Vanja Marinković (©MN Press)
Vanja Marinković (©MN Press)

Vanja Marinković blizu transfera u Baskoniju

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 09:48

Srpski bek ostaje u Evroligi, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Rastanak sa Valensijom doveo je Vanju Marinkovića pred novu raskrsnicu, a prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta i naredno skretanje vodi ka Evroligi. Jer, kako se može čuti, Vanja Marinković je blizu potpisa sa Baskonijom.

Srpski bek je u potrazi za novom sredinom i ostanak u Španiji je najrealnija opcija. I to u redovima prošlogodišnjeg prvaka Španije! Duško Ivanović se okrenuo ka renoviranju sastava posle odlazaka dvojica najvažnijih igrača Akilea Polonare i Pjerije Henrija u Fenerbahče. Vanja Marinković biće prvo pojačanje nove Baskonije.

Izabrane vesti

16.00: (1,85) Srbija (hendikep -16,5) Portoriko (1,85)

Nekadašnji kapiten Partizana je najveći deo prošle sezone proveo bez van parketa. Prvo je u novembru prošle godine doživeo povredu ramena zbog koje je morao na operaciju uz oporavak koji je trajao tri meseca. Ipak, posle oporavka nije dugo igrao pošto je početkom maja tadašnji trener Valensije Đaume Ponsarnau označio Marinkovića kao "višak". On je tada trenirao sa prvim timom, ali je Ponsarnau javno poručio da neće da koristi Marinkovića osim u slučaju preke potrebe iliti povrede nekog od prvotimaca na koje je računao u tom momentu.

U dresu Valensije prošle sezone Vanja Marinković je imao učinak od 6,3 poena i 1,1 skoka po utakmici u Evroligi. Bio je na pripremama reprezentacije Srbije za olimpijske kvalifikacije, ali je pred samu objavu konačnog spiska otpao. U međuvremenu mu je istekao ugovor s Valensijom koja je odlučila da ne aktivira opciju treće godine saradnje.

Podsetimo, redove Baskonije su takođe napustili Zoran Dragić i Kino Kolom kojima su istekli ugovori, dok je Luka Vildoza još ranije potpisao NBA ugovor sa Njujork Niksima.



tagovi

Vanja MarinkovićBaskonijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara