Zvezdina treća sreća: Lazar Ranđelović nikad bliže Marakani!

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 09:46

Krilni fudbaler mogao bi da bude prvo letnje pojačanje Crvene zvezde, ostali samo da se definišu uslovi saradnje sa Olimpijakosom

Od dana kada je počeo da skreće pažnju dobrim igrama u niškom Radničkom, Lazar Ranđelović je opsesija Crvene zvezde. Još u trenerskom mandatu Vladana Milojevića bio je označen kao potencijalno odlična zamena za Nemanju Radonjića, ali je grčki Olimpijakos bio brži i rođenog Leskovčanina odveo u Pirej za 800.000 evra. Pojedini uticajni navijači Crvene zvezde zamerili su aktuelnom rukovodstvu na tom “kiksu”.

Pokušala je Crvena zvezda još jednom da privoli Leskovačku strelu, zvala Pirej i pozivala se na dobre odnose dva kluba. Međutim, posle uspona i padova na Karaiskakiju, Olimpijakos je odlučio da ga pošalje u španski Leganjes, gde je ove sezone postigao pet golova i upisao tri asistencije. Čini se, ipak, da će se odgovornima sa Marakane upornost isplatiti, odnosno da će Lazar Ranđelović iz trećeg pokušaja konačno obući dres Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Prema saznanjima MOZZART Sporta kontakti između Beograda i Pireja su intenzivirani prethodnih dana, i dok se javnost najviše bavi sudbinom Artjema Dzjube, srpski šampion je na dobrom putu da osigura prvo letnje pojačanje. Ostaje samo da se definišu uslovi saradnje. Ali reklo bi se da je Crvena zvezda na pola koraka od dogovora, jer se može čuti da je rukovodstvo Olimpijakosa spremno da pruži ruku kolegama iz Beograda.

Ranđelović ima ugovor sa Olimpijakosom do 2024. godine, i moguće je da dođe u Beograd na jednogodišnju pozajmicu uz obavezan otkup. Postoji i ona druga varijanta da Crvena zvezda odmah izbroji novac za brzonogog krilnog igrača koji je debitovao za A selekciju Srbije.

Jasno je zašto su se u Crvenoj zvezdi odlučili za angažovanje Lazara Ranđelovića. Pokušavali su na Marakani da nađu sličan profil igrača godinama, nalik Nemanji Radonjiću koji može da bude od velike pomoći u evropskim mečevima, kada srpski šampion igra na tranziciju. Pokušaj sa Filipom Falkom nije upalio, angažovanje Rišaira Živkovića se nije isplatilo, El Fardu Ben je i dalje koristan, ali je negde logično da dobija manju minutažu.

Pratili su u Crvenoj zvezdi mesecima Kahima Parisa iz slovenačkog Kopera, ali im se Ranđelović ukazao kao sigurnija, a možda i jeftinija opcija. Nije zanemarljiva činjenica ni da Lazar Ranđelović ima srpski pasoš, posebno što crveno-beli nameravaju da dovedu inostrana pojačanja u napadu, centralnom delu odbrane i verovatno poziciji zadnjeg veznog.

Ranđelović bi se suočio sa poznatim ambijentom, i igračima sa kojima je igrao ili vojevao bitke dok je nosio dres Radničkog.

Vrlo zanimljivu karijeru imao je bivši mladi reprezentativac Srbije u Olimpijakosu. Bio je u prvom trenutku pun pogodak sportskog sektora najvećeg grčkog kluba. Igrao redovno, davao važne golove u kvalifikacijama za Ligu šampiona, poput onih protiv Krasnodara i Omonije. Čak su grčki mediji pisali da je srpsko krilo slaba tačka trenera Olimpijakosa Pedra Martinsa. Upravo zbog toga je dobio novi ugovor februara 2021. godine, sa znatno povoljnijim finansijskim uslovima. Obavezao se na vernost Pirejcima do juna 2024. godine, i umesto napretka počeo da kuburi sa minutažom. Dolasci Valbuene i iskusnog Ronija Lopeza uticali su na status srpskog igrača.

Morao je da prihvati pozajmicu u Leganjes, uz opciju da njegov ugovor bude otkupljen za 1.800.000 evra. Pružao je solidne partije u španskoj Segundi. Nije razočarao, niti je oduševio.

Sada će konačno imati šansu da ispuni dečački san.

„Kad sam stigao u Radnički igrali smo protiv Zvezde i baš sam se dobro pokazao. Dva dana pre kraja prelaznog roka tog leta pozvali su me crveno-beli i ponudili ugovor. Sanjao sam da se prebacim na viši nivo i 90 odsto sam bio siguran da ću potpisati za Zvezdu. Sam sebi sam govorio: „Lazare, ovo šansu ne smeš da propustiš“. Poslednjeg dana prelaznog roka pojavio se Olimpijakos, nisam mogao da verujem da me tako veliki klub želi posle samo jedne utakmice“, rekao je svojevremeno Lazar Ranđelović.


tagovi

Lazar RanđelovićRoni LopešPedro Martins

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara