Duško Ivanović (©MN Press)
Duško Ivanović (©MN Press)

Ivanović: Vildoza hteo da igra, rekao sam mu da odmori; Kampaco može da ne ubaci ni koš i bude najbolji na parketu

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.03.23. | 21:25

“Nadamo se da je povreda iza Nedovića. Ako je mogao da odigra ovoliko minuta večeras, nadamo se da će sutra biti zdrav“, kaže trener Crvene zvezde

Nada umire poslednja, a Crvena zvezda se ne predaje! U utakmici koju je morala da dobije, ekipa Duška Ivanovića odigrala je vrlo dobru utakmicu, pre svega u odbrani i preokrenula zaostatak od 12 poena iz rane faze druge četvrtine, a pre svega zaustavila najbolji napad Evrolige i spustila ga na samo 63 poena.

Senku na večerašnju pobedu bacila je povreda Luke Vildoze, koji se u drugoj četvrtini požalio na povredu zadnje lože, koja ga je već mučila ove sezone...

Izabrane vesti

“Osetio je bol, on je hteo da nastavi, ali sam rekao da treba da odmori. Videćemo u petak. Nisam siguran kakva je težina povrede“, rekao je Ivanović.

O igri njegovog tima i pobedi...

“Odigrali smo odličnu odbranu protiv najboljeg napada Evrolige i ACB lige. U poslednje vreme je ovo naša najbolja utakmica, sa onim što sam prvo rekao to ima još veću težinu. Protiv Barselone se videlo da smo ekipa koja zna šta hoće. Možemo da se borimo sa svakim i pobedimo svakog ako igramo dobru odbranu, to je ključ. Kada je Kampaco počeo da igra agresivno u odbrani, onda smo mi počeli da se menjamo. Sve počinje od beka”.

Fakundo Kampaco je utakmicu završio sa tri poena, ali sedam fantastičnih asistencija čime je uveseljavao publiku na tribinama. 

“Statistika najviše služi novinarima, Kampaco je mogao da odigra meč bez poena i da bude ubedljivo najbolji igrač na terenu“.

Crvena zvezda je ponovo šutirala za tri ispod 30 posto, novinare je zanimalo da li je to posledica nerezonskih šuteva ili umora? 

“Nijedan naš šut nije bio nerezonski, bili su svi mahom otvoreni. Dogovorili smo se da ne uzimamo previše šuteva, trebalo je samo da imamo malo više strpljenja, da mešamo šut za tri sa pokušajima iz reketa. Imali smo deo utakmice kada smo samo šutirali, to moramo da promenimo“.

Nemanja Nedović je propustio dve utakmice i vratio se sa stilom - 20 poena uz četiri trojke. Medije je zanimalo da li je povreda iza njega i šta se dešava sa Nikolom Ivanovićem?

“Nadamo se da je iza njega. Ako je mogao da odigra ovoliko minuta večeras, nadamo se da će sutra biti zdrav. Ivanović je imao nekih problema sa starom povredom, zbog čega smo odlučili da večeras ne igra. Martin je odigrao jako dobro, sada treba tako da nastavi“.

PENJAROJA: ZVEZDA NAS NATERALA NA MNOGO GREŠAKA

Trener Baskonije Đoan Penjaroja čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi i analizirao razloge poraza.

“Igrali smo dobro u prvih 15 minuta, kontrolisali ritam susreta, ali posle drugog faula Tompsona utakmica se kroz promenila. Teško je pobediti kada imate 19 izgubljenih lopti. Zvezda je takođe imala 10 šuteva sa penala i 12 šuteva više. Oni su u nastavku kontrolisali utakmicu, a mi smo odigrali verovatno najslabiju napadačku utakmicu ove sezone”, poručio je Penjaroja i dodao:

”Oni su počeli da igraju vrlo dobru odbranu, Kampaco je vršio jak pritisak na lopti, mi smo izgubili dva-tri poseda zaredom, što nas je uvelo u kontraritam. Srljali smo iz greške u grešku i tako smo izgubili priključak”.

Baskonija je sada ugrozila šanse za četvrtfinale, mada i dalje sve zavisi od nje.

”Znamo da moramo da pobeđujemo ako hoćemo dalje, sada nas čekaju tri utakmice kod kuće. Moramo da promenimo pristup napadu”.

Crvena zvezda naredne srede dočekuje Valensiju u duplom kolu, a dva dana kasnije gostuje Asvelu. Teoretski i dalje može da se plasira u Top 8, ali da bi se to dogodilo mora da dobije sve utakmice do kraja i da se poklope ishodi ostalih mečeva.



tagovi

KK Crvena zvezdaBaskonijaDuško IvanovićĐoan PenjarojaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara