Detalj sa utakmice Mladost - Vojvodina (ABA 2 liga / Dragana Stjepanović)
Detalj sa utakmice Mladost - Vojvodina (ABA 2 liga / Dragana Stjepanović)

ABA 2: Mladost posle produžetka slomila Vojvodinu, Bojić poveo Zemunce u pobedu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.10.21. | 20:31

Novosađani propustili priliku da u 40 minuta završe posao

Još jedan srpski derbi Druge ABA lige u 'balonu' u Čajetini i drugi poraz Vojvodine. Ovog puta od Mladosti. I to posle produžetka u kom su Zemunci bili sretniji i spretniji - 93:90.

Praktično od samog starta su se timovi smenjivali u vođstvu. S jedne strane, u dresu Mladosti, prednjačili su Strahinja Gavrilović (22 poena, 8 skokova, 4 asistencije), Mihailo Sekulović (18 poena, 11 skokova), Matija Belić (15 poena, 6 skokova, 4 asistencije) i Otis Livingston (17 poena, 10 skokova, 5 asistencija), s druge Marko Ljubičić (18 poena, 6 skokova, 8 asistencija), Petar Rakićević (15 poena), Nikola Gaćeša (15 poena, 7 skokovcal, 5 asistencija) i Dušan Beslać (13 poena, 10 skokova).

Izabrane vesti

Imale su Lale priliku da u regularnom delu završe posao. Nešto više od dva i po minuta pre kraja vodile su 83:78. Zemunci se nisu predavali. Čak su imali i poslednji "pun" napad za pobedu. Ali, požurio je Gavrilović sa šutom. Lopta nije dodirnula obruč već je pala direktno u ruke protivniku. Rakićević je pretrčao skoro ceo teren, šutom za tri poena pokušao je da reši pitanje pobednika. Ali, lopta je stala na obruču, pa se ušlo u produžetak koji je ekipa Vojvodine otvorila polovičnim učinkom sa slobodnih bacanja.

I tu je stala. Nije imala više ni koncentracije, a ni snage da se odupre Mladosti. Andrija Bojić (13 poena) sa četiri vezana poena poveo je Zemunce u potpuni preokret do 93:87. Pokušali su Novosađani da uzvrate. Prišli su na tri poena. Beslać je imao šansu da uvede utakmicu u drugi pordužetak. Ipak, ali kao Rakićević na isteku 40. minuta, nije bi precizan pa je Mladost stigla do prvog trijumfa 'balonu'.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara