Detalj sa utakmice u Atini (© MN Press)
Detalj sa utakmice u Atini (© MN Press)

Panter pokorio Atinu i bacio Panatinaikos na kolena - Partizan Mozzart Bet blista u Evroligi

Vreme čitanja: 5min | čet. 03.11.22. | 22:36

Velika pobeda crno-belih u Grčkoj gde je zabeležen prvi trijumf na gostujućem terenu, a treći u nizu. Panatinaikos nije mogao da zaustavi kapitena kluba iz Humske koji je ubacio 29 poena

Spektakularno veče za Partizan Mozzart Bet i Kevina Pantera u Atini. Najbolja moguća potvrda forme, kako kapitena tako i kompletne ekipe koja igra sjajnu košarku. Zabeležena je prva pobeda na gostujućem terenu, treća zaredom. Savladan je Panatinaikos u vrlo zanimljivoj utakmici koji je i dalje ostao na samo jednom trijumfu posle šest kola Evrolige. Na kraju 91:89.

Crno-beli su senzacionalno otvorili meč na krilima 20 poena Pantera u prvom poluvremenu. Činilo se da je ekipa Željka Obradovića već tada mogla da prelomi meč, ali nije moglo bez drame kada je klub iz Humske u pitanju. Katastrofalna treća deonica je uvela utakmicu u dramatičan finiš gde je Panatinaikos u nekoliko navrata bio vrlo blizu preokreta. Međutim Partizan je imao nekoliko heroja. Od Pantera, Egzuma, Laesora, ali i Anđušića koji je pogodio dva ključna slobodna bacanja.

Izabrane vesti

Na kraju se beleži da je kapiten crno-belih upisao 29 poena uz šest trojki iz osam pokušaja. Pratio ga je izvanredni Matijas Lesor sa 15 poena, 11 skokova. Ledej je takođe imao dabl-dabl učinak sa 13 poena i 10 skokova. Dvocifreni su još bili Egzum sa 12, Anđušić i Madar sa po 10.

Na drugoj strani izvanredan debi imao je Dvejn Bejkon koji je ubacio 17 poena isto kao i nekadašnji igrač Crvene zvezde Nejt Volters..

Prva deonica je bila za pamćenje. Teško je pomenuti sve što je funkcionisalo u crno-belom taboru. Napad je izgledao kao dobro podmazana mašina koja gazi sve pred sobom. Kevin Panter je rešetao iz svih pozicija, a da nije bilo ofaznivnih skokova Panatinaikosa crno-beli bi sve rešili u prvoj deonici. Nije bilo igrača u taboru trenera Obradovića koji nije izgledao moćno, ali niko kao Panter koji je doneo ogromnih 31:13 u poslednjoj sekindi, ali i to je bilo dovoljno vremena da Panatinaikos pogodio trojku sa skoro celog terena za 16:31.

To kao da je razbudilo Grke koji su nastavljali da pogađaju iz nemogućih pozicija. Da nije bilo takvih koševa crno-beli bi rutinski održavali ogromnu prednost. I sa svim kiksevima i izgubljenim loptama je Partizan bio u ozbiljnoj prednosti jer Panatinaikos nije imao rešenje kada Panter uzme loptu. Nanizao je 20 poena u prvom poluvremenu pa je tako anulirana činjenica da je domaćin imao pet ofanzivnih skokova posle koji je pogađao i tako ostajao u igri.

"Samo gledam da ostanem fokusiran, ništa drugo me ne zanima", rekao je bio Panter na poluvremenu za Evroligu dok je na semaforu stajalo 41:54.

Kanonada Pantera je pomalo bacila u senku činjenicu da je i Jam Madar odigrao najbolje poluvreme ove sezone. Pogađao je sa distance, krao je lopte, izgledao je kao veteran na parketu.

Zbog svega navedenog u prvom poluvremenu, bilo je nestvarno gledati šta se dešavalo u trećoj deonici. Najkraći opis je - sušta suprotnost prvog poluvremena. Crno-beli su izgledali potpuno smušeno, nije bilo protoka lopte, greške su se nizale iz minuta u minut, a ni svi pokušaji Obradovića da trgne ekipu nisu uspevali. Panatinaikos je otvorio poluvreme serijom 7:0 koju je samo na kratko prekinuo Madar, ali zeleni nisu imali nameru da stanu. Publika se probudila kada je Panatinaikos spustio na samo poen zaostatka. Verovatno bi zeleni preokrenuli rezultat da Anđušić nije pogodio vrlo bitnu trojku. Bio je to početak serije kluba iz Humske, ali daleko je to bilo od igre iz prve doenice. Panatinaikos se u tim momentima u potpunsti oslobodio pritiska. Pre svega su verovali u preokret,

Bili su u zaostatku svega četiri poena pred ulazak u poslednjih 10 minuta. Evidentno je bilo da su falili poeni Pantera koji nije pogodio koš u trećoj četvrtini.

Četvrtu je počeo promašajem sa distance, kao i Ledej posle čega je Volters pogodio na drugoj strani za minus dva. Ni tada nije došlo do preokreta. Ledej je silovito zakucao, i kao da je oduzeo dah Panatinaikosu. Svi su bili zaustavljeni u stopama, a onda na scenu stupa Egzum. Iz napada u napad je koristio fizičku nadmoć da prvo dođe do reketa, a onda i pogodi. Upravo je njegov koš natera Radonjića na još jedan tajm-aut u četvrtoj četvrtini u momentu kada je klub iz Humske imao solidnih devet poena prednosti na nešto više od pet minuta pre kraja.

Nije tu bio kraj drame. O finišu meča bi mogao da se piše poseban tekst. U prvom planu, Panter, Radonjić i navijači. Partizanom kapiten je odlučio da sve preuzeme u svoje ruke. Ponovo je krenuo da rešeta, a zbunjeni Ponitka je mogao samo da ga pogledom isprati, a kada igrači Pantinaikosa nisu mogli da zaustave Pantera, pokušali su navijači koji su ubacili reklamu na parket i laserima. Sudije su na kretko prekinule meč, a prekid je definitivno više odgovarao domaćinu koji je bio vrlo blizu senzacionalnog preokreta. Smanjili su na minus četiri u poslednjem minutu. Ipak, zadržali su crno-beli smirenost i isčupali pobedu. Anđušić je pogodio ključna slobodna bacanja.

PANATINAIKOS - PARTIZAN MOZZART BET 89:91

/16:31, 25:23, 23:14, 25:23/

Panatinaikos: Kalaicakis 3, Volters 17, li 4, Papajanis 10, Bohoridis, Vilijams 14 (7sk), Kalaicakis, Bejkon 17 (3/9 za dva, 1/6 za tri), Ponitka 12, Grigonis 9, Mancoukas, Gudaitis 3.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević, Ledej 13 (10sk), Koprivica, Panter 29 (4/9 za dva, 6/8 za tri), Papapetru 2, Egzum 12 (5/5 za dva), Jovanović, Glas, Lesor 15 (11sk), Trifunović, Anđušić 10, Madar 10.



Evroliga

6. kolo

Četvrtak

Četvrtak

Baskonija – Makabi Tel Aviv 116:87

/Hauard 23 – Braun 20/

Bajern Minhen – Anadolu Efes 81:78

/Vinston 16 – Micić 24/

Olimpija Milano – Real Madrid 77:83

/Pangos 21 – Musa 25/

Panatinaikos – Partizan Mozzart Bet 89:91

/Bejkon 17 – Panter 29/

Petak

19.00 (1,70) Žalgiris (14,5) Alba (2,30)

20.00 (1,25) Olimpijakos (17,00) Valensija (4,40)

20.30 (1,60) Barselona (14,50) Fenerbahče (2,55)

21.00 (1,30) Monako (16,00) Crvena zvezda (3,90)

21.00 (1,45) Virtus (15,00) ASVEL (2,05)



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetKK PanatinaikosKevin Panter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara