Adam Hanga (©Mozzart Sport)
Adam Hanga (©Mozzart Sport)

Adam Hanga: Sferopulos ima poštovanje igrača, Partizan nije počeo dobro kako se možda očekivalo

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.23. | 13:32

“Velika je promena smena trenera, ali kratak je period prošao da bismo pričali nešto više. Igrali smo već jednu utakmicu, imamo dva treninga pred Partizan, nemamo nešto preterano vremena da menjamo neke taktičke stvari iz korena. Mora da prođe još malo vremena“, dodaje Davidovac

Posle nekoliko turbulentnih dana, promene trenera i pobede nad FMP u Železniku, Crvena zvezda dočekuje prvi večiti derbi u sezoni sa idejom da iskoristi trenutni momenat najvećeg rivala kako bi ostvario veliki brejk kojim bi se ekipa podigla i zaboravila na tri vezana poraza u Evroligi.

Kao jedan od najiskusnijih igrača u timu, Adam Hanga je svestan važnosti predstojeće utakmice, pogotovo jer se vezuje i za derbi u Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

“Svi smo jako uzbuđeni zbog utakmice koja dolazi, spremamo se za to, pogotovo jer nas čekaju vezani derbiji. Obe utakmice su jako bitne za nas, ali naša situacija je, ne mogu da kažem komplikovana, ali prošli smo kroz promene proteklih dana. Sada pokušavamo da se adaptiramo na novog trenera i sistem, imamo malo vremena za to i nemamo mnogo vremena za neke velike promene. Sada radimo na nekim stvarima u odbrani i napadu, nadam se da možemo do pobede“, izjavio je Hanga.

Pitali su ga novinari koje su dosad najveće razliku u sistemima prethodnog i sadašnjeg trenera?

“Imao sam mnogo trenera u karijeri i svaki je drugačiji. Svako ima drugačiji karakter i zahteve. Najvažnije kod obojice trenera je to da traže maksimum u odbrani i napadu. I dalje smo tek nekoliko dana zajedno, ali znamo da je to trener koji je dva puta igrao finale Evrolige, trenirao na najvišem evropskom nivou, vodio je velike organizacije. Ima veliko poštovanje od strane igrača“, poručio je Hanga i dodao:

“I dalje smo malo vremena zajedno, ali vidi se da Sferopulos sada želi drugačije petorke na terenu, ima ideje koje želi da sprovede u delo. Svaki dan biće određenih promena, uradili smo zajedno praktično dva treninga, biće još jedan do utakmice“.

Oba večita rivala su trenutno na skoru 1-3.

“Partizan je izgubio poslednju utakmicu u ABA ligi i biće dodatno motivisan da pobedi. U Evroligi nisu toliko dobri, koliko su možda očekivali da će biti. Zato će utakmica bita jako važna za nas, pogotovo nakon tri poraza zaredom. Želimo da se podignemo i nađemo sebe. Igraćemo utakmicu kao da je finale“.

A, kako se sprema Hanga za atmosferu u Areni?

“Imao sam već nekoliko puta priliku da igram pred navijačima Partizana. Poslednji put u plej-ofu Evrolige prošle sezone, atmosfera je bila sjajna, ali sada se samo fokusiramo na utakmicu, male stvari, na tim... U međuvremenu ćemo uživati u igri i utakmici. Svi želimo da igramo ovakve utakmice, zato sam i potpisao, da bih igrao ovakve mečeve. Biće nešto što ću pamtiti do kraja karijere“.

Dejan Davidovac se vraća u večiti derbi posle godinu dana odsustva.

“Kao i svaki večiti derbi, biće teška utakmica za obe ekipe. Svi znamo šta derbi znači, kod nas može da preokrene sezonu svakako. Partizan igra pred svojom publikom, što je prednost u svakom derbiju. Očekujem tešku utakmicu“.

Srebrni reprezentativac Srbije biće jedan od igrača sa najviše iskustva u najvećoj utakmici srpske košarke.

“Nije me bilo godinu dana, ali sam odigrao baš dosta derbija. Volim te utakmice, verujem da svi igrači misle isto. Manje-više svi igramo za ovakve utakmice, imamo šansu da se pokažemo. Veliki je značaj utakmice, imamo veliki motiv“.

Davidovac se saglasio da je još premalo vremena prošlo, da bi se govorilo o tome kakve je promene doneo trener Sferopulos u tim.

“Velika je promena smena trenera, ali kratak je period prošao da bismo pričali nešto više. Igrali smo već jednu utakmicu, imamo dva treninga pred Partizan, nemamo nešto preterano vremena da menjamo neke taktičke stvari iz korena. Mora da prođe još malo vremena. Stranci su već igrali velike utakmice u svojim prethodnim klubovima, nema razloga da ih nešto posebno spremamo. Svi znaju šta to znači i spremni su“.

Potvrdio je Davidovac da će odsustvo Branka Lazića i Nemanje Nedovića biti veliki hendikep. Priznao je i da bi značilo ekipi prisustvo i podrška navijača, ali kaže da nije upoznat sa situacijom oko razmene karata.



tagovi

Adam HangaDejan DavidovacKK Crvena zvezdaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara