Kori Higins i Branko Lazić (©Starsport)
Kori Higins i Branko Lazić (©Starsport)

Ako Angola ne prođe nove lekarske, Makabi ima spremljenu zamenu – prvi pik Kori Higins

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.07.23. | 15:37

Amerikanac je pod ugovorom sa Barselonom, ali i slobodan u izboru nove sredine…

Makabi je još krajem protekle sezone imao završenog igrača za spoljnu liniju. Brajan Angola je trebalo da pokrije bekovsku poziciju i povremeno se spusti i zaigra na krilu, međutim, Nekadašnji prvotimac Partizana nije prošao lekarske preglede. Nenadano je “Ponos Izraela” upao u problem i ekspresno je krenuo da traga za alternativama.

Brajan Angola će još jedanput biti podvrgnut medicinskim nalazima, žele u Tel Avivu da čuju i drugo mišljenje, ali za to vreme užurbano rade na pronalaženju zamene. Mnogi elitni evroligaški igrači su već promenili sredinu ili su vezani ugovorima i nemaju opciju izlaza, osim ukoliko se ne plati obeštećenje, pa je Makabi pročešljao tržište i izbor je pao na – Korija Higinsa.

Izabrane vesti

Izrael Hajom piše da je Amerikanac prvi pik Makabija. Po završetko sezone Koriju Higinsu je predočeno da može da napusti Katalonijeu – u klub stigao 2019. godine posle osvojene Evrolige sa moskovskim CSKA – iako je vezan ugovorom na još godinu dana, ali je slobodan u izboru nove sredine. Sa klubom iz Tel Aviva bi igrao Evroligu i zbog toga je američkom šuteri Izrael primamljiva destinacija. Uostalom, poznat je šestostruki prvak Starog kontinenta kao izdašan platiša.

Kori Higins se pre Makabija dovodio u vezu sa Fenerbahčeom, kada je Kevin Panter bio “viđen” u dresu katalonskog kluba. Ipak, kapiten crno-belih produžio je saradnju, stavio je autogram na pair i obavezao se klubu iz Humske na vernost u naredne dve godine, ali to nije uticalo na promenu statusa Amerikanca u Barseloni.

Imao je problema sa leđima, kuburio sa sitnijim povredama i u smiraj sezone morao je da bude podvrgnut hirurškom zahvatu. Sve zbog bola u lumbalnom delu kičme. Skeptični su u Barseloni u kakvom će stanju biti, a pritom je drugi najplaćeniji igrač u timu. Plata je i razlog zašto Katalonci hoće da se ratosiljaju njega i Nikole Mirotića. A, izraelski velikan je među retkima koji bi mogao da odgovori zahtevima američkog beka.


tagovi

EvroligaKK Makabi Tel AvivKK BarselonaKori HiginsKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara