Aleks Mumbru (©MN Press)
Aleks Mumbru (©MN Press)

Aleks Mumbru: Zvezda nas namučila fizičkim pristupom, sami smo sebi zakomplikovali život

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 23:12

“Ali, na kraju smo dobili i mnogo sam srećan“, rekao je španski stručnjak

Pet poraza u Evroligi vezala je Valensija do susreta sa Crvenom zvezdom, bila je jako blizu ambisa i u duelu sa vicešampionom Jadranske lige, ali su se igrači Aleksa Mumbrua na kraju izvukli, podigli i uspeli da zaustave slobodan pad u kojem su se nalazili.

Mogli su crveno-beli da dodatno zakomplikuju situaciju Slepim miševima, pogotovo kada su nadoknadili zaostatak od 16 poena i imali nekoliko potpuno otvorenih minuta u Fonteti, ali je beogradskom sastavu nedostajalo koncentracije u odbrani uz neka pametnija rešenja u napadu, što se prenelo na konačni rezultat. Valensija je zasluženo pobedila.

Izabrane vesti

“Prvo poluvreme je pripalo nama, igrali smo dobru odbranu i delili loptu. Odigrali smo jako dobro prvo poluvreme, ali posle pauze Crvena zvezda je igrala agresivnije, poslala je na parketu najčvršću petorku koju ima i to nas je mučilo. Promašili smo neke šuteve nakon što smo dobro delili loptu, to nas je malo poljuljalo“, rekao je Aleks Mumbru i dodao:

“U poslednjoj četvrtini smo igrali bolje, pametnije, to nas je vratilo i dozvolilo nam da popunimo rupu iz treće deonice. Pokušali smo da rešimo utakmicu ranije, ali Zvezda je dobro trčala i šutirala trojke koje nije pogodila. Pošto smo napravili problem sebi, uspeli smo da pobedimo“.

Posle nekoliko slabijih izdanja u poslednje vreme i problema sa povredama, ovaj trijumf mogao bi da podigne Valensiju i vrati je u stabilniju poziciju.

“Jako sam srećan zbog igrača, ekipe i navijača koji su nas gurali napred u bitnim momentima. Sada moramo da se oporavimo, da se pripremimo za naredni meč. Po prvi put posle nekoliko sedmica imamo skoro ceo tim na raspolaganju. To nam je važnije jer sada možemo bolje da treniramo, možemo da rotiramo igrače i pravimo drugačije kombinacije. Posle nekoliko sedmica žongliranja konačno smo u skoro punom sastavu i to je mnogo dobra vest za nas“.

Valensija u petak ide na noge Asvelu, a meč se igra od 21 čas.


tagovi

Aleks MumbruKK ValensijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara