Zvezdina deca imala bingo u Lajpcigu, na kraju ostala bez svega

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.23. | 17:26

Golovima u finišu Lajpcig stigao do trijumfa - 2:1

Mirisalo je na evropsko proleće i veliko dostignuće Zvezdine dece. Imali su omladinci srpskog predstavnika u Ligi šampiona za mlade sve do sredine drugog poluvremena. Čak i rezultat koji bi ih približio evropskom proleću. Vodila je ekipe Nenada Milijaša, odigrala taktički izuzetno prvo poluvremene, ali je do izražaja došla ona deplasirana teza da se Nemci u fudbalu nikada ne predaju i da protiv njih morate da igrate do kraja.

Na kraju je Red Bul došao do pobede (2:1) odvojio je od crveno-+belih na tabeli. Bikovi imaju trenutno sedam bodova, crveno-beli tri, ali bi slika mogla da se promeni posle revanša u Beogradu. Deluje da mladi tim Lajpciga nije bauk. I da bi mogao da strada na Krovu, odnosno stadionu Voždovca.

Izabrane vesti

Crveno-beli su ovaj meč odigrali bez Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića, prekomandovanih u seniorski tim. Ali do 80. minuta njihov izostanak se nije osetio.

Odigrala je Crvena zvezda vrlo zrelo i i taktički besprekorno, pošto je još u prvom poluvremenu držala za rogove mladi tim Lajpciga. Možda je i Veljko Vukojević zaslužio da ponese epitet heroja. Odigrao je mladi krilni fudbaler odlično i u večitom derbiju protiv Partizana, ali je promašio nekoliko kolosalnih šansi. Ponovo su zavidan nivo talenta demonstrirali Jovan Šljivić i Andrija Maksimović.

Zvezda je i u prvom poluvremenu bila bolja. Mirisalo je na gol srpskog predstavnika već u desetom minutu. Bio je to klasičan mat u režiji Jovan Šljivića i Gojkova. Prvotimac crveno-belih je uputio oštar centaršut, natrčao je na loptu levi bek Crvene zvezde, savladao domaćeg golmana, ali je loptu na gol liniji pokušio jedan od defanzivaca Lajpciga. Domaćin je imao samo jedan šut u prvom poluvremenu.

Još bolju šansu Zvezda je promašila u 35. minutu. Tada je Tegeltija probio po boku, Vukojević je primio loptu u petercu, poskakala je cela klupa Crvene zvezde. Ali umesto gola Vukojević je pogodio spoljni deo mreže.

Mirisalo je na veliki trijumf od 47. minuta. Bio je to prekid Maksimovića, glavom je odigrao Vidojevića, a ovog puta Vukojević je bio priseban.

Samo dva minuta kasnije Buland je uzdrmao stativu Draškićevog gola. Bila j to najava velike ofanzive Lajpciga, i na kraju pobede. Odlične izmene izvršio je trener domaćeg tima Manuel Baum. Posebno mu se isplatio ulazak igrača balkanskih korena Lusia Šarića. Upravo je taj momak asistirao Šleraku za izjednačenje, da ni u 87. minutu doneo trijumg Red Bulu.

 

LAJPCIG - CRVENA ZVEZDA 2:1 (0:0)

/Šlerak 82, Šarić 87 - Vukojević 47/

Teren: Red Bul Akademija

Sudija: Igor Stojčevski (Makedonija)

LAJPCIG (4-3-3-): Dikes - Koš, Keler, Norbi, Mejer - Šlerak, Lenc, Buland )od 81. Šarić) - Kaufman, Eduardo, Bajlindir (od 67. Sačse).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Draškić - Tegeltija (od 62. Ostojić), Vukićević, Vidojević, Gojkov - Lečić - Maksimović (od 80. Bubanj), Miranović, Šljivić, Vukojević (od 62. Petrović) - Markočević (od 30. Aleksa Cvetković).



tagovi

omladinska škola Crvene zvezdeNenad Milijaš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara