije nešto zbog čega bi trebalo paliti alarm, ali bi povratak iz Kazahstana bez pobede natmurio lica na Marakani.

Crvena zvezda sa Dejanom Stankovićem, a i Vladanom Milojevićem pre njega, nije navikla da kreće u sezonu pod pritiskom kiksa.

Izabrane vesti

Posle najava da je među glavnim ciljevima ove sezone povratak u Ligu šampiona i čak 13 uzastopnih pobeda u međusobnim duelima, samo 0:0 sa Vojvodinom u Beogradu nije nešto što se moglo očekivati na startu Superlige.

Igra crveno-belih nije bila za kritiku, ali je izostala realizacija, a to nije prvi put.

SREDA, 16.00: (3.30) KAIRAT (3.00) CRVENA ZVEZDA (3.25)

Nadali su se u Zvezdi da angažovanjem Aleksandra Prijovića neće morati da brinu o učinku pred protivničkim golom, međutim, do dogovora o saradnji nije došlo, a pregovori su se odužili i ukrali dobar deo vremena potrebnog za uigravanje novog špica. Ovog leta, Loiju Dioniju, baš kao prošlog Dijegu Falčineliju.

Protiv Lala je od prvog minuta zbog potrebnog bonusa zaigrao Nikola Krstović, dok su na klupi ostali Milan Pavkov i novajlija Dioni. Borio se mladi reprezentativac Crne Gore da probije zgusnute blokove odbrane Novosađana, imao nekoliko pokušaja, ali nije uspeo.

Može se to pripisati neiskustvu. Nema Krstović mnogo utakmica u nogama od dolaska u Crvenu zvezdu i početak ove sezone biće period dokazivanja za njega da zaslužuje dres četvorostrukog uzastopnog šampiona. Očekuje se da će ga Stanković zbog pravila o bonusima koristiti u uvodnim mečevima, a dalje će zavisiti isključivo od njegovog učinka.

Kada je reč o međunarodnoj sceni, već od duela sa Kairatom ulogu startnog napadača trebalo bi da ima novajlija Loi Dioni, mada Francuza nije bio na premijeri sa Vojvodinom. U jednom trenutku snimila ga je kamera kraj aut-linije spremnog da uđe u igru, ali se to nije dogodilo. Umesto Krstovića od 75. minuta igrao je Pavkov, a nešto ranije Bena je zamenio Filipo Falko.

Pitanje je koliko je bivši napadač Anžea spreman da iznese teret gostovanja u Almatiju, gde crveno-bele ponovo čekaj bedem pred golom rivala. Vremena za odluku Stanković ima do srede.

Ako ne izabere Dionija, priliku bi mogao da dobije Milan Pavkov. Junak kultne pobede nad Liverpulom je u drugom delu prošle sezone postigao 12 golova i pokazao da nije izgubio motivaciju, kao što su nagoveštavala neka ranija njegova izdanja, ali je u subotu morao da pogodi zicer koji mu je u 84. minutu stvorio Aleksandar Katai. Sam je bio na sedam-osam metara od gola Nikole Simića, ali je šutirao pravo u golmana Lala. U utakmici kao što je bila jučerašnja, a kao što bi mogla biti u sredu protiv Kairata, takve šanse se moraju koristiti.

Ne treba, ipak, zaboraviti da su vodeći strelci prošle sezone bili igrači iz drugog plana. Mirko Ivanić (20), Aleksandar Katai (18) i El Fardu Ben (18) nisu klasični gol-igrači, kao ni Filipo Falko, ali neće biti iznenađenje ukoliko neko od njih u Almatiju dobije ulogu "lažne devetke". Prvenstveno Ben ili Falko. I jedan i drugi bili su aktivni u duelu sa Vojvodinom, naročito Ben koji je propustio nekoliko vrlo dobrih šansi. Među njima i najbolju, u utakmici, kada je u 51. minutu s par metara prebacio gol.

Imao je od dolaska Stankovića ulogu špica i Aleksa Vukanović, mada se ime nekadašnjeg napadača Napretka nije našlo u protokolu za jučerašnji meč i teško je poverovati da će zaigrati, barem ne od starta, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Prethodna takmičarska utakmicu koju je Zvezda odigrala bez golova bila je finale Kupa Srbije, protiv Partizana (pobeda na penale), a u Superligi je to bilo protiv Javora, takođe na Marakani, 25. oktobra prošle godine. Od kada je Dejan Stanković seo na klupu zime 2020, crveno-beli samo četiri puta nisu postigli gol u utakmici na domaćoj sceni. Bilo je to dvaput protiv Partizana (0:0, 0:1), zatim protiv Javora (0:0) i sada sa Vojvodinom (0:0).

Nisu navikli Zvezdini igrači da ne daju golove, a još manje da ne pobeđuju u domaćem prvenstvu. Remi sa Vojvodinom dobro će ih prodrmati uoči evropskih kvalifikacija. Čeka se reakcija...


tagovi

Dejan StankovićLois DioniNikola KrstovićMilan PavkovFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara