Jovan Miladinović ©FK Crvena zvezda
Jovan Miladinović ©FK Crvena zvezda

Zvezdina omladinska škola okosnica Orlića - u tri selekcije čak 16 reprezentativaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 12:08

Igrači stasali iza južne tribine stadiona Rajko Mitić igraju dominantnu ulogu u selekcijama sa državnim grbom

Omladinska škola Crvene zvezde već godinama unazad predstavlja pravu okosnicu mlađih reprezentativnih selekcija, a to je potvrđeno i u aktuelnom reprezentativnom prozoru. Naime, u tri selekcije - do 18, 19 i 21 godine, našlo se čak 16 igrača Zvezdine fudbalske akademije. Podsetimo, generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je prethodnih godina nekoliko puta isticao kao strateški plan kluba da u mlađe kategorije Zvezde dovede sve najtalentovanije igrače iz cele Srbije, a ovo je posledica takve politike. Naravno, krajnji cilj je pravljenje „gotovih igrača“ za prvi tim koji će donositi dobre rezultate i postići visoku vrednost na tržištu, a imajući u vidu ovoliki broj reprezentativaca, deluje da je Terzić blizu cilja da obezbedi šampionu Srbije mirnu budućnost jer je za klubove na ovim prostorima prodaja fudbalera jedan od glavnih izvora popunjavanja budžeta.

Na spisku selektora mlade reprezentacija Gorana Stevanovića nalaze se petorica igrača stasala na terenima iznad južne tribine stadiona Rajko Mitić. U pitanju su Uroš Lazić, Aleksandar Lukić, Nikola Stanković, Nikola Knežević i Vladimir Lučić.

Izabrane vesti

Mlada selekcija Srbije ima proveru protiv Bugarske u Sofiji 27. septembra (18.00), a Stevanović je pozvao 23 igrača. Nikola Stanković je odavno priključen seniorskom timu srpskog šampiona, Lazić i Knežević su na trenutno na pozajmici u Grafičaru, dok se Lučić je na pozajmici u Čukaričkom, a Lukić u IMT-u.

Omladinska reprezentacija Srbije učestvuje na nikad kvalitetnijem memorijalu "Stevan Ćele Vilotić", gde je na startu savladala Finsku sa 3:1, a tu su još Francuska i Portugalija. Poziv selektora Jovana Damjanovića dobilo je šest igrača iz omladinske škole crveno-belih, a to su Jovan Miladinović, Ognjen Mimović, Stefan Leković, Viktor Radojević, Jovan Šljivić i Jovan Mijatović.

Orliće 24. septembra (16.00) očekuje meč protiv reprezentacije Portugala u Kuli, dok će se 26. septembra (17.00) u Subotici sastati sa Francuskom. Interesantno mladi čuvar mreže, rođen 2007. godine, Jovan Miladinović tri godine je mlađi od ostalih saigrača iz reprezentacije, dok su Šljivić i Mijatović, koji nastupaju za Grafičar, 2005. godište. Dres ekipe sa Topčiderske zvezde nisi i Radojević. Desni bek Mimović igra za omladince crveno-belih, a Stefan Leković nosi dres prvog tima.

I u selekciji Srbije do 18 godina takođe dominantnu ulogu igraju biseri sa stadiona Rajko Mitić. Selekcija Radovana Krivokapića nalazi se u Italiji, gde je već odigrala jednu od dve provere protiv domaćina i izgubila sa 0:1 golom Espozita u 72. minutu. Drugi meč istih rivala igra se 24. septembra od 14.30.

Iz Crvene zvezde u ovoj selekciji nalaze se Mateja Bubanj, Aleksej Vukičević, Mateja Radonjić, David Ivić i Kosta Nedeljković. Bubanj je u Grafičaru već osetio čari seniorskog fudbala, dok ostala četvorica nose dres omladinskog tima crveno-belih koje predvodi Zoran Rendulić.


tagovi

Jovan MiladinovićNikola StankovićVladimir LučićOgnjen Mimovićomladinska škola Crvene zvezde

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara