Zvezdina najjača provera: Azarov blizu startne postave, magla oko napadača i Dragovića

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.01.23. | 09:42

Crveno-beli danas u Antaliji igraju protiv Ludogoreca (15.00, TV Arena Premium)

Vreme je da se iskristališe startne postava Crvene zvezde. Bio je vrlo darežljiv trener crveno-belih Miloš Milojević tokom dosadašnjih provera u Beleku, i rad u Turskoj positovetio sa svojevrsnom audicijom. Tokom mečeva protiv Lehije, Nefčija, Kopra i Dinama iz Tbilisija, šansu su dobili gotovo svi igrači koji su se zaputili put turske obale.

Danas protiv Ludogoreca, odnosno za dva dana u sudaru sa Austrijom iz Luštenaua moglo bi nešto da se nasluti. Postoje neke dileme u taboru srpskog šampiona, posebno kada je reč o najboljem defanzivcu Aleksandru Dragoviću, kao i aktivnostima u zimskom prelaznom roku kada je u pitanju pozicija napadača.

Izabrane vesti

Gledajući snimke iz Beleka, tačnije sa jučerašnjeg treninga, ne bi bilo iznenađenje da utakmicu protiv bugarskog šampiona počne Aleksandar Dragović i to u tandemu sa Strahinjom Erakovićem. Međutim, njegov status je i dalje pod velikim znakom pitanja. Čeka se i dalje konkretizacija posla, odnosno potencijalni odlazak u Italiju. Ima bivši reprezentativac Austrije želju da se preseli na "čizmu", žele ga Sampdorija i Leče, čak je i rukovodstvo crveno-belih omekšalo i pristalo da ozbiljno pregovara o transferu. Ali za sada Dragović je još tu.

Crveno-beli još nisu definisali stav kada je u pitanju dovođenje napadača. Svesni su na Marakani da je Aleksandru Pešiću, projektovanom prvom centarforu, potrebna adekvatna podrška. Ali loše iskustvo sa Kalifom Kulibalijem, pre toga sa Dionijem, nateralo je odgovorne iz Ljutice Bogdana da budu prilično oprezni. One koje Zvezda želi su previše skupi. Oni koji su finansijski dostupni – nisu garancija podizanja kvaliteta. Zvezda se trenutno vrti kao hrčak u kavezu kada je reč o novom napadaču. Izrealeci su preselili Igora Zlatanovića u Crvenu zvezdu, ali ta opcija nije ni najmanje realna. Bivši mladi reprezentativac Srbije jeste bio jedan od interesantnih špiceva, ali nije u najužem izboru. I dalje se čeka pravo rešenje...

Teško da će danas protiv Ludogoreca debitovati Argentinac Aleks Vigo, iako je doskorašnji desni bek River Plejta na nekoliko treninga u Beleku pokazao da je fizički spreman. Sudar sa starim znancem iz Razgrada mogao bi dodatno startnoj postavi da približi Gruzina Iraklija Azarova. Mladi levi bek je, uz Jegora Pruceva, najpozitivnije iznenađenje pripremnog perioda u Antaliji. Bio je zapažen u sudarima sa Nefčijem i Lehijom iz Gdanjska u ofanzivnim akcijama. Primetno je da je porastao i da bi mogao da predstavlja ozbiljnu alternativu Milanu Rodiću. Možda će mu i ugroziti status.

Zanimljivo je da će ovo biti osmi susret Crvene zvezde i Ludogoreca od 2015. godine. Četiri su bila takmičarska pod okriljem UEFA, a tri prijateljska.

Crvena zvezda je u Antaliji bila perfektna kada je reč o trenutno drugoplasiranom timu bugarskog prvenstva. Golom Marka Gobeljića crveno-beli su januara 2019. godine slavili sa 1:0, dok je 12 meseci ranije bilo 3:1. Prvi susret dva kluba zabeležen je 2015. godine u Bugarskoj, bilo je lagani 3:1 za domaćina. Od tada se mnogo toga promenilo. Crvena zvezda ima bolji rejting od kluba iz Razgrada u Evropi, iako je Ludogorec i dalje živ ove sezone. Bugari će igrati protiv Anderlehta u plej-ofu Lige konferencije.

Evropski put Zvezde i Ludogoreca se dva puta ukrstio. Leta 2016. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona Bugari su bili bolji. Posle 2:2 u Razgradu, tadašnja legija stranaca iz Razgrada je slavila na krcatoj Marakani posle produžetaka (2:4). Osveta je stigla u jesen 2021. godine. Crveno-beli su dva puta pobedili minimalnim rezultatom (1:0). Gol odluke u Razgradu postigao je Gelor Kanga, dok je u Beogradu presudio Mirko Ivanić.

Sastav Crvene zvezde za duel protiv Ludogoreca mogao bi da izgleda ovako: Borjan – L. Nikolić, Dragović, Eraković, Azarov – Mijailović, Kanga, Ivanić – Bukari, Mitrović – Pešić.

 


tagovi

Irakli AzaroviMiloš Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara