Zvezdin život bez Jovičića: Od prirodnih do senzacionalnih zamena!

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.07.19. | 08:43

Kanjas, Jovančić, Vulić, Degenek i kakva je situacija na tržištu

Sve podseća na leto 2017. godine. I tada se Branko Jovičić, kao i sada, nametnuo kao jedan od najvažnijih igrača za sistem Vladana Milojevića. I tada se, kao i sada, povredio uoči najvažnije evropske bitke. Crveno-beli su uspeli da sakriju tu “rupu”, savladali su u revanšu Krasnodar dok je Zvezdin terijer bodrio tim sa atletske staze, držeći u rukama štaku.

Crvena zvezda danas protiv Radničkog (20 časova) počinje novi život bez Branka Jovičića. Situacija je teška, ali nije alrmantna. Posebno što Vladan Milojević u širokom rosteru ima igrača koji bi mogli i morali da budu prirodne zamene za popularnog Bakulu. Pre svega tu mislio na Španca Kanjasa. Posle oporavka od povrede prednje lože nekadašnji član Espanjola i Svonsija trebalo bi da počne meč sa Nišlijama i bar nagoveti da li trkački može da odmeni Branka Jovičića.

Izabrane vesti

Doveden je kao kapitalac, vezni fudbaler sa velikim iskustvom koji će raditi za Marina i osloboditi ga potrebe da se vraća po loptu...

Nekoliko mečeva u prošloj sezoni kao zadnji vezni igrao je i Dušan Jovančić. Impresionirao je javnost partijom protiv Liverpula, bio jedan od junaka epskog trijumfa. Istina tada je igrao u tandemu sa Nenadom Krstičićem. Njegovo vraćanja na poziciju “šestice”, imalo bi domino efekat. Logika kaže da bi tada Ivanić bio prekomandovan u sredinu, dok bi se otvorila pozicija na krilu koju bi popunili Jevtović ili Vukanović. Za oko navijača – sjajna kombinacija. Za evropske standarde i mečeve protiv Kopenhagena – preofanzivno.

Naravno, Kanjas i Jovančić su prirodne zamene za Branka Jovičića. Tu je i Miloš Vulić, momak nešto ofanzivnijih karakteristika kome se polako, ali sigurno slažu kockice. Nekadašnji fudbaler Napretka imaće minute u ovoj polusezoni, iako je njegov učinak na pripremama bio nedefinisan.

Pored prirodnih postoji i senzacionalna zamena. Tokom karijera, pa čak i u Al Hilalu, na poziciji zadnjeg veznog igrao je Miloš Degenek. Mogu na Marakani da se posluže i tim rešenjem, ali reprezentativac Australije je doveden na pozajmicu kako bi bio vođa odbrane. Teško je očekivati da će ga Milojević koristiti u vezi, iako ga je na toj poziciji kao omladinskog reprezentativca Srbije upoznao Mitar Mrkela.

POTREBAN VEZISTA SA SRPSKIM PASOŠEM – NEMA GA NA TRŽIŠTU

Crvenoj zvezdi je potreban igrač u vezi, ali situacija na tržištu nije blistava kao pre dva leta. Tada je, posle povrede Jovičića, Zvezda odmah krenula po Nenada Krstičića. Bio je to bingo prelaznog roka. Na Marakani su zato oprezni kada se povede reč o pojačanju u vezi.
“Još nismo prelomili. Imamo igrače koje mogu da odgovore zahtevima na toj poziciji. Govorim o Jovančiću, Kanjasu, Vuliću. Isto tako i Degeneku koji je tokom karijere igrao na poziciji zadnjeg veznog. Čak i da prelomimo situacija na tržištu je takva da je teško naći igrača tog profila. Postoje neke ideje”, rekao je za MOZZART Sport sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Ono što crveno-belima ne ide u prilog je činjenica da im je potreban fudbaler sa srpskim pasošem zbog nagomilanog broja stranaca. A takavih je malo u opticaju. Primera radi Aleksandar Ignjoski je potpisao za Kil, a i da je slobodan ne bi bio opcija. Nekadašnji član OFK Beograda je uzeo nemačke papire i odrekao se srpskog pasoša. Prošle godine postojala je ideja sa Slobodanom Medojevićem.

Novi povratak Krstičića bio bi idealan posao, ali novi trener AEK-a mu sprema važnu ulogu u timu...

Međutim, možda današnja utakmica sa Radničkim nagoveti da je Kanjas spreman. Crveno-beli imaju tri pobede u nizu, a iako rezultati nisu bili previsoki, šampion Srbije je sve rivale bacao na kolena bez većih problema, a u tih 270 minuta i kusur igre jedino je litvanski šampion zatresao mrežu Milana Borjana. Suštinski, to je igra po kojoj je prepoznatljiva Zvezda otkako je na njenoj klupi Vladan Milojević: dominacija u igri, s disciplinom u odbrani, bez ostavljanja mnogo prostora rivalu. Pobeda bez primljenog gola, iliti kladioničarskim rečnikom „sigurna pobeda”, vrlo je čest slučaj na Marakani zbog takvog pristupa.

Velike su šanse da i protiv Radničkog iz Niša bude sličan rezultat. Uz sve poštovanje prema aktuelnim vicešampionima Superlige i njihovoj pobedi nad novosadskim Proleterom u prvom kolu, jasno je da će Simo Krunić morati još mnogo da radi kako bi Nišlije bile na nivou iz prethodnog prvenstva. Dvomeč protiv estonske Flore i ispadanje još na prvom evropskom koraku pokazali su da su promena trenera i gotovo kompletnog tima ostavili veliki trag.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI (20 ČASOVA, TV ARENA)

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Jovan Šegrt

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Stojković, Milunović, Degenek, Žander – Kanjas, Jovančić – Jevtović, Marin, Vukanović – Pavkov.

RADNIČKI (4-2-3-1): Knežević – Todorovski, Stevanović, Ostojić, Đorđević – Batrović, Bondarenko – Čumić, Tomić, Stojanović – Mihajlović.

SUPERLIGA - 2.KOLO

Subota

18.00: (2,80) TSK (2,75) Mladost (2,80)

20.00: (1,25) Crvena zvezda (5,20) Radnički (11)

20.00: (1,85) Mačva (3,35) Inđija (4.10)

20.00: (2,25) Proleter (3,05) Voždovac (3.25)

20.00: (1,52) Radnik (3,70) Spartak (6,50)

20.00: (2,75) Napredak (3,00) Vojvodina (2,60)

Odloženo

Javor - Partizan

Rad - Čukarički


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara