Košarkaši Mege (©MN Press)
Košarkaši Mege (©MN Press)

Aco Petrović: Megina igra nešto najlepše što sam video, rapsodija košarke

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 19:35

“Ekipa za koju bih ja lično kupio ulaznicu da je gledam je Mega“

Dominacija srpskih klubova Jadranskom ligom traje godinama, a i ove sezone naša zemlja imaće bar tri kluba u doigravanju regionalnog takmičenja. Uz prvoplasiranu Crvenu zvezdu i drugoplasirani Partizan Mozzart Bet u plej-of će i Mega koja je jako blizu toga da narednu fazu dočeka na poziciji broj četiri.

Mega igra jednu od najboljih regionalnih sezona u klupskoj istoriji, pogotovo od 2016. godine kada je igrala finale ABA lige. Marko Barać je zategao ekipu prepunu talenta i sa kapitenom Urošem Plavšićem i Nikolom Đurišićem, pa i u prvom delu sezone Nikolom Topićem, te Stefanom Miljenovićem, Andrijom Jelavićem i još nekim momcima ređa odlične rezultate.

Izabrane vesti

Oni nisu promakli ljudima iz košarkaškog regiona i Evrope, a nekadašnji košarkaš i trener Aco Petrović ne krije da je oduševljen igrom mladog sastava koji je ove sezone dobio Crvenu zvezdu, Partizan Mozzart Bet, Cedevitu Olimpiju, Zadar...

“Ekipa za koju bih ja lično kupio ulaznicu da je gledam je Mega. Tamo možeš da vidiš sve. To je rapsodija od košarke“, rekao je Petrović u podkastu ABA Talks u kojem je jedan od domaćina pored Žarka Paspalja, Edina Avdića i Saše Dončića.

On je uoči poslednjeg kola ABA lige izneo uverenje da će Mega sa četvrtog mesta dočekati plej-of ABA lige.

”Oni će biti na kraju, potpisujem, četvrti, oni će biti četvrti i imaće prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Način na koji igraju... Ti vidiš tu mladost, ali i kvalitet. Tamo je sve sređeno, znaju se pravila u svakom trenutku. Naravno, Zvezda je prva, Partizan drugi, Budućnost treća, međutim, kad Mega odigra utakmicu meni je to nešto najlepše što sam ove godine video”.

Mega ima bolji međusobni skor od Cedevite Olimpije koja je uoči poslednjeg kola takođe imala skor 15-10, ali je u međuvremenu ubedljivo savladala Cibonu u Zagrebu. To znači da Mega mora da dobije Igokeu u gostima da bi bila definitivno četvrta.



tagovi

KK MegaAco PetrovićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara