Zvezdini klinci na turbo pogon: Mituljikići i Mitrović najbrži

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 12:42

Vigo, Prucev i Stamenić odlični na testu

Povratak Crvene zvezde na elitnu fudbalsku pozornicu inicirao je neminovne i važne promene kada je u pitanju struktura ekipe i stil igre. Činjenica da crveno-beli za potrebe Lige šampiona moraju da formiraju bržu ekipu, sa širim plućima, bila je povod da pod komandnom palicom Baraka Bahara klub počne umivanje koje je u toku paralelno sa pripremama.

Uvodni dani na Zlatiboru doneli su i tradicionalna testiranja brzine i izdržljivosti, a u prvi plan su dospeli najmlađi članovi šampiona Srbije.

Izabrane vesti

Najbolji na bi-bi testu bili su Jegor Prucev, Aleks Vigo i novajlija Marko Stamenić koji su se u najboljem svetlu pokazali na testu fizičkih parametara. Ipak, kada je u pitanju brzina u prvi plan dospela su braća Mituljikić. Jovan je 40 metara istrčao za 4,7 sekundi, dok je Nikola bio tek za nijansu sporiji uz vreme sa 4,72. Impresivne predispozicije demonstrirao je i Stefan Mitrović koji je imao nešto slabiji rezultat od Mituljikića, ali se izdvojio kao fudbaler sa najvećom trenutnom brzinom, dostigavši čak 37,6 kilometara na čas. Uz hitro krilo i Jovana i Nikolu Mituljikić, na vrhu liste najbržih našli su se Kosta Nedeljković i Jegor Prucev.

Izraelski strateg stekao je tako prvi uvid u fizičke karakteristike igrača, a imajući u vidu ofanzivni stil koji gaji, izvesno je da će upravo brzina biti jedan od važnih kriterijuma. Iz te perspektive Mituljikići i Mitrović aplicirali su za mesta rezervisana za hitre ofanzivce koji će vrebati šansu iz drugog plana pored, dvojca od kojeg se očekuje da predstavlja glavnu snagu po bokovima - Osmana Bukarija i Pitera Olajinku.



tagovi

FK Crvena zvezdaJovan MituljikićNikola MituljikićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara