Radost crveno-belih (©Star Sport)
Radost crveno-belih (©Star Sport)

Zvezdina tačka na šampionsku sezonu: Garsija i Gajić igrali za opstanak

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.06.20. | 21:03

U slavljeničkoj atmosferi crveno-beli slavili protiv Proletera - 2:1

Delije su slavile rođendan, razvlačili šetalice sa klupskom legendom Vladimirom Petrovićem Pižonom, uz zvukove bubnja I pirotehinku davali omaž 31. tituli šampiona Srbije. Tribine Marakane, na kojima se okupilo oko 18 hiljada ljudi, govorile su o blagom nezadovoljstvo šire zvezdaške javnosti, pre svega kada je reč o ovosezonskim izdanjima u večitim derbijama. To se negde I moglo pretpostaviti još posle poraza u Humskoj pre deset dana.

Ipak, lepa atmosfera u Ljutice Bogdana uticala je da tim Dejana Stankovića na lep način završi predugu sezonu, I pokuša da napuni baterije za ono što trostrukog uzastopnog šampiona Srbije očekuje ovog leta. Lepo je takmičarsku godinu zatvoriti trijumfoom nad Proleterom (2:1), ali se I ovog slavljeničkog popodneva u Ljutice Bogdana videlo da tim Dejana Stankovića personifikuje isceđen limun. I da mu povremeno nije do fudbala, što je donekle I razumljivo ako se ima u vidu koliko daleko je onaj Kopenhagen I prvo veliko emotivno pražnjenje ove sezone.

Izabrane vesti

Morao je odlično vođen tim Proletera da hladom ledene vode polije po glavi crveno-bele I natera ih da zaigraju na nivou realnih mogućnosti. Ekipa Branka Žigića odlično je delovala u Ljutice Bogdana, nije se uplašila Zvezdine šampionske proslave I jakog navijanja severa. Lopa je povremeno išla kao po koncu, brzim probojom prejo bokova Proleter je zadavao mnogo problema domaćinu. Čak I poveo udarcem glavom Andrejevića u šestom minutu.

Izmešan tim Crvene zvezde, bez automatizma u igri, delovao je prilično zbunjeno. I čekao da prođe vreme. Pokazao je reakciju tek posle prvih zvižduka sa zapada. Moguće je da su Zlatni Orlić Milan Gajić I Argentinac Mateo Garsija igrali za opstanak u Stankovićevim mislima za narednu sezonu. Bivši igrač Arisa I Las Palmasa konačno je imao ofanzivni doprinos kakav se I očekuje od fudbalera plaćenog 2,2 miliona evra. Prvo je odličnim ubacivanjem ispratio pas Vukanovića, da bi potom spojio sa golom Milana Gajića. Sjajno je Zvezdin desni bek pogodio dalji ugao I okrenuo rezultat.

Bili su to, uz šut Degeneka, jedini svetli detalji u igri Crvene zvezde, uz šut Milana Degeneka. Proleter je, iako na superligaškoj sceni važi za fizički jak tim, bio ofanzivno vrlo kreativan. Glavna karika Novosađana bio je Petar Karaklajić. Uz njegove minijature videli smo I bombu Baneta Jovanovića, koji je vrlo lako mogao da savlada venčakog kuma Milana Borjana iz slobodnjaka sa 30 metara.

Nije bio početak drugog poluvremena toliko sadržajan. Tomane je promašio zicer, dok je mladi Veljko Nikolić zbacio imaginarne okove sa nogu I počeo da podseća na igrača pre pandemije virusa korona. Videla je publika primanjivu tehniku I nekoliko odličnih dodavanja iza leđa odbrane Proletera, koje nisu adekvatno ispraćena. Dok su Delije bile fokusirane na zategnutu političku situaciju u Crnoj Gori, prve minute u takmičarskim mečevima dobio je dugo čekani vezista Seku Sanogo.

Prvi kontakt mu je bio jako sporan, ostali – korektni. Međutim, već tada duel između Crvene zvezde I Proletera nije ličio na takmičarsku utakmicu. Baklje su gorele, čuli su se topovski udari, treneri su brojnim izmenama ubili tempo utakmice. Žiža je bila na tribinama Marakane gde je počelo veliko slavlje. Kao uvod u ceremoniju dodele šampionskog pehara.


CRVENA ZVEZDA - PROLETER 2:1 (2:1)

/Garsija 18, Gajić 38 - Andrejević 6/

Beograd.

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija:Marko Ivković.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Jovičić (od 66. Sanogo), Nikolić - Garsija (od 74. Radulović), Ben (od 20. Ivanić), Vukanović (od 74. Vulić) - Pavkov (od 46. Tomane). Klupa: Popović, Sanogo, Radulović, Vulić, Ivanović, Babić, Tomane.

Proleter: Petrić - Tanasin, Leandro (od 68. Joković), Andrejević, Mitrović - Pejić, Jovanović - Karaklajić (od 68. Novaković), Babić (od 46. Radinović), Marjanović - Mirosavljev. Klupa: Knežević, Balabanović, Novaković, Joković, Radinović, Šćepanović, Rušević.


tagovi

Mateo GarsijaDejan StankovićMilan Gajić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara