Zvezdina formula za kvalifikacije 23+5: Nema Degeneka, Ilića i Hajdina

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.07.18. | 09:15

Crveno-beli imaju pravo da prijave još dvojicu igrača na A listu

Pripreme su odrađene, pojačanja dovedena na vreme, čeka se samo pucanj da Crvena zvezda počne trku za Ligu šampiona Paralelno sa sportskim, prvak Srbije je rešio i administrativne obaveze i na adresu UEFA poslao spisak od 28 igrača na koje računa u uvodnom dvomeču kvalifikacija, protiv letonskog Spartaksa iz Jurmale.

Trener Vladan Milojević će za duele u Rigi i u Beogradu (11. i 17. jula) imati na raspolaganju letnje novajlije, pošto su mesta na listi našli golman Zoran Popović, štoper Rašid Sumaila, vezisti Dušan Jovančić, Dejan Meleg i Lorenco Ebesilio, kao i napadač Nikola Stoiljković. Među prijavljenima, zasad, nema centralnog defanzivca Miloša Degeneka, tek juče promovisanog na Marakani, ali je moguće da je „izvisio“ iz razloga što se dugo čekao sertifikat iz Jokohame, a rok za prijavu bio je baš petak, 6. jul. Doduše, Zvezda – kao i svi učesnici kvalifikacija – imaju pravo da 24 sata pre odigravanja prvog meča prijave još jednog igrača, to možda bude baš Degenek, ukoliko stignu papiri iz Japana.

Izabrane vesti

U odnosu na fudbalere pod ugovorom, na spisku UEFA nema levog beka zimus angažovanog iz subotičkog Spartaka, Stefana Hajdina, kao ni mladog veziste Ivana Ilića, koga je Mančester Siti kupio u paketu sa bratom Lukom, a ostavio još godinu dana da se razvija u Ljutice Bogdana 1a.

Zvezda je prijavila 23 igrača na A listu, što znači da do kraja kvalifikacija može da je dopuni sa još dva imena, dok se na B listi (fudbaleri rođeni posle 1. januara 1997, uz uslov da su najmanje dve godine proveli u klubu) nalaze petorica talenata. U pitanju su: golman Aleksandar Stanković, levi bek Aleksa Terzić, štoper Strahinja Eraković, krilni vezista Stefan Cvetković i napadač Dejan Joveljić. Za ovu listu ne postoji ograničenje u vidu broja prijavljenih.

SPISAK FUDBALERA CRVENE ZVEZDE ZA DOVMEČ PRVOG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA

Golmani: Zoran Popović (1), Nemanja Supić (27), Aleksandar Stanković (32), Milan Borjan (82);
Defanzivci: Srđan Babić (15), Milan Rodić (23), Strahinja Eraković (25), Filip Stojković (30), Rašid Sumaila (37), Marko Gobeljić (77), Vujadin Savić (90), Aleksa Terzić (93);
Vezisti: Branko Jovičić (3), Nenad Krstičić (7), Dejan Meleg (8), Nenad Milijaš (10), Lorenco Ebesilio (11), Slavoljub Srnić (14), Milan Jevtović (26), Dušan Jovančić (29), Stefan Cvetković (40), Nemanja Radonjić (49);
Napadači: Milan Pavkov (9), Nemanja Milić (16), Nikola Stoiljković (19), Dejan Joveljić (28), El Fardu Ben (31), Aleksandar Pešić (45).

Napomena: U zagradi su brojevi koje će fudbaleri nositi na poleđini dresova

FOTO: Star sport


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara