Razočarani crno-beli (©Starsport)
Razočarani crno-beli (©Starsport)

Suze, neverica, ali i pogled u budućnost: Motiv više da osvojimo ABA ligu!

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.04.22. | 09:50

Matijas Lesor u suzama napustio Arenu, Dalas Mur ne krije da je bilo previše glupih odluka, Panter priča o kolapsu, ali i o finišu sezone u Jadranskoj ligi

Imao je Partizan sve otvoreno, meč u svojim rukama u poslednjih 20 sekundi, čak pet poena prednosti. A onda se sve srušilo kao kula od karata. Posle utakmice svi su bili utučeni, besni i razočarani. Jednostavno, svesni su da su razočarali… Navijače, ali pre svega sami sebe… Pognutih glava igrači su napuštali dvoranu. Neki u suzama poput Matijasa Lesora, neki besni poput Alekse Avramovića, svi tužni. Većina nije smogla snage da priča sa medijima i pokuša da objasni šta se desilo. Samo su američki internacionalci zastali i pokušali da premotaju film i shvate šta se dogodilo.

Niko ne beži od odgovornosti. A Kevin Panter, iako priznaje da je Partizan doživeo potpuni kolaps, poziva saigrače da podignu glave i svu energiju usmere ka osvajanju Jadranske lige.

Izabrane vesti

Prvi je pred novinare stao Dalas Mur.

“Potpuno nestvarno. Baš ne znam šta da kažem. Još procesiram sve što se dogodilo, previše grešaka, ne znam odakle da počnem. Mnogo glupih odluka smo doneli kada se meč lomio i to nas je na kraju koštalo”, počeo je brzonogi bek koji je meč okončao sa osam poena.

Mogao je Partizan da u samom finišu dođe i do sedam poena prednosti, ali je Aleksa Avramović promašio zakucavanje… Od tog momenta je počeo kolaps crno-belih.

Ne mislim da je taj promašaj odlučio, jeste bio finiš meča, ali mnogo toga se dogodi, mali detalji su odlučili. Ne mislim ni da je bilo do pritiska, jednostavno loš finiš meča, loše odluke koje su prelomile”.

(2,15) Armani Milano (14,5) Efes Pilsen (1,80)

Kada se sagleda kompletna utakmica, neko će pomisliti da su nedostajali Kevin Panter i Zek Ledej. Najiskusniji američki internacionalci su se dosta mučili da pronađu ritam. Ledej skoro pa da nije ni izlazio iz igre. Na parketu je proveo 39 minuta, ali ni to nije pomoglo da se dođe do pobede.

Ne znam šta da kažem… ostao sam bez reči. Dobro smo se borili, ali na kraju su detalji odlučili i mi smo izgubili. Izgubljene lopte su bile ključne, nikada ovo nisam doživeo u karijeri. Najteži poraz u sezoni. Ništa nam ne preostaje da se skupimo kao grupa i pripremimo se za plej-of ABA lige. Bez reči sam. Moramo da guramo dalje. Sezona je takva da nemamo popravnih”.

Više od dva sata posle utakmice, svlačionicu je napustio i Panter. Vidno utučen…

Nemam komentar stvarno, još uvek pokušavam da shvatim šta se dogodilo. Iskreno ne znam šta da kažem”.

Kada je Partizan prosuo pet poena prednosti, opet je imao priliku da dođe do pobede. U poslednjem napadu lopta je išla u ruke Pantera.

Dogovorili smo se i odigrali smo dobar napad. Jednostavno nisam pogodio šut”.

Direktno je upitan Amerikanac šta se to dogodilo u finiši meča koji je bio u rukama kluba iz Humske.

Kolaps, jednostavno… potpuni kolaps”.

Posle neverovatnog poraza, košarkaše Partizana sada čeka dugačka pauza do početka plej-ofa ABA lige.

Može da bude i dobro i loše. Imamo vremena da se resetujemo. Neću sigurno tako brzo opet da gledam snimak ovog meča. Svašta mi prolazi kroz glavu sada. Nije trebalo ovo da izgubimo, Možemo da pričamo danima šta je moglo da bude drugačije. Izgubili smo na kraju. Znamo da moramo da osvojimo ABA ligu da bi igrali u Evroligi, ovaj meč može da nam posluži i kao dodatni motiv za to. Moramo da gledamo u budućnost. Desilo se ovo i idemo dalje", podvukao je Panter.


tagovi

Kevin PanterDalas MurZek LedejKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara