ABA liga (©Star Sport)
ABA liga (©Star Sport)

ABA liga dobila ažuriranu ponudu: Dubai na sto stavio 4.500.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 21:57

Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata spreman da se obaveže na saradnju od tri godine, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Utakmicama juniorske ekipe iz Dubaija - tačnije, Falkons Akademije - počeo je proces ulaska ambicioznog projekta iz UAE u Jadransku ligu, o čemu tek treba konačnu odluku da donesu klubovi koji su u statusu vlasnika.

Koliko je Dubaijeva namera da postane deo regionalne lige ozbiljna pokazuje i ažurirana ponuda koja je nedavno stigla. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Dubai je 'podigao ulog' i na sto stavio 4.500.000 dolara, što bi kroz sponzorske ugovore uneo u ligu za učešće u naredne tri sezone! Podsetimo, prvobitna ideja bila je da klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata plati 3.000.000 za dve godine, ali je sada računica drugačija, odnosno postoji spremnost da se saradnja ugovori na jednu sezonu više.

Izabrane vesti

Dubai bi za takmičarske 2024/25, 2025/26 i 2026/27 platio po 1.500.000 dolara, a taj novac bio bi iskorišćen da se pokriju troškovi avionskih karata za klubove učesnike, čelnike i sudija Jadranske lige tokom putovanja u Persijski zaliv u trogodišnjem periodu.

Kako se može čuti, u ponudi postoji i klauzula po kojoj bi pre isteka saradnje mogao da se produži Dubaijev ostanak u Jadranskoj ligi do pet godina. Naravno, pod uslovom da do konačnog dogovora i potpisivanja sporazuma dođe.

Još iz prvobitnog pisma, koje je iz Dubaija stiglo regionalnim klubovima postojala je ideja da se konačna odluka donese do kraja februara, posle čega bi se u martu pristupilo potpisivanju i razmeni dokumentacije.

Da bi Dubai uopšte mogao da dobije mogućnost ulaska, odluku mora da donese Skupština ABA lige i prema Statutu, samo bi jednoglasna odluka klubova mogla da otvori regionalna vrata projektu koji svoju budućnost kasnije vidi i u Evroligi.


tagovi

ABA ligaKK Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara