Zvezdin Šerif stiže iz Turske i zadužuje devetku! Endiaje pred potpisom, dogovara se dinamika isplate

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 14:55

Crveno-beli konačno rešavaju pitanje klasičnog špica

Crvena zvezda je pronašla napadača u Turskoj! Kako saznaje Mozzart Sport, devetku srpskog šampiona zadužiće napadač Adane, Šerif Endiaje (27).

Čelnici srpskog šampiona postigli su usmeni dogovor sa turskom Adanom, u koju se Senegalac vratio ovog leta, nako šestomesečne pozajmice u kineskom Šangaj Portu. Ostalo je još da crveno-beli dogovore dinamiku isplate sa turskim superligašom, pa da Endiaje i zvanično postane novi napadač Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Šerif Endiaje je postigao devet golova u najboljem timu tamošnje Superlige, a po povratku u Adanu dao je četiri pogotka u kvalifikacoijama za Ligu konferencije, uz dve asistencije. Pre odlaska u Kinu dao je osam golova na 12 mečeva za sastav Vinčenca Montele, što jasno pokazuje da crveno-beli dovode raspucanog napadača.

Šerif Endiaje je profesionalac postao u belgijskom Vasland Beverenu, posle čega je tri sezone nosio dres hrvatske Gorice, ali se raspucao u Turskoj. U dve uzastopne sezone postigao dvocifren broj golova za Geztepe, a potom je prešao u Adanu, gde je nastavio pozitivan niz.

Na prvi pogled deluje da nova devetka Crvene zvezde poseduje sve što je potrebno da ispuni zahteve igre Baraka Bahara i njegovog stručnog štaba. Prilično je pokretljiv i brz, a ima i sasvim solidnu visinu (190 centimetara), zbog čega se dobro snalazi i u skok igri.

Crveno-beli sa Šefifom Endiajeom dobijaju napadača drugačijeg profila od aktuelnih, iako i Senegalac po potrebi može da zaigra na različitim pozicijama u navali.

Sportski sektor Crvene zvezde na dobrom je putu da kompletira sve zacrtane planove na tržištu, pošto je već dogovoren i dolazak talentovanog štopera Nasera Đigu iz Bazela, pa je tako ostalo još samo dolazak jednog kvalitetnog centralnog veziste.



tagovi

Šerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara