Foto: Starsport
Foto: Starsport

ABA liga: Pogrešna odluka sudija, Lesor ispravno izveo slobodno bacanje

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.05.22. | 18:47

Organizator saopštio procenu sudijske komisije koja je analizirala suđenje na susretu Crvene zvezde i Partizana

Druga utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana u kojoj su crveno-beli kroz neizvesnu završnicu stigli do pobede kojom su udvostručili prednost i prišli na korak trofeju koji brane, izazvala je dosta bure, a glavni povod bilo je slobodno bacanje Matijasa Lesora. Košarkaš crno-belih je namerno promašio drugi penal, stigao do odbijene lopte i postigao dva poena, međutim taj pogodak je poništen. Iz Partizana su nakon poraza ukazali na sudijske greške u zvaničnom saopštenju, a potom se oglasila i ABA liga. U saopštenju organizatora takmičenja navedeno je da je ekspertizom utvrđeno da su sudije zaista donele odluke na štetu gostujućeg tima.

Izabrane vesti

"Kako bi se razjasnila situacija sa suđenjem, do koje je došlo u završnim trenucima četvrte četvrtine druge utakmice finalne serije između Crvene zvezde i Partizana, ABA liga obaveštava javnost da je odluka sudija na deset sekundi pre kraja susreta, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora bila pogrešna", stoji u saopštenju ABA lige.

Predstavnici regonalnog takmičenja istakli su da je analizu suđenja izvršila ekspertska sudijska komisija.

"Prema proceni suđenja od strane Sudijske komisije ABA lige, sastavljene od tri člana, utakmica je okarakterisana kao teška za suđenje sa dosta teških situacija za suđenje, posebno kada su u pitanju kontakti između igrača. Tokom utakmice bilo je pogrešnih sudijskih odluka, što se pominje i u analizi, dodajući da je to stvar koja se dešava na svim utakmicama, ali ne bi trebalo da se dešava tako često. Nakon ekspertize Sudijske komisije ABA lige, konstatovano je da na 10 sekundi do kraja igre, pri izvođenju drugog slobodnog bacanja igrača Matijasa Lesora, nije bilo prekršaja prilikom izvođenja slobodnog bacanja. Lopta je dodirnula ivicu pre nego što je strelac dodirnuo liniju slobodnih bacanja ili ograničenu oblast. Dakle, odluka sudije je pogrešna", navedeno je u saopštenju.


tagovi

Matijas LesorKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara