Foto: MN Press
Foto: MN Press

ABA liga i dalje bez rešenja, Partizan insistira na Lozani

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 16:16

FMP i Crvena zvezda protiv toga

Danas je održan dugoočekivani sastanak ABA lige i utisak je da nije mnogo toga rešeno. Te da će se glavne stvari tek rešavati. Problem je oko Partizanovih tvrdnji oko povezanosti Crvene zvezde i FMP-a. Crno-beli žele da se to pitanje reši na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, a Crvena zvezda i FMP su protiv.

Oni su želeli da se to pitanje reši u Zagrebu, Partizan je protiv toga.

Izabrane vesti

"KK Partizan je prihvatio predlog sportskog direktora ABA lige Vojinovića da pristane na prenos udela vlasništva na FMP, da se istovremeno ide na restruktuiranje lige u DOO, ali uz jedini uslov da se kao nadležan sud za sporove u novi društveni ugovor doda CAS u Lozani", istakao je na Tviteru predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Kako će dalje izgledati ABA liga možemo samo da nagađamo, a nije isključeno da se ABA liga, po već znanom receptu, ugasi i odmah osnuje novu firmu koja će voditi takmičenje.

Takođe, već smo pisali da će MZT zauzeti mesto Primorske koja je odustala od takmičenja, ali sada je prava enigma i kako će izgledati sledeća sezona, te da li će to zapravo biti ova ABA liga koja se igrala u prethodnih pet godina, ili će ona promeniti strukturu.

Umesto MZT-a u ABA2 ligu će Borac iz Banjaluke.

ABA liga je uzdrmana, a pravih rešenja - nema. Barem za sada. Pitanje je kako će se sve ovo završiti...



tagovi

ABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara