Ulaz u dvoranu Morača (©Star Sport)
Ulaz u dvoranu Morača (©Star Sport)

ABA liga kaznila Budućnost sa 15.000 evra zbog vređanja sudije

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.02.22. | 10:02

Uvrede, bacanje predmeta na teren...

Disciplinski sudija ABA lige kaznio je Budućnost sa 15.001 evrom zbog vređanja sudije Josipa Radojkovića na meču protiv Cedevite Olimpije, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Kako se može čuti, Budućnost je dobila novčanu kaznu pošto je jedan navijač tokom druge četvrtine došao do zaštitne ograde i pljunuo u pravcu hrvatskog arbitra. Publika u dvorani Morača Radojkovića je takođe verbalno napadala, a delegatu utakmice je predat i jedan ključ koji se našao na terenu.

Izabrane vesti

Delegat utakmice je u zapisnik uneo nedolično ponašanje publike i pogotovo navijača koji je hteo da pljune Radojkovića, pošto se sve događalo na tribini sa suprotne strane zapisničkog stola. Disciplinski sudija je ovaj postupak okarakterisao kao "ozbiljan prekršaj", odnosno kršenje pravilnika po članu "fizička agresija, incidenti ili ometanje koje uzrokuju javnost i navijači".

Ipak, propisana novčana kazna je najniža na skali, jer po pravilniku ABA lige može da ide i do 70.000 evra, a Budućnosti je naloženo da u narednim utakmica "pooštri mere obezbeđenja".


tagovi

KK Budućnost PodgoricaBudućnost PodgoricaCedevita OlimpijaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara