Debituje Vladan Milojević, čeka se Marin da proigra, preti im bivši napadač Čukaričkog

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.03.20. | 13:57

Nastavlja se prvenstvo Saudijske Arabije

Kucnuo je čas za novi početak Vladana Milojevića. Bivši trener Crvene zvezde danas debituje na klupi saudijskog Al Ahlija čiji trener je postao pre sedam dana.

Milojević je sa klubom iz Džede potpisao ugovor do leta 2021. godine vredan 2.500.000 evra i danas će debitovati u saudijskom prvenstvu. Rival mu je Al Fejha i Milojevićev tim je veliki favorit u ovom duelu (18.40).

Izabrane vesti

Al Ahli je trenutno trećeplasiran na prvenstvenoj lestvici sa osam bodova manje od drugoplasiranog Al Nasra i 13 bodova zaostatka za liderom Al Hilalom. Suštinski, Al Ahliju je tu i mesto po kvalitetu jer je Al Hilal ubedljivo najjači tim u ligu. Al Nasr je tu negde po kvalitetu.

Do kraja prvenstva je ostalo još 10 kola, dve trećine sezone su prošle i cilj koji je postavljen pred Milojevića je da završi među tri prvoplasirana i izbori plasman u Ligu šampiona Azije. Četvrto mesto donosi kvalifikacije za elitno takmičenje, a na njemu se nalazi Al Vahda koja ima samo bod manje od Milojevićevog tima.

Milojević je od Kristijana Grosa nasledio ekipu koja je daleko od najbolje forme. Al Ahli ima samo jednu pobedu na poslednjih pet ligaških mečeva i ukupno pet osvojenih bodova u tom periodu. A jedan od razloga za lošu formu Al Ahlija su bile i slabe partije stranaca koji su dovedeni da prave razliku, ali to nisu radili u poslednje vreme.

Pre svih se misli na napadača Đaninija Tavaresa i ofanzivnog vezistu Marka Marina. Tavares nije postigao gol na poslednjih osam utakmica za Al Ahli, dok Marin na šest odigranih prvenstvenih utakmica nije uspeo da zatrese mrežu. Na poslednjih pet koje je igrao je četiri puta zamenjen u drugom poluvremenu. Milojević ga dobro poznaje i mogao bi da ga probudi i vrati u formu iz prošle sezone kada su sarađivali u Crvenoj zvezdi.

Ipak, srpski trener će najviše očekivati od iskusnog sirijskog napadača Omara Al Some koji je već godinama najbolji strelac kluba i jedan od najboljih golgetera lige. Uz Marokanca Hamdalu iz Al Nasra, verovatno i najbolji. Marin i Đanini će biti pomoć Al Somi u špicu, a nekadašnji brazilski reprezentativac Žozef će sa poziciji zadnjeg veznog, biti spušten na mesto štopera, pišu saudijski mediji.

Što se rivala tiče Al Fejhe, na čijoj klupi je nekada sedeo i Slavoljub Muslin, reč je o skromnom timu koji predvodi portugalski stručnjak Žorž Simao, nekadašnji trener Brage, Boaviste, Pasoš Fereire, Belenenseša… Nalaze se na 13. mestu na tabeli i ove sezone su već dva puta poraženi od Al Ahlija (0:1, 0:3). Nemaju nekih zvučnih imena u ekipi, ali imaju strnaca. Udarna igla im je nekadašnji napadač Radnika i Čukaričkog, Samuel Ovusu koji se dobrim igrama u Saudijskoj Arabiji izborio i za status reprezentativca Gane. Tu su i paragvajski veteran Karlos Viljanueva koji je nekada bio član Blekburna u Premijer ligi, kao i nekolicina iskusnih igrača sa stažom u evropskom fudbalu: Faneva Andriatsima, Martins Arsenio, Žeže…

Zato se očekuje da Milojević debituje pobedom i počne proces oporavka ekipe koju do kraja sezone čekaju i takmičenja u Kupu kralja i Ligi šampiona Azije.

SAUDIJSKA ARABIJA - 21. KOLO

Četvrtak
Al Hazm - Al Itihad 1:1 (0:0)
Al Šabab - Al Adalah 4:0 (2:0)

Petak
14.05: (2,30) Al Raed (3,25) Al Fath (2,95)
17.05: (1,60) Al Vehda (3,70) Damk (5,40)
18.40: (1,60) Al Ahli (3,70) Al Fejha (5,30)

Subota
14.15: (3,50) Abha (3,35) AI Tavun (2,00)
16.40: (4,50) Al Fajsali (3,50) Al Nasr (1,75)
18.40: (1,40) Al Hilal (4,40) Al Etifak (7,00)

*** kvote su podložne promenama

FotoAl-Ahli Saudi Club


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara