Zvijezda sija sa Zvezdinim detetom

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.10.20. | 08:08

Zlatko Krmpotić pravi sjajne rezultate sa timom iz etno sela Stanišić

Godinama unazad hijerahija u bosanskom fudbalu je dobro poznata. Za titulu se bore najveći sarajevski klubovi, odlično se kotiraju Zrinjski i Široki Brijeg, pokušava da im parira Borac iz Banjaluke.

Međutim, sve nagoveštava da će se, bar u juniorskoj konkurenciji, stvari promeniti. Predvođena Zvezdinim detetom Zlatkom Krmpotićem omladinska ekipa Zvijezde iz etno sela Stanišić, ove sezone podiže standarde. I preti glavnim konkurentima da će ih ostaviti bez šanse u potencijalnoj šampionskoj trci.

Izabrane vesti

Momci iz etno sela Stanišić posle deset kola imaju devet pobeda i jedan remi upisan na gostovanju Borcu. Dovoljno da trener Zlatko Krmpotić dobije pohvale kompletnog bosanskog auditorijuma, tim pre što mladi srpski stručnjak tokom ovog prvenstva promovisao i nekoliko momaka koji bi mogli da budu interesantni srpskom tržištu. Jedan od njih je Popara, ali nije jedini...

Kada je došao u etno selo Stanišić Zlatko Krmpotić nije verovao da će zajedno rasti sa mladim klubom.

„Kada sam završio omladinsku školu Crvene zvezde, gde me je, između ostalih trenirao Zlatko Krmpotić, igrao sam za Dinamo iz Vranja i Voždovac. Imao sam i epizodu u Rumuniji. Međutim, brzo sam se odlučio da budem trener. Sve je išlo svojim tokom. Upijao sam znanje slušajući Vladana Milojevića tokom njegovih početaka. Sjajno je vodio „klasu 1992“. Potom me je put vodio u OFK Beograd, Sinđelić. Sada sam ovde. I ne mogu da se požalim“, počinje priču Zlatko Krmpotić.

Kao realtivno mlad klub Zvijezda nema imperativ velikih trofeja. Ali gazda Boris Stanišić na dobrom je putu da u Republici Srpskoj napravi inkubator velikih talenata. Zbog toga je i angažovan mladi srpski trener

„Stvarno smo napravili vrhunske rezultate ove godine. Posle deset kola imamo devet pobeda i remi. Liga uopšte nije laka, nekada se na utakmice putuje po pet sati. Ove sezone smo savladali Željezničar na Grbavici, Sarajevo, Široki Brijeg... Ponosni smo na sve to, kao i na činjenicu da imamo nekoliko momaka koji su privukli pažnju klubova iz regiona i inostranstva. Imamo najboljeg strelca lige... Primili smo samo tri gola u deset mečeva, ali ponosnim nas čini nešto drugo“.

Žele u Zvijezdi da nadograde dosadašnje uspehe i pomognu Krmpotiću u daljim ciljevima.

Milina je ovde raditi. Gazda kluba, gospodin Stanišić, ulaže sopstveni novac. Živimo i radimo u pravoj akademiji. Momci imaju sve uslove, počev od hotelskog smeštaja, do školovanja. Nisu opterećeni članarinom i ostalim stvarima. Zato talentovana deca žele da dođu ovde. Svakih šest meseci pravimo novu selekciju. Imamo igrače iz Sarajeva, Banjaluke, Bileće... Pokrili smo sva mesta u Bosni i Republici Srpskoj“.

Svestan je srpski stručnjak da je podigao sebi cenu rezultatima u juniorskoj ligi Bosne i Hercegovine.

„Prelepo mi je ovde, ali sigurno razmišljam da jednog dana radim u Srbiji. Ali neka sve ide svojim tokom“.


tagovi

Bosna i HercegovinaZvijezda 09

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara