Bem Adebajo i Nikola Jokić (©AFP)
Bem Adebajo i Nikola Jokić (©AFP)

Adebajo o igraču kojeg je najteže čuvati u NBA: To mora biti Srbin

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.12.23. | 09:36

"Ne pokušava da iznudi 16-17 bacanja i to mi se najviše dopada kod njega", dodao je centar Majamija

Posle utakmica u kojoj je Nikola Jokić izjednačio rekord karijere po broju izvedenih slobodnih bacanja (18/18) i tek šesti put u sezoni imao dvocifren broj izlazaka na crtu, trener Golden Stejta Stiv Ker je počeo da priča o sudijskom kriterijumu i tome da igrači pokušavaju da prodaju faulove. Sve to nazvao je odvratnim.

Svima je valjda jasno da to ne može da se odnosi na Jokića, koji mečeve završava u modricama, a u proseku izvodi tek nešto više od šest penala po nastupu (6,4). Toga je svestan i centar Majamija Bem Adebajo, poznat po svojim defanzivnim kvalitetima, koji skida kapu srpskom košarkašu kao najtežem igraču za čuvanje u ligi.

Izabrane vesti

"Pa, to mora biti veliki momak, Srbin", rekao je Adebajo gostujući na podkastu "The OG's" kod Majka Milera i Judonisa Haslema i onda istakao šta najviše poštuje kod dvostrukog MVP-a, što se Keru potencijalno neće svideti:

"Kod njega mi se najviše dopada što ne simulira. Ne kažem da ima igrača koji prodaju faulove, ali on svakako ne pokušava da dođe do 16-17 slobodnih bacanja. On ubacuje koševe".

Dakle, Jokić definitivno ne može da spada u grupu igrača koji dobija prekršaje kad god poželi, a u superlativima je o srpskom košarkašu govorio i legendarni košarkaš Hita.

"Čoveče, to je nerealno. On ne skače, ne trči brzo, ne možete da ga ubrzate, ali ni da ga pomerite", dodao je Haslem.


tagovi

Nikola JokićBem AdebajoUdonis Haslem

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara