Stefan Leković u sudaru sa Sent Patrikom
Stefan Leković u sudaru sa Sent Patrikom

Zvezdina deca u sudaru sa elitnom italijanskom školom: Nema povlačenja!

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.11.21. | 10:24

Crveno-beli omladinaci danas igraju protiv Empolija (16.30, stadion Čukaričkog) prvi meč drugog kola Lige šampiona

Generacija Slavoljuba Đorđevića stigla je do osmine finala Lige šampiona za mlade bravoroznim igrama u grupi i eliminacijom Midtjilanda. Velika očekivanja imali su na Marakani od momaka rođenih 2003. godine koji uglavnom sada stiču seniorsko iskustvo igrajući za Grafičar. Opredelili su se svesno ljudi iz Crvene zvezde, nadajući se da su neki novi klinci spremni za evropskii izazov.

Tačan odgovor dobiće danas, pošto u okviru drugog kola šampionske staze Lige šampiona u Beogradu gostuje Empoli. Tim iz Toskane osvojio je proišle godine titulu u Italiji, što ne predstavlja iznenađenje, uzimajući u obzir činjenicu da je reč o jednoj od najboljih akademija na Apeninima. Eder, Hisaj, Saponara, Rugani samo su neki igrači koji su prošli kroz omladinsku školu Empolija.

Izabrane vesti

Jasno je du Italijani favoriti, ali meč na stadionu Čukaričkog biće idealna prilika za Zvezdine juniore da skrenu pažnju na sebe.

Empoli je osvojio trofej u Italiji. Ima trojicu fudbalera rođenih 2002. godine, ostali su mlađi godinu dana. Sa druge strane kod nas su trojica 2005. godište. Nećemo biti u najjačem sastavu, jer sa nama nisu Marko Ćurić i Marko Lazetić. Ne plašimo se nikoga, deo smo Zvezde. I da dođu Bajern ili Mančester mi bismo išli na pobedu“, poručio je trener Crvene zvezde Marko Neđić.

Crvena zvezda je u preliminarnoj fazi Lige šampiona bila bolja od Sent Patrika, dok je Empoli uz malo muke eliminisao Domžale (1:1). Međutim, sa kakvim rivalom će se susresti tim Marka Neđića govori sledewći podatak: poslednji poraz u zvaničnim mečevima Empoli je doživeo 28. avgusta na gostovanju Veroni.

Pre dolaska u Beograd slavili su protiv Napolija. Osnovna snaga Zvezdinog rivala krije se u napadačkom tandemu Ekong, Baldazi, dok se u veznom redu gotovo o svemu pita Albanac Aslani. Reč je o momku od koga od Toskani mnogo očekuju.

Međutim, ima Crvena zvezda svoje adute. Posle odrađene suspenzije u postavu se vraća Melentijević i čini će štoperski tandem sa kapitenom Stefanom Lekovićem. Upravo će strelac gola u beogradskom meču protiv Sankt Patrika biti pod posebnom prismotrom. Odavno se priča da je Leković, rođen 2004. godine, jedan od najvećih Zvezdinih projekata i da bi vrlo brzo trebalo da se preseli u svlačionicu podno severne tribine.

„Veliko iskustvo je ispred nas, pred našim navijačima gledaćemo da odigramo što bolje. Empoli je favorit, ali nije bauk. Italijani su starija ekipa od nas, ali imamo naše prednosti“, poručio je Leković.

CRVENA ZVEZDA – EMPOLI

Stadion: Čukaričkog

Sudija: Vasilis Fotias (Grčka)

CRVENA ZVEZDA (4-4-1-1): S. Marinković – Mimović, Leković, Melentijević, Radojević – Nikolašević, Stojanović, Lečić, Branković – Pirgić – Kahvić.

EMPOLI (4-4-2): Hvalić – Ruiza, Evagelisti, Pecola, Moreli – Facini, Dega, Aslani, Rosi – Ekong, Baldazi


tagovi

omladinska škola Crvene zvezdeStefan Leković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara