Markus Hauard na meču protiv Partizan Mozzart Beta (©Euroleague.com)
Markus Hauard na meču protiv Partizan Mozzart Beta (©Euroleague.com)

ACB: Barsa se provukla u Lugu, Hauard obarao rekorde na Kanarima

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 22:31

Trijumfi evroligaša u 11. kolu španskog prvenstva

Košarkaši Barselone su se dobro oznojili na gostovanju u Lugu protiv Breogana, ali zahvaljujući dobroj završnici stigli do pobede 78:74.

Serijom 10:1 u finišu su Katalonci uspeli da slome domaćina, a ključnu trojku je u poslednjem minutu postigao Nikola Mirotić za 77:71, pa je sve bilo jasno.

Izabrane vesti

Mirotić je u osmom trijumfu ekipe Šarunasa Jasikevičijusa bio najefikasniji sa 16 poena, dok je Nikolas Laprovitola dodao 13. Mladi Džejms Nadži je dodao 12 poena, dok je Nikola Kalinić uz osam poena ubeležio i sedam skokova, kao i četiri asistencije.

U poraženoj ekipi dobra partija talentovanog Nemca Justusa Holaca koji je upisao 16 poena, Skot Bamfort je dodao 12, dok je bivši košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nenadić meč okončao sa devet poena, četiri skoka i tri završna dodavanja. Marko Luković je upisao po četiri poena i uhvaćene lopte.

Večeras su trijumfe upisala i preostala tri španska evroligaša. Real je porazio Manresu 103:89, uz 20 poena Fabijena Kozera i 19 Džanana Muse, dok je Valensija bila veoma ubedljiva u sudaru sa Đironom, te je slavila 104:69, uz 20 poena Hasijela Rivera i 17 Đozepa Puerta.

Baskonija je takođe bila veoma sigruna, te je kao gost dobila Gran Kanariju 96:68. Šou je ukrao Amerikanac Markus Hauard sa rekordom karijere od 34 poena.

Postigao je devet trojki iz 12 pokušaja i tako postavio i rekord kluba iz Vitorije po broju ubačenih hitaca van linije 6,75.




tagovi

BaskonijaKK BarselonaKK Real MadridKK ValensijaNikola MirotićNikola KalinićNemanja NenadićMarkus HauardDžanan MusaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara