Šarić i Vučević u tefteru Čikago Bulsa?

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 19:41

Zanimljive vesti sa NBA tržišta

Dolaskom Arturasa Karnišovasa na mesto izvršnog potpredsednika i Marka Everslija na mesto GM-a, Čikago Bulsi ulaze u novu eru. U Vetrovitom gradu nadaju se i mnogo plodnijoj eri od onoga što su imali prethodnih godina.

Sudeći prema informacijama američkih medija, u budućnosti Bulsa mogao bi da učestvuje i jedan hrvatski košarkaš čime bi bio "naslednik" Tonija Kukoča. Reč je o Dariju Šariću, kojeg je Karnišovas zabeležio u tefteru, ukoliko bude bio primoran da trejduje Laurija Markanena.

Izabrane vesti

Prema pisanjima tamošnjih medija, Šarić je u trejd kombinacijama sa Kemom Džonsonom i Mikalom Bridžizom koji bi dres Finiksa mogli da zamene Čikagovim, s tim da bi oni bili paket za sjajnog mladog Finca Markanena.

Šibenčanin, koji je pre mesec dana napunio 26 godina, ovog leta će postati zaštićen slobodan igrač, što znači da Sansi mogu da izjednače bilo koju potencijalnu ponudu nekog drugog kluba i ujedno da imaju prvenstvo zadržavanja Darija u svojim redovima.

Drugi potencijalni trejd koji je digao interes javnosti u Čikagu je onaj o mogućoj razmeni sa Orlandom. Prema natpisima američkih medija, Čikago je spreman da ponudi Orlandu Ota Portera i Vendela Kartera u zamenu za Nikolu Vučevića.

Šarić je ove sezone u gotovo 25 minuta prosečno provedenih na parketu ubacivao deset poena, uz šest skokova i gotovo dve asistencije po utakmici.

Vučević, centar Ol star klase bio je nosilac igre Orlanda, igrao je prosečno 32,6 minuta po utakmici i ubacivao gotovo 20 poena u proseku uz 11 skokova i 3,7 asistencija.

FOTO: ©Reuters


tagovi

Dario ŠarićNikola Vučević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara