Najnovije vesti

Nikola Kalinić u Realu? Podvučeno crvenom

Vreme čitanja: 2 minuta

Nikola Kalinić (©Starsport)

Kraljevski klub traži zamenu za Gabrijela Deka

Bio je već šampion Evrope sa Fenerbahčeom i teško da bismo zato mogli da ovu opciju podvedemo pod “posao karijere”, ali Nikola Kalinić je zaista na pragu bomastičnog transfera. Madridski As piše da srpskog reprezentativca u narednoj sezoni želi niko drugi do – Real.

Kraljevski klub je ovog proleća ostao bez Gabrijela Deka, koji je naprasno otišao u Oklahomu da pokupi 3.800.000 dolara za maksimalno 19 utakmica. Ako u finišu sezone pokaže da je NBA kalibar neće se ni vraćati u Evropi. Neizvesno je još da li će se Usman Garuba prijaviti za draft i otisnuti preko bare. Zato su u Madridu morali da deluju.

Vensan Poarje je već zvanično promovisan kao pojačanje, a za narednu sezonu su dogovoreni i dolasci Asvelovog Tome Ertela i Pijerije Henrija, koji iza sebe ima odličnu sezonu u Baskoniji.

Poslednja meta je Kalinić, jer Realu je od Dekovog transfera ostalo oko 2.000.000 evra za pojačanja. Za Henrija su dali 500.000, a Kalinić bi mogao da stigne besplatno, jer u ugovoru ima opciju za jednostrani raskid ako Valensija ne obezbedi plasman u Evroligu. Trenutno, čini se da joj je najveća šansa potencijalna vajld-karta organizatora takmičenja, mada je Đordi Bartomeu nedavno rekao da ona ovog leta neće pripasti Špancima. Rezultatski svakako nisu na pravom putu.

As ističe da Real već godinama prati Kalinića i da su u Madridu sasvim uveren da je on igrač koji im je potreban. Ove sezone u Evroligi u proseku beleži 10,4 poena, 3,4 skoka i 3,2 asistencije po meču. U ACB ligi 9,2 poena, uz 3,4 skoka i 2,9 asistencija za 22 minuta na parketu.

Favoriti i notifikacije:

Evroliga

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva