Najnovije vesti

San je postao java: Željko Obradović trener Partizana!

Vreme čitanja: 1 minuta

Željko Obradović (©Starsport)

Slavlje navijača može da počne

Navijači u transu, davnašnji san se ostvario: Željko Obradović je novi trener Partizana! Kako je predsednik crno-belih Ostoja Mijailović potvrdio Mozzart Sportu, ugovor je potpisan na tri godine.

Željko Obradović se u crno-beli tabor vraća posle tačno 28 godina, a 29 nakon što je predvodio Partizan do jedine titule prvaka Evrope. U međuvremenu ih je osvojio još osam: pet sa Panatinaikosom, po jednu sa Huventudom, Realom i Fenerbahčeom u kojem je imao i poslednji angažman, od 2013. do 2020.

Posle godine na odmoru Obradović se vraća na mesto na kome je i započeo trenersku karijeru. Najveću u evropskoj košarci.

Grobari mogu da otvore šampanjac. Ovakvo ime treba proslaviti na valjan način. Posle razočaravajuće prošle sezone budućnost crno-belih izgleda mnogo svetlija. Jer iako sam Obradović nije postavljao visoke finansijske uslove - štaviše, sigurno je bilo gde u Evropi mogao da radi za petostruko veću platu - nema nikakve sumnje da je dobio određene garancije oko budžeta za sastavljanje ekipe kadre da se porva za titule i u Srbiji i na Jadranu.

Prvi zadatak je završen. Sada sledi selektiranje ekipe. Pre no što je regulisao pitanje šefa struke, Partizan nije ni mogao da krene u ozbiljnu potragu za pojačanjima. Sa Obradovićevim imenom kao mamcem, ići će to mnogo lakše.

Favoriti i notifikacije:

KK Partizan

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva