Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezdina potera za evropskim rekordima: Juri se monstruozni Seltik i Konteov Juve iz 2014. godine

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.04.21. | 13:03

Još jedan motiv za crveno-bele da odigraju maksimalno u finišu

Crvena zvezda je 22. pobedom u nizu protiv Vojvodine, četiri kola pre kraja prvenstva, i matematički obezbedila naslov šampiona Srbije. Moći će ekipa Dejana Stankovića do kraja sezone, tačnije do finala Kupa protiv Partizana, da igra rasterećeno i za svoju dušu. Ali bi mogla da pronađe motive u brojnim rekordima koji su na dohvat ruke.

Novom, starom šampionu Srbije su potrebna još samo četiri gola kako bi došla do brojke od 100 postignutih pogodaka, i prevazišla ostvarenje tima Ljupka Petrovića iz 1995. godine. Tada su Dejan Petković, Nebojša Krupniković i Darko Kovačević stali na 99 golova...

Izabrane vesti

Crveno-beli mogli da dođu o do rekordnog broja bodova kada je reč o srpskim uslovima, ali bi mogli da budu upisani i u knjege evropskog fudbala, kada je reč o ovom veku.

Crvena zvezda je do sada osvojila 98 od moguća 102 boda. Remizirala je samo u 163. večitom derbiju protiv Partizana, kao i na Marakani u sudaru sa Javorom (0:0).

Deluje da će crveno-beli smoći snage da sruše i antologijske rezultate velikana iz Glazgova Seltika iz sezone 2001/02, kao i ostvarenje Juventusa pod komandom Antonija Kontea.

Naime, Kelti su pomenute sezone ostvarili monstruozan učinak i u 38 kola osvojili 103 boda. Ostvarili su 33 pobede, četiri remija i samo jedan poraz. Pobegli su drugoplasiranom Rendžersu čak 17 bodova.

Crvena zvezda do kraja sezone u prvenstvu igra protiv Rada, zatim ekipa koje su se već preselile u niži rang poput Zlatibora i Bačke, a zavesu spušta duelom protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca. Najveće iskušenje je čeka na Banjici, ne toliko zbog kvaliteta domaćina, koliko pritiska moranja Rada. Građevinari na toj utakmici gotovo da neće imati pravo na grešku.

Dakle, realno je da crveno-beli takmičarsku godinu, bar u prvenstvu, završe sa 110 bodova. I debelo preskoče Seltik, ali i još jednu ekipu koja je rušila standarde. Reč je o Juventusu koji je u sezoni 2013/14 bio neprikosnoven u Seriji A. Osvojio je 102 boda uz učionak od 33 pobede, tri remija i dva poraza. Zanimljivo je da je te godine Juve imao maksimalan skor kod kuće i zabeležio svih 19 pobeda. Na kraju su Torinezi drugoplasiranoj Romi pobegli 17 bodova.

Bila je to sjajna ekipa, sa vrhunskim veznim redom koji su, između ostalih činili Pol Pogba i Andrea Pirlo.

Jasno je da će ovi rezultati biti u kori malog mozga Dejana Stankovića i njegovih izabranika tokom finiša sezone. Mada je trener crveno-belih napominjao da se ne opterećuje rekordima.

„Zna se šta su prioriteti. Titula, uspeh u Evropi, i dupla kruna. Ako se pored toga desi neki rekord, još lepše“, rekao je nekoliko puta Dejan Stanković.


tagovi

Dejan StankovićAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara