Komentari na vest

ABA liga dobila ažuriranu ponudu: Dubai na sto stavio 4.500.000 dolara

d

d.g.

pre 3 meseca

Oni samo plaćaju putne troškove. To što daju za tri godine je mesečna plata osrednjeg fudbalera. Svakako ponižavajuća ponuda.
T

Talibani

pre 3 meseca

Kad može ovaj klub iz Indije Pakistana može i ovaj iz UAE.
N

Nemanjaaaa

pre 3 meseca

Lepe pare, računam da putuje 30 ljudi po 500e i tako 14 utakmica biće 210 000e, neka bude još toliko za smeštaj, okreni obrni, 1 milion mora da ostane
A

Alexx

pre 3 meseca

Nisi razumeo. 1500000 godišnje ide ukupno za sve klubove. To ti je nešto malo više od 100000 po klubu. Dakle smešno

Crazy-North

pre 3 meseca

Ova ponuda je samoubistvo!!! Šta dobijamo od nje?? Težu prohodnost ka euroligi i tim koji ima neograničen budžet…Sve bi imalo smisla da Partizan i moja Zvezda dobiju A licencu i da pobednik Aba lige dobije kao do sad učešće u euroligi sa pojačanom ponudom od Dubaija moglo bi da se pojačaju i ostali klubovi kroz odredjene premije sve ostalo je totalno nerezonski.
M

Miloschichi

pre 3 meseca

Bez datih 20 miliona po sezoni nista
s

soichiro

pre 3 meseca

bolju ponudu su imali veciti od rusa za vtb ligu.
K

KOD KUĆE

pre 3 meseca

Neka izgrade svoju jaku ligu.
M

Mozete da

pre 3 meseca

Udarate minuse koliko hocete ovo je pocetak kraja ABA lige jer ce izgubiti i jedno mesto u EL
R

Repac Plandiste

pre 3 meseca

Toliko kostaju jedan solidan trener i igrac, recimo Zelimir i Djusa. Premalo. Sa ovim su se složili...
M

Megaloman

pre 3 meseca

Želimir, Želim, Želimir, Želimir......Šta je s tobom čoveče? Zar zaista misliš da će on otići ako ti budeš svakog dana, na svakoj vesti, pod bezbroj nikova, to ponavljao?
R

Repac Plandiste

pre 3 meseca

Niti mislim da ce Zelimir oticii niti me to zanima. Sto se mene tiče moze da bude trener Partizana jos deset godina a moze da ode i sutra . Ako su teme kosarkaske, normalno da su glavni akteri Zelimir, Sferopulos, Zvezda, Partizan. a da li ce Zelimir oticii ili ostati puca mi sebastijan. Sa ovim su se složili...
A

Alexx

pre 3 meseca

Cifra je smešna. Tražiti znatno više i plus dva sigurna mesta iz ABA u EL.
S

Samo tako il nikako

pre 3 meseca

Ako u takmičenje unesu ozbiljan novac za nagradni fond, da recimo prvoplasirani uzima 1,5 miliona, drugi okruglo milion, ostala dva polufinalista 500k, učesnici plej ofa 250k i svi ostali 100k, onda vredi razmisliti. Dakle, govorimo o sumi nešto jačoj od 5 miliona po sezoni za nagradne fondove, što njima ne bi trebao da bude problem, plus nezavisno od toga da isplate svima troškove gostovanj u Dubaiju. Dakle bez nekih 6 miliona po sezoni ih ne treba ni razmatrati. Zašto bi im mi pravilo usligu besplatno, kad oni i ne znaju šta će sa parama. Ako bi gospoda iz ABA da se prodaju, neka to urade kako treba. Ugovor na tri godine = 20 miliona evra i zdravo. To bi donelo finansijsku dobit svakoj ekipi, pa i oni najmanji bi sa 100k zatvorili finansijski konstrukciju i izbegli situaciju da do pred početak sezone ne znaju hoće li moći da sakupe roster. Motiv više da se ekipe bore za plej-of jer garantuje 250k, to su pare koje za Borac, Megu, Split, Zadar, Cibonu, SC Derbi znače spas i pomogle bi im da stanu na noge i budu konkirentniji. Tri godine zaredom u plej-ofu bi npr. jednom Borcu promenilo “krvnu sliku” finansijski gledano.
a

ako su ruze, procvetace...

pre 3 meseca

prijatelju turkish airway place kao generlani sponzor 6m po seozni EL, a ti bi 5 za ABA
S

Samo polako

pre 3 meseca

Zvezdi 30 milki a ostalima po 10-15 milki, to samo učesnicima ABA lige. Kad to plate, na godišnjem-sezonskom nivou onda je ok 4,5 milki koje nude za prevoz i sudije
O

Office

pre 3 meseca

Ponude ispod 100 miliona evra ne treba uzimati u obzir. Ovo je smešan novac. Oni nisu deo evropske kulture, nemaju veze sa košarkom, a mi bismo im bili samo plodno tlo za prodor ka EL. Ukratko: NE.
r

reci ne

pre 3 meseca

Mogu li ovo Zvezda i Partizan da zaustave, valjda im je u interesu jer Dubai nema drugu opciju da nadje Evropako takmicenje sto je uslov da zaigra Evroligu? Zaprijetiti napustanjem ABA i borba da se zaustavi Dubai ili ce jedan od vecitih da "izvisi", a to je katastrofa gledano utakmice istih u Beogradu! Protiv Dubaija!
@

@ssss

pre 3 meseca

Jedino rešenje za srpsku košarku je da oba kluba dobiju dugoročne licence za Evroligu.E onda možemo da kažemo da nas boli tuki za ABA ligu.Mogli bi u tom slučaju svi srpski klubovi da napuste ABA ligu pa neka dovedu klubove i iz Saudijske Arabije i Irana da im igraju ABA ligu ako hoće.
A

ABCDE

pre 3 meseca

Moze,ali dva kluba u EL + Dubai!
B

Brine

pre 3 meseca

Svi naši klubovi da ne igraju aba ligu napraviti našu jaku ligu
Х

Х Х

pre 3 meseca

Аба лиги ће остати место у ЕЛ и убацући Дубаи. То би био најгори сценарио у овом случају.
U

Uuuuups,da

pre 3 meseca

Kako? S kim? Zatvoren u svoje dvorište, slep na oba oka. Za 500 evra više letimo na zapad. Lagano se napuštaju poslovi od 150.000 din. plate mesečno, a ovamo branimo Srpsku košarku i igrali bi sami sa sobom. Silni plusevi i česti slični komentari govore mi o stanju svesti ovde. Ne interesuju me anlajkovi jer mi smo sociološki fenomen, koliko čitam i razumem. Vraćati se i zatvarati u domaću ligu, svašta. Još je smešnije da KKP i CZV mogu nešto bojkotovati, sprečiti. Ne znam, meni je to smešno. Želim da istaknem to, bez pardona.
s

srka

pre 3 meseca

U najmanju ruku, sramota ponuda!
a

abrakadabra

pre 3 meseca

Za prvi put Partizan i Zvezda treba da budu slozni oko ovo pitanje, ili dajte masnu lovu 50-100m ili nam dajte licence za taj period kad je Dubai u ligi. Ova crkavica od 4 miliona je ziva glupost, to moze da prihavti neka cibona koja ce i tih 100k znaciti puno a za top4 ekipe to cak ni u Aba ligi ne znaci puno. Da imamo malo pameti pa da idu ostoja, zeljko, covic, teodosic u EL i da im daju nas zaednicki plan, ako prihvate bujrum Dubai ako ne eto im ga nek se oni sami snalaze, zato sto koliko sam upucen EL je dala ultimatum prvo u Aba pa u EL za Dubai.
D

Dzi

pre 3 meseca

Jedina dilema je koji ce se metuzalem uvaliti na klupu tog frankenstajna Obradovic ili Pesic... Aba rent liga bi se namestila arapima i za manje novaca...
D

Dajvak

pre 3 meseca

Metuzalem ti tata.
M

Megaloman

pre 3 meseca

Vidi se da si jako mlad, što je pozitivno, ali vidi se i da nedostaje poštovanja i domačeg vaspitanja. Takve dve gromade, u svakom smislu, pogrdno nazivati metuzalemima? Nemam reči. Najstrašnije od svega je to da ćeš ti meni opaliti anlajk iz besa, a ne napisati ispravku na komentar i reć: društvo izvinite, malo više sam preterao. Nisam tako mislio. Kao društvo smo u totalnom moralnom padu, žalosno.
s

stimpy

pre 3 meseca

Kao da se tu neko nesto pita u ABA. Da li preko Aba ili neke druge lige Dubai ce uci u Evroligu a mi vrvtno gubimo mesto, samo je pitanje kada ce se to desiti i preko koje lige, ostalo je izvesno....
J

Japaja

pre 3 meseca

Njima damo mesto u ABA ligi i mi više nikada necemo imati dva predstavnika u EL.
S

Slavuj

pre 3 meseca

Slažem se da bi dolazak Dubaia u ABA ligu značio da ista ima redovnog predstavnika u EL , koji će dobiti licencu, a šta je sa Partizanom i CZ? Ovo bi imalo smisla da pored Arapa još 2 ekipe iz lige imaju licencu, a to se neće desiti. 1,5 miliona po sezoni na 10 klubova ili 12 koliko ABA ima znači 150 k eura po klubu, tek za trošak do Dubaia i nazad. Ta priča da će oni dati 150 milona eura za učešće u EL, kada se vidi koliko ima klubova sa licencama, a to je iznos koji oni daju za 10 godina, dođe se do podatka da 15 milona dijeli 20 klubova u EL za godinu dana. To je iznos godišnjeg ugovora malo boljeg EL igrača. Drugo pitanje je šta ako oni kupe, a hoće, jer ko od Arapa igra košarku, kompletan tim iz NBA i još proberu najbolje igrače iz nosilaca A licence, ko će im biti suparnik , tom njihovom neograničenom kapitalu? Mnogo nepoznanica, a oni daju novca koliko potroše u jednom transferu boljeg fudbalera u svojim klubovima koje već uveliko imaju u svim ligama Evrope. Stop Arapima u sportu koji oni čak i ne gledaju na tv.
M

Megaloman

pre 3 meseca

Liga će se proširiti na 2 Divizije i to uskoro. Biće mesta, bez brige. Molis da uđeš u društvo ali istovremeno si silan i postavljas ultimatum. Za mislećeg čoveka to je negacija negacije.
u

uzicanin

pre 3 meseca

U ACB ligu gospodo šeici
N

NEMEŽE

pre 3 meseca

Nadam se da, što bi rekao Đorđe Čvarkov: NE-ME-ŽE.
m

malo malo

pre 3 meseca

Malo para ako ovu ponudu prihvate onda su brutalno glupi

Petar.P

pre 3 meseca

Glupost realno ako se ovo prihvati, em smešna cifra, em dodatno naprezanje za i onako gust raspored. Tačnije najviše nama neodgovara, jer naši timovi igraju EL. Ne znam kakve su šanse za te licence ove godine, ako ih dobijemo, a ovi se nekako promuvaju u ABA ligu, momentalno izaći iz nje i igrati naše takmičenje. Kroz EL bi večiti imali konstantno jake i atraktivne utakmice, a ostale sve usmeriti i podržati u proboju ka LŠ takmičenju. Mada verovatno većinu ovoga fantaziram, nesposobni smo mi da iz svega ovoga izvučemo korist, radije ćemo jedni drugima da podmetnemo nogu, pa kako biva ostaće na kraju neko mizerno takmičenje Beogradskog pašaluka gde ćemo da se koljemo za nebitne trofeje.

Hej Seki Seki .....

pre 3 meseca

Oni u stvari ne nude nista osim placenih troskova kako bi neko otiso na Bliski Istok i igrao sa njima. To je po meni samo dodatno maltretiranje. Eto im ruska liga pa neka igraju tamo. Samo budala moze da prihvati ovu ponudu ili neko ko gleda da deo kolaca gurne u svoj dzep. Treba traziti milion evra za svaki tim u ligi i placene troskove za gostovanje u Dubaiu. Sve drugo bi bilo ne realno. Jer oni sa njihovim budzetom bi se prosetali kroz ligu. Ovako em bi se taj budzet istrosio, plus bi i timovi ojacali pa bi umesto setnje imali planinarenje.
G

Gost1234

pre 3 meseca

Haha 4500000 za cetiri godine…… Neka ih u pustinji….
X

XD

pre 3 meseca

Ako su igrali Češki, Grčki, Izralski klubovi me vidim zašto nebi i Dubai. Osim ako ne mislite da je ABA u stvari Juguslovenska liga. Ali da, 95% ljudi u Srbiji je antiprotivno. Nije bitna tema, važno je da se bune.

Petar.P

pre 3 meseca

Nije problem u tome, nego ljudi nude mizerne pare, a puni su ko brod. Znači nebitni smo im i gledaju nas sa visine. Da ne pričam koliko će biti naporno putovanje do Dubai, i onako klubovi koji učestvuju u Evropskim takmičenjima nemaju prostor za treninge i odmor, a kamoli nakon ovoga. Sve što valja i svakom kome je stalo da se neupropasti fizički i psihički ima da odleprša iz naših klubova. Ti Arapi ako smatraju da je sve to tako lako postići, neka onda finansiraju tako svoje "navijače", pa neka putuju ovde i navijaju...
5

56789

pre 3 meseca

AKO PARTIZAN DOBIJE A LICENCU TRI GODINE ONDA MOZE
Z

Zunzilend

pre 3 meseca

Evo procitali tvoj komentar, pa razmatraju.
K

Khal Drogo

pre 3 meseca

АБА лига је поодавно контамионирана политиком, и међу тим који коментаришу и који не могу разумјети да АБА није национална лига него приватна лига улесника. И ту ако би кроз спонзорске уговоре које би Дубаи обезбиједио сваки клуб добио 100.000 $ или више у буџету у ситуацији када 10 од 14 (сви осим вјечитих, Цедевите и Будућности) располажу са годишњим буџетом 600-700.000 € или мање, то је огромна пара за све те клубове, и ту ће Дубаи постати новим чланом АБА приче. Сумануто је очекивати другачији расплет, сад што ће неки вриштати што им ето анамо неки мрљези каљају ту непрежаљену Југу а нико их није обавијестио да та земља не постоји више (а ти би избацили и Мегу, клуб оног "зализаног менаџера" и ФМП и оне сељобере из Чачка и убацили Приштину и Босну, само нека што више мирише на ту њихову Југу), шта да се ради.

Marko Pavlovic

pre 3 meseca

Što da ne. Još 4 kluba 50 miliona. Svima bi olakšalo funkcionisanje
L

LFCC

pre 3 meseca

Blizanci ovo ako prihvate, posle nemaju sta da se bune ako Pariz i London dobiju A licence pre njih.
A

Avan

pre 3 meseca

Ne pitaju se samo blizanci, sto je dobro
G

Gosteee

pre 3 meseca

moze 4,5 miliona $ svakoj ekipi po sezoni pa neka pritupe ABA ligi... drugacije nema racunice....
C

Coneee

pre 3 meseca

Zamisli gostovanje u dubai koji sam let traje 14sati i da imas sledece gostovanje u Barselonu ili Zalgiris, mrcvarenje igrača, nema tu ni S od SPORTA... SEDI DISI NI ZA DISI NISI.... PUSTE PARE PROKLETE, SVE ZARAD NOVCA. NE TREBA NAM DUBAI
D

Daj faul

pre 3 meseca

Pa nije bas 14, vec oko 5 sati… pretpostavljam da ce biti toliko pametni da naprave tako da ekipa koja gostuje Dubaiju ne igra duplo kolo, nego samo tu jednu
W

WTF

pre 3 meseca

Gostovanje u Žalgiris???? Gde je to, prvi put čujem za taj grad.
M

Mikac678

pre 3 meseca

@Daj faul sam let traje preko pet sati ali uz polazak i dolazak, aerodrom i do hotela sve to na kraju bude ok 10 sati i onda te dočeka 45° i sve to zašta, da bi odugrao utakmicu u ABA ligi pa nemojmo!
Đ

Đukin fan

pre 3 meseca

Šeici doruckuju gips i štirak a ne piju vodu te na onim dimijsma džepove nemaju a novčanik ne nose !!!Nema pod tim drvetom lake ladovine a da drpaju,grebu se i otimaju svedoci smo od Bgd H2O preko njiva po Vojvodini i niz “biznisa”po Srbiji gde nema dinara njihovog ulaganja a talovi do Mile volje sa lovom napaćene raje Srbije!!!Za 1,5 mil € godišnje ovi siroti ABA ligasi da se cimaju po Dubaiu i lete po 6 h jedan pravac pa više imaju računa da skupe u kačket te pare i plate a oni njima da ne idu po tom putu za nigde ništa !!!Da je čifra 50 milona € za 3 sezone pa sa tim ABA liga unapredi i ojača takmičenje,po više osnova i nekako!!!Ovako su sami stvorili i očuvali solidno regio takmičenje a ove stipse nek pošalju u Enkglesku ili gde već da se uče pa kolko doteraju!!!Sramna ponuda!!
J

John Terry

pre 3 meseca

Ovo je sića za njih. Kao da ja platim 1500 dinara. Smešno. Neka probaju negde drugde sa tom ponudom, samo će im se nasmejati. 15 000 000 po sezoni i može.
M

Ma da bre to

pre 3 meseca

E sad da su covic, ostoja, bokan i tedeski pametni (kao sto nisu) sednu lepu, traze jos 15m, puste Dubai, lepo se organizuje logistika, sudije, ma sve, da se taj Dubai provede kao bos po trnju...posto su oni majstori stele, da nasteluju da se Dubai restartuje da vise nikad nenpozele da pogledaju kosarku, a ne da sutnu za 3 ili ne daj boze odigraju neku utakmicu....
P

Pixil

pre 3 meseca

Takva ponuda se odbija u prvom sekundu.
S

SSSR

pre 3 meseca

Ako puste Dubai u ABA,prelazim da navijam za KKP.Toliko.Ludilo mozga.Pare,samo pare,hebale vas pare.
R

Rotkvica

pre 3 meseca

Do sada si navijao za KK Dubai?
B

Budak

pre 3 meseca

Pa kada moze Australija na Eurosong evo onda i Dubai u EL.
J

Jamb

pre 3 meseca

Realno ovo je mizerija, samo troskovi transporta i smestaja, nula benefit za svaki klub u Aba, ni novcano ni neki brend, nista, ovo se samo pojedinci ovajdili.
t

talko

pre 3 meseca

Uzimajte to pa da podelimo na ravne časti
a

ako su ruze, procvetace...

pre 3 meseca

milja ipo po sezoni je nekad za aba bila ko rusija velika, danas je to baksis za bilo koj EL klub. nulu dve da dodaju pa da vidimo
R

Rodman93

pre 3 meseca

Zamislite Dubai prvak Evrope. Kakav nonsens. Prvak Evrope ekipa iz Azije. Košarka je sprdnja.
B

Bl rs bih

pre 3 meseca

Pa bio je vec Makabi sampion Evrope
a

ako su ruze, procvetace...

pre 3 meseca

i nije neka ponuda da udju u ligu uzmu mesto u EL a donijes samo pokrivene troskove do dubaija da se umaras letenjem do dubaija. a da su abr doveli sponzora da dobije da milku, dve da se poedli medju klubovima pa i ajde.... ovo je totalni PIH
G

Gnjatic Paviljoni

pre 3 meseca

Atraktivna destinacija. Radio sam tamo i imam samo reci hvale. Gostoljubiva zemlja, Indijci i Pakistanci pruzaju fenomenalan usluzni servis. Na nivou. Treba im dati i nesto zemlje da naprave fabriku guma ili obuće od istih, takozvane gumaće, kao podrska i dobrodoslica u Jadransku ligu i u Evropu. Podrzavam.
P

Pst

pre 3 meseca

Znas kolko me zabole sto si ti radio tamo isto kao tebe za Srpsku kosarku. Uslov da bi igrali ABA ligu ulaz u nju kroz ABA 2 ligu. Onaj bitniji stalna licenca koju imaju klubovi ih Spanije, Turske, Francuske, Italije za Zvezdu i Partizan. Stalna a ne da se mi koljemo a oni za sicu imaju koristi. Eto im njihove lige pa neka igraju kolko hoce i neka ih posalju na mars. Eno im NBA ali Ameri ne daju. Zar samo Balkanac moze za sicu da se kupi.
a

asa

pre 3 meseca

nista od toga

Gost17

pre 3 meseca

Ja bih im rekao može. Fale vam tri nule samo.
M

Ma.

pre 3 meseca

Kad ti zine d. pe za pare, stavi ga dobro uza zid
A

Anonimno

pre 3 meseca

I šta abaligaši imaju od toga?Namećeš im jedno veoma nezgodno gostovanje bez ikakve potrebe. Da bi Dubai imao prolaz u El? Neka ih guraju kroz špansku ili francusku ligu, što kroz našu? Aba liga je i dosad pokrivala sve te troškove, nisu plaćali klubovi.

gemathegreat

pre 3 meseca

Kako šta dobijaju, pa šoping po utvrdjenom rasporedu.
I

Ivancuga

pre 3 meseca

Ako prihvate tj stigne signal iz vlasti da prihvate, a da ne dobiju bar trogodisnje licence Evrolige, onda smo mi navijaci ovce i treba u tom slucaju bojkotovati Aba, pa kad im budu prazne hale mozda ce slusati malo navijace svojih klubova..
S

Statler

pre 3 meseca

Iz koje vlasti druže?
G

GOROSTAS

pre 3 meseca

Ako Zeljkoglu preuzme Dubai ja postajem navijač Dubaija jer sam iskompleksiran i mnogo mi se svidja kada neko ima mnogo novca da troši.
O

Opsa sa

pre 3 meseca

Iskompleksirsn si ti Željkom svakako, i s Dubaijem i bez njega. Saberi se čoveče, postao ti je opsesija. Nije to dobro za tvoje mlade godine.
D

Dingo

pre 3 meseca

Bas lepo. U evroligi duplo kolo,u utorak u Madrid,petak Minhen a u ponedeljak za Dubai
@

@@@@

pre 3 meseca

1.5m godišnje i nisu neke pare, to je 5% onog što Čovkins uzme za sebe.
B

Broj 1

pre 3 meseca

Ili panterova mesečna plata. Obezbedio Čović!Hahahhahahhah
E

Eseks

pre 3 meseca

To je dnevna plata penalda kristijana..Bedno i ponizavajuce
D

Drvo

pre 3 meseca

1.5m godišnje i nisu neke pare, to je pola Želimirovog ugovora.
l

lion zion

pre 3 meseca

pa da brate toliko zelimir ima za polusezonu,bez str staba
I

I bukva je drvo

pre 3 meseca

1.5 je ipak manje od Napier-ovog ugovora za ovu sezonu...Slazes se?
G

Gooxy

pre 3 meseca

Pare koje se prihoduju od tog sve dati u manje klubove.naravno ako prihvate ponudu a nadam se da nece,jer bi par i cz bili premoreni za el poslje putovanja,vremenskih razlika itd
G

Gost RS

pre 3 meseca

Ako se već prodaju neka bude 10 miliona po sezoni i da finalisti Aba lige imaju zagarantovano učešće u EL. Ponuda kamilara je ponižavajuća.
N

Nishlija

pre 3 meseca

Sta sada treba da se desi??? Da Zvezda i Partizan glasaju protiv sebe?! Celnici Evrolige su bili u Beogradu sa ciljem da ucene dva kluba?? Neverovatne stvari se desavaju, a videcete da Dubai i da ima 200 miliona budzet nece uraditi nista!
М

Миркан

pre 3 meseca

Хахаха, пазите ово дају 1.5 милиона по сезони што ће покрити транспорт и смештај за играче и судије приликом гостовања у Емиратима. Заиста веома великодушно. Него, имам и ја са мојим неким ортацима уторком и четвртком термин у локалној сали. Онако, у најбољим 30им смо годинама, помало задригли са стомачинама, ал можемо да издржимо целих сат времена 5 на 5. Просечно се по термину догоде два истегнућа мишића, ал имам увек двојицу резерви. Јел можемо и ми онда у АБА лигу ако успемо да исфинансирамо смештај за судије и гостујуће играче? Дајте бре људи, ја мислио да ако се већ продаје душа ђаволу да ће бити за неке монструозне суме новца, значи милионске суме свакој екипи у АБА лиги да легне, а не ова цркавица за транспорт.
m

miile

pre 3 meseca

pa možda i legne nekome letovanje za celu porodicu...neki BMW....Roleks itd.

gemathegreat

pre 3 meseca

To se na prostom srpskom jeziku zove, tehničko sponzorstvo. U naturi.
M

Mighty King

pre 3 meseca

Tih 1,5 mil. od Dubajia je za extra troškove koje bi imale sudije i timovi, a to ide na trošak lige kao i do sada. Daleko je Dubai. Ko kaže da isti neće dodatno sponzorisati ligu i znatno uvećati lovu od TV prava. Posebna je priča oko mesta u EL. Bio je i Makabi svojevremeno u ABA i nije nikome zauzeo mesto. Zašto većina misli da bi to sada bio slučaj? Valjda ABA može ispregovarati sa EL da se ne dira u dosadašnji status i prohodnost u istu, klubova vlasnika ABE. Polako ljudi s zaključcima, da vidimo šta je sve na stolu. Strpljenje je majka mudrosti.
M

Makabi

pre 3 meseca

Makabi je i pre ucesca u Abi imao mesto pa nije mogao da zauzme dva, poradi malo na logici.
S

Slavuj

pre 3 meseca

Sa kim će ABA pregovarati? Od iduće sezone čak ni pobjednik ABA nema zagarantovano mjesto u EL, tako da je to utopija , a Arapi preko nas ulaze u EL. Ostali po 150 k eura i igrajte po bivšoj jugi i krvite se za nebitne trofeje.
M

Mighty King

pre 3 meseca

Slavuj/ ABA nema sigurno mesto u EL već dve ili 3 godine, nisam siguran. Tako da se toga ne treba plašiti, prekasno je. Izgleda da ovde ima ljudi koji ne znaju da i pobednik ABA i drugi idu u EL po osnovu pozivnice, WC. Jedina je razlika što osvajač ABA ne mora da plati ništa, dok drugi tim mora da kešira 0,5 mil. evra. Od TV prava nemaju ništa. To dobijaju samo vlasnici EL. Zato i ne daju A licencu olako jer time sami sebi vade iz džepa.
B

BokiUSA

pre 3 meseca

Sitna lova. 1.5mil po sezoni da klubovi pokriju troskove putovanja? Tu ne ostaje nista za te klubove. A za 3 sezone Dubai mozda pocinje kao EL a licenca klub I nije mu potrebna ABA niti bilo koja druga liga. Ako vec mora da igraju onda mnogoooo bolje mora da se isprse. U suprotnom neka traze druge ideje.
L

Lazaros

pre 3 meseca

Sve je to super, i onda ubace klub sa budžetom, ko niko ne moze da isprati!! I onda niko od nasih klubova nece videti EL!!!
D

Deyan X

pre 3 meseca

Kolko kapiram oni daju milion ipo po sezoni za sve troskove koje ce klubovi imati kad putuju u Dubai. Znaci zarade nece biti ili ce biti minimalna. Da bude bar po 100k po klubu cisto, pa da se porazmisli....
I

IVAN 82

pre 3 meseca

Na sta je spala ova Kosarka u Evropi pa ovo je neverovatno. Da ovde vajde imaju samo oni koji vode ABA ligu i ovu privatizovanu Evroligu. Daje Dubai 4,5 miliona da se pokriju troskovi puta do Dubajia??!!!! Mesto za ucesce u ABA LIGI da klubovi nesto podele,normalno po ucinku, oni bi da samo snose troskove puta do Dubai!! Neverovatno, ba sta je spala kosarka i kakvo neprofitabilna takmicenja!!
I

Istinsky

pre 3 meseca

ABA liga je ponajbolja stvar koju evropska košarka ima! Apsolutno je jasno da je Dubaiu mesto u ABA ligi! Samo još da pomere zarez i da, umesto 4,5, daju 45 miliona ne bi li dobili priliku da "češu ramena" o najbolje košarkaše u Evropi. Ako neko želi "preko noći" da uđe u Elitu onda mora i da plati. Nije tajna da su košarkaši na ovim prostorima najbolji. Poštuju se međusobno. Ali ponuda Dubaia je običan bezobrazluk. Ako ćemo da se prodajemo, e onda neka daju 10 ili 20 puta više da ih trpimo ili neka jašu kamile u svojoj pustinji.
Z

Zeder

pre 3 meseca

Ne kapiram 4,5m ili 45m, koju razliku tebi pravi? Mnogo manje pare se obrcu u evropskom kosarci tako da je I ponuda u skladu sa tim.
N

Nikola mirkovci

pre 3 meseca

Ne moraš vređati i ponižavati njihov način života i ulogu KAMILA kroz njihove vekovne borbe za opstanak u tako negostoljubivim životnom okruženju
I

Istinsky

pre 3 meseca

@Nikola mirkovci Ja iskreno volim sve životinje, a kamile posebno obožavam! Ako sam svojim postom na bilo koji način uvredio, ili naneo duševni bol kamilama, ja se iskreno i javno duboko izvinjavam "pustinjskim lađama".
С

Сале2323

pre 3 meseca

Арапи не бацају паре никада и овде је реч о пројекту који може, а и не мора да успе код њих. За почетак се даје тај новац, па ако се прими, онда следећи уговор иде за мноооого већу лову. Учешћем Дубаи, заиста се могу привући и други инвеститори, диже се и кредибилитет лиге. Лизванац и Бодирога нису били у Бг да прошетају, већ да се види око овога. Наши тимови не дају улазак Дубаи, док се лиценца не добије. То је сва истина. И да, ако уђу, шири се лига на 16 тимова, остаје концепт АБА2, а шеснаести тим вероватно ће бити Клуж, ако исти донесе неку лову, односно барем уговор за ТВ права АБА лиге на подручје Румуније. Све то не треба никако одбацити, јер би конкуренција била доста већа, па улагање у тимове неминовне би било веће.
s

sasa70

pre 3 meseca

ako je to 4,5 milki po klubu i godisnje i da Srbija dobije 2 a licence sa EL onda moze, sve ispod toga je TROSENJE VREMENA!!!! Kao digli od 3 na 4,5 milki, tolike pare trose na fudbalere a nama bi dali ne kikiriki nego ljuske od iste.
Z

Zeder

pre 3 meseca

Nerazuman si kao i tudbalerke koje traze da budu isto placene kao fudbaleri. Ne kapiras sustinu. Zakon ponude I potraznje. Evropski fudbal I evropska kosarka ne mogu da se porede po popularnosti I profitu koji donose .
R

Rodman93

pre 3 meseca

Nisi ništa digli, samo broj godina u ugovoru. Bilo je 3 miliona za 2, pa su digli broj sezona na 3, a za 4.5 miliona.
Z

Ztr

pre 3 meseca

Vi se zahebavate ja mislio 15 milijardi..a ono 4 i pol milijuna.. ma tečaj to u p. M...fudbalski čobani tu lovu potroše za mjesec dana. u S A.teraj to...
D

DarkoSrbija

pre 3 meseca

Pa zato su i bili celnici EL u Beogradu..direkno naredjenje da oni moraju igrati ABA ligu,jel hoce da se opare njihovim ulaskom u EL..
D

Djelmaš

pre 3 meseca

Bosna, ima jednu titulu prvaka Evrope!
H

Haha

pre 3 meseca

Bas je jaka ponuda, 100.000 na klub godisnje. Ne treba ih primiti, neka idu gde hoce, Turska mozda najbolje za njih. Nije ni ponuda Evroligi nesto, klubovima koji imaju budzete 20, 30, 40 miliona nista ne znaci.
t

tre

pre 3 meseca

Zeljku ne znaci nista…Dzordana svakako ne moze dovesti…
g

glsps

pre 3 meseca

I ovaj glupi narod zbog licnog interesa pristaje da igra u ovoj nakaradnoj ligi, umesto da istupe i na taj nacin razigravaju vise domacih mladih igraca u nasoj ligi, koji bi igrali jace utakmice. Ovo je jedini nacin na koji bi ojacala srpska kosarka
O

Ognjen Drinski

pre 3 meseca

Majstore, a kako ćemo u EL?
B

Banca

pre 3 meseca

Je es El od nje nema love samo trosak
Z

Zeder

pre 3 meseca

Zbog necijeg licnog interesa svetska ekonomija se okrece I ti primas platu. Imas gde kupiti hleb, mleko, meso itd.
X

Xyzet

pre 3 meseca

Mi smo glupi, a ti tako pametan, pa da nas poducis, je li. Stalno ta mantra o razvoju naše košarke, o razvoju mladih talenata, bla bla. Ni u staroj Jugi, kada smo bili pretplaceni na osvajanje Evrope, ni jedna od republika, da je bila solo, ne bi imala takvu košarku. To ti je bila i onda ABA i to na kub. Šta bi razvijao bez EL? To mi najviše liči na suludu izolaciju od sveta i savremenih kretanja u sportu, kao da se mi jedini pitamo. Pitanja je mnogo, pa i o reprezentaciji. Ako mene pitate, ja više volim da odgledam 68 utakmica KKP i Zvezde u EL nego da sve stane u nekoliko utakmica reprezentacije na svakih 3 do 4 godine. Uostalom, te utakmice i ovako imamo, kako bilo. Ja hoću vrhunski sport 2 puta nedeljno.
D

Dane daca

pre 3 meseca

Treba ih uceniti, moze Dubai u Aba ligu ali da Zvezdi i Partizanu daju petogodisnju licencu za Evroligu.
2

22³

pre 3 meseca

a kakve tacno veze to ima jedno sa drugim.. i zasto bi ubacili cz i par a dubai ne..ja kolko vidim njima cilj sa udje dubai zbog para... cz i par su sekundarni..pogotovo kad se rusi vrate, a vratice se pitanje je vremena, em imaju tradiciju em pare itd itd tako da logika ubace nasa 2 kluba a dubai ne, ne pije mi vodu
A

Ararat

pre 3 meseca

Samo Zvezdi i Partizanu od nasih klubova?
D

Dane daca

pre 3 meseca

Tako je. Samo zvezda i partizan. Da nece mozda Igokea studentski centar ili borac iz cacka. Pustiti Dubai u Aba ligu je besmisleno.
P

Pazi ovo

pre 3 meseca

Kao aba liga odlučuje, dal će ih primiti. U ovo samo budala veruje,zna se ko odlučuje.Ako EL, kaže da će igrati, tako će i biti. Samo te ucene i ćao. Pa nisu oni džabe bili nedavno u Beogradu.
T

Tako

pre 3 meseca

Će nam i London ugurati, ni oni tamo nemaju sa kim da igraju. Pa će iz aba lige u El, da idu Dubai i London. A mi ćemo je i dalje zvati regionalna liga. Ništa me ovaj scenario ne bi čudio.
p

polio

pre 3 meseca

cifra ponizavajuca,te pare daju ronaldu za 15 dana a ovde bi da za iste igraju 3 godine.
p

podesen

pre 3 meseca

Ove pare Ronaldo uzme za 7 dana,kume za 14 dana puta 2 ili 8 miliona evra.
S

S.T.A.L.K.E.R.

pre 3 meseca

Oni hoće preko nas u EL, a našim klubovima ne daju A licencu nego nameštaju neke pajsere iz Londona. Ma važi. Ovo ako prođe, na nama navijačima širom regiona je da odgovorimo totalnim bojkotom ABA lige. I uživo i na TV-u.
D

Dzi

pre 3 meseca

Pa znaju da je beogradske nesvrstane ronine jugoslovene najlakse iznajmitii za novac I da oni za lovu prodaju sopstvenu zemlju da ne bi jedno nebitno regionalno takmicenje u kosarci... Za razliku sa maloumnika sa dve tribine i tabora ovi ljudi rade za sebe i svoj dzep, a ne za klubove i kosarku...
E

E mili moji

pre 3 meseca

U statutu aba lige stoji da liga snosi troskove trasnporta, smestaja i sudija. Znaci ove pare pomazu samo ligi kao d.o.o., klubovi dobijaju apaolutno nista osim sto ce borac, mega i mornar da igraju protiv jacih igraca, sto realno nikog nije briga jer se ipak igra liga da se nesto osvoji.. poenta ne dopustiti arapske pare i u kosarku
G

Gost101

pre 3 meseca

Apsolutno treba pustiti arapske pare u kosarku I u fudbal I u sve druge sportove. Ako budemo imali I gram soli u glavi pocece investirati kod nas. Njima je bitno da postanu dio evropskog drustva, kroz sport, kulturu, sve. Ako im mi pomognemo u tome, pomoce I oni nama.
@

@gost101

pre 3 meseca

Ti sine izgleda ne poznaješ ni jednog Arapina a još manje arapsku kulturu. Njihov cilj je da se šire verski kroz sve sfere
D

Dv

pre 3 meseca

I sta treba posle vrate se rusi i sampion aba da ide u EL, i da to budu oni?
d

da i?

pre 3 meseca

sta je tu sporno..ako budu najbolji..jbg ne bi za apartmane na krku prodali ucesce zvezdi...
?

??

pre 3 meseca

Ma treba im treziti 50m pa ako hoce hoce. I tako ih niko drugi ne bi primio u ligu. Cak i sa 50m nasa kosarka gubi dosta. Oni hoce u evroligu preko nase lige, to samo budala ne vidi
V

Veoma

pre 3 meseca

Lukavo, a ovo sve radi evroliga. Evo i zašto, čim se Rusi vrate, aba liga će imati jedno mesto, a to će sigurno biti Dubai, napraviće moćan tim, a to je njima ništa da ulože 100,200,mil.Ovo ako urade, to neće biti zadnji ekser, nego kolac.
o

onda je

pre 3 meseca

to i kolac evroligi..sa 200 miliona osvajaju i evroligu
L

Ludilo mozga

pre 3 meseca

Može u ligu al svakom klubu po 5 milki godišnje. Plati pa se klati i onako im preliva ne znaju šta ce, ili neka ih primi neka druga liga što mora baš Aba
t

travolta

pre 3 meseca

pa zato sto je djokovic direktor celog projekta i ima veze sa celnim ljudima aba lige, partizan im je poslednja prepreka ulaska u aba ligu, ukoliko partizan dobije a licencu dubai je ucesnik aba lige, ukoliko ne, partizan nece dati zeleno svetlo, jer bi onda samo sampion aba lige isao u el
p

pa koliko

pre 3 meseca

znas internacionalnih liga osim abe, mozda ona vtb...ostalo su u evropi sve nacionalne...mi smo se jedini prodali , zna se ko je tada i partizan ucenio .jedan krimos koji vodi dva kluba u abi
V

VAR

pre 3 meseca

Travolta, ne vrti se sve oko partizana. To što vi tako mislite ne znači da je istina. Veću težinu ima reč Splita (3 titule Keš), cibona (2 titule), Bosna (2 titule).
H

Haha

pre 3 meseca

Partizan nije hteo u Aba ligu dok se ne promeni struktura vlasnistva, kako bi Partizan bio medju vlasnicima. Nije se radilo o interesima srpske kosarke, tako bar kaze Danilovic koji verovatno bolje zna od ovih sto izmisljaju neke teorije. Bosna je iednom bila evropski prvak.
@

@вар

pre 3 meseca

Ако ћемо по томе,онда ви(стара и нова ЦЗ) не би могли да одлучујете ни да ли ће се чај кувати после тренинга,јер у Европи имате резултате као и МЗТ из Скопља...
@

@var

pre 3 meseca

gde sam ja napisao da ima veze sa brojem titula, vec su svi drugi klubovi dali zeleno svetlo, ali dok odluka nije jednoglasna ne moze po zakonu doci do ulaska dubaija, a za ove uslove koje sam ti pisao cujemo se u maju/junu. sta mislis zasto su u beogradu u istom trenutku i celnici evrolige i dubaia. Pritom dubai nije toliko blizu evrolige koliko se prica
2

24.232

pre 3 meseca

Dakle, 1.500.000 godisnje, za troskove 14 ili 15 ekipa ako bude moralo da se prosiri zbog njih i parnog broja ucesnika. I onda od tih para da se placaju letovi do Dubajia i smestaj tamo ?! I koja je zarada, sta ostaje ? Neka ponude nekom drugom te pare, da vidimo sta ce da im odgovore. Ima i ona Balticka liga i Balkanska liga. Neka tamo igraju za pocetak, sta im fali... bolje ista nego nista.
A

Aleksejko

pre 3 meseca

To neka celnici ABA pricaju nekom drugom,te pare kao sto ste i napisali pokrivaju samo troskove klubova ABA lige,a ABA liga ce ih za dzabe pustiti da demoliraju svaku ekipu,vazi bre. Ako udju znacemo da su ovi nasi uzeli ozbiljnu kintu jer da se ne lazemo zna se ko se tu najvise pita.
Ј

Јосиф

pre 3 meseca

Само будала може да одбије ову понуду! Арапи направе екипу, доведу познате играче, покрију све трошкове, па шта још желимо? Да играју златибор и спарс из сарајева?
O

Ok

pre 3 meseca

Ti se bavi Makedonskom kosarkom. Ne trtomudi. Vodi ih kuci sa kvalitetom.
Ц

Цане

pre 3 meseca

Пустиш их у аба за 4.5 милке, па ти преотму место у евро лиги...
A

Ammmmmamm

pre 3 meseca

Mrsavo, mrsavo.
M

Misko123

pre 3 meseca

to je 6 sati leta...menjaju se 4 vremenske zone...a jos ako udju u EL..pa putovanje iz Madrida do Dubaia 7 sati i jos 5 vremenskih zona..
k

kriticari

pre 3 meseca

sta tacno gubi aba liga ako udje jedan jak klub, konkurencija svima, koji ce uz to placati troskove ostalima.. vecina je jedino ljubomorna jer arapi imaju novac a prodali bi prvi rodjenu majku za deo kolaca
p

paki 48o3

pre 3 meseca

Pa za pocetak izgubice naseg predstavnika u EL. A sta ce dobiti? Koliko se iz teksta vidi 4,5 miliona su troskovi svih klubova, sudija koji bi isli tamo da igraju. Pa sta onda dobijaju ABA klubovi? Besplatno putovanje u Dubai?!?!?!?! Pa ovo samo lud covek moze da prihvati
p

pa sta

pre 3 meseca

i ako ne igramo evroligu...sta je zvezda uradila za deset godina,puki ucesnik, isto ce biti i partizan....sta gubi aba liga time,nista...pa bolje dubai nego mornar...
p

pa to mesto

pre 3 meseca

ce izgubiti svakako,sa ili bez dubaija,evroliga je privatna i ako hoce mogu dati dubaiu licencu...briga ih za abu
O

Ok

pre 3 meseca

Nije valjda ABA liga zadnja rupa na svirali. Je l to regionalna liga. Ko ce da se ucipi u njihov klub. Cika Kari a licence klubovima mucak. Mi da razigravamo njihov klub. Sto to ne gurnu u Spaniju, Tursku, Grcku. Malo morgen. Sto imaju pare, pa njihov problem. Jos jedan dokaz da je sve otislo u pm. Teritorijalno ne pripadaju ovde i kraj.
s

srka

pre 3 meseca

Da li su oni normalni?! Da ih puste u Evroligu za tu siću?! Bar deset puta veća suma, pa da se razmišlja o toj opciji. Kakvih bre crnih četiri i po miliona dolara, koga oni zaj...vaju, pa toliko para ima njihov prosečan šeik u novčaniku, kad ode na produženi espreso sa šlagom i mlekom.
P

Pjer Karden

pre 3 meseca

Kao što sam već pisao Pariz i Dubaiji su dva projekta koji su u finalnoj razradi,sa Parizom je lako,Katar će da uleti lovu e sad Dubai je već nešto veći problem,kako ih legitimno dovući u Evroligu,setili su se najpodmuklijeg načina,ugurati ih u ABA ligu i tako im dati legitimitet pošto je to evropsko regionalno takmičenje samim tim pošto imaju neograničeni budžet prošetaće se kroz takmičenje i direktno obezbediti plasman a naši timovi regularno ispadaju iz kombinacije,pogotovo što se već od 2025 očekuje i povratak Rusa.Ovo ako potpišemo podpisali smo kapitulaciju.
t

teorije zavere

pre 3 meseca

evo ovako , hoce propasti svet ako partizan i zvezda dobijukon kurenciju,kako je borcu krki ..kada igraju protiv njih..neka probaju sada svoj lek i zvezda i partizan... i drugo..zasto ne nastavis komentar ovako... kupice dubai tavaresa,jokica itd...uglavnom prosetace se i kroz evroligu i evroliga kapitulira...ako to vazi za abu moze lako i za evroligu onda...eto cisto da vidis koliki si nonsens napisao.
m

miki34

pre 3 meseca

Da bi igrali el moraju da igraju neku evropsku ligu, dakle ako ih primimo direktno se zatvara jedno mesto za zvezdu ili partizan
P

Prika2091

pre 3 meseca

Sta je sa onim da mora da se prodje korz ABA ligu 2 da bi se uslo u ABA ligu... Kakva je ovo lakrdija od takmicenja, zali Boze kosarke po emiratima.
U

Ujka Zitko

pre 3 meseca

Ovi Arapi ce polako da nam uzmu i zenu,sestre,cerke....Moze neko da im lupi zabranu?
J

Junker

pre 3 meseca

Nista oni ne uzimaju vec posteno placaju, nase je da prihvatimo ili odbijemo. Samo sto ce uvek na snazi biti ona “ima ku*vi, samo narod nema love”
N

Nećemo Dubai u ABA ligi

pre 3 meseca

Čuvati ABA ligu. Gledati da igraju samo klubovi iz regiona, a najjači srpski klubovi iz ABA, koji ne igraju evrokupe, da igraju i KLS od početka sezone.
U

UAE

pre 3 meseca

I oni su iz regiona,kupili su zemlju po Vojvodini,BG na vodi (kao) i ko zna sta jos.
Z

Zeleznik

pre 3 meseca

Ko ovo potpiše zabija poslednji ekser na mrtvački sanduk regionalne, a vrlo verovatno i srpske košarke.
v

vroom

pre 3 meseca

E jesu budale ovi arapi, to je moglo da se zavrsi sa nekoliko koverti od po sto hiljada.....ako nase postenjacine nesto nece odbiti to su pare ispod stola....
n

neshha

pre 3 meseca

Pa nije ni ovo neka velika lova za te silne troskove,a njima je 4,5 miliona sitnis.