Zvezdina potraga za špicom: Netanji malo 700.000 evra, zakočili pregovori sa Rusima

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 11:57

I dalje nema jasne slike oko dolaska napadača

Crvena zvezda je već realizovala tri zimska pojačanja (Aleks Vigo, Uroš Spajić i Lazar Nikolić) i jedno letnje (Piter Olajinka), zadržala Aleksandra Dragovića, rešila se nekih nepotrebnih igrača (Ben) i poslala plejadu mladih na pozajmice.

Ali daleko od toga da je prelazni rok na Marakani gtov. I dalje u vazduhu visi pitanje napadača. Crvena zvezda još od letošnjeg promašaja sa Kalifom Kulibalijem traži centarfora koji će biti garancija golova. Razmišljalo se o Ibrahimi Nijaneu iz Meca, ali se ipak odustalo. Žan Filip Kraso iz Sent Etijena ima znatno bolje reference, no francuski klub ne želi da ga pusti pre leta, kada mu ističe ugovor. Tako su u prvi plan iskočila dva domaća imena koja igraju u inostranstvu.

Izabrane vesti

Prvo je opet aktiviran interes za Igora Zlatanovića koji se i letos pominjao u kontekstu dolaska na Marakanu, a potom je počelo da se razmišlja o dovođenju mladog crnogorskog napadača Marka Rakonjca. Međutim, za sada nijedan od ta dva posla nije dogovoren.

Kako jutros pišu izraelski mediji, Crvena zvezda je sinoć Makabiju iz Netanje dostavila ponudu od 700.000 evra za Zlatanovića koji je ove sezone u izraelskom prvenstvu postigao 10 golova. Međutim, prema istim izvorima, to je malo u odnosu na ono što Netanja traži za svog najboljeg strelca. Ako crveno-beli ne pojačaju ponudu za bivšeg napadača Radnika i Maljorke, od njegovog dolaska na Marakanu neće biti ništa.

U međuvremenu se oglasio i Igor Gluščević, agent crnogorskog napadača Marka Rakonjca iz moskovske Lokomotive. Zvezdina ideja je bila da nekadašnjeg golgetera Čukaričkog pozajmi do kraja sezone u opciju otkupa. Ali ideja očigledno (još) nije pretočena u konkretnu ponudu.

„Za sada, nemamo konkretnih vesti o mogućem prelasku Rakonjca u Zvezdu. Očekujemo da će ih biti u narednih nekoliko dana. Mogu da kažem da su pregovori zakočili. Teško je reći da li je Crvena zvezda zaista ozbiljno zainteresovana ili nije. Oba kluba imaju svoje argumente. S obzirom da se prelazni rok uskoro zatvara, nešto bi trebalo da se desi“, rekao je Gluščević ruskim medijima.

Rakonjac je letos prešao u Lokomotivu iz Čukaričkog u transferu teškom 2.500.000 evra, ali nije ispunio očekivanja jer na 15 mečeva koje je igrao u prvenstvu i Kupu Rusije nije postigao nijedan gol.


tagovi

Igor ZlatanovićMarko RakonjacZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara