Aleksandar Bjelić
Aleksandar Bjelić

Aleksandar Bjelić: Ispunili smo plan zacrtan pred početak takmičenja

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 09:21

Trener Železničara kuje planove za finiš takmičenja, ali već razmišlja o narednoj sezoni!

Seniorska ekipa čačanskog Železničara, kolo pre kraja regularnog dela šampionata, ostvarila je cilj zacrtan na startu takmičenja. Popularni Žele zauzeo je treće mesto u Drugoj muškoj ligi, Grupa jug, i ostvario plasman u Top 8. Čačane očekuje osam novih mečeva sa ekipama koje su zauzele prve četiri pozicije u Grupi sever. Takođe, prenose se bodovi iz Grupe jug, ali samo osvojeni u duelima sa preostale tri ekipe.

O dosadašnjim rezultatima i planovima Žela u finišu sezone razgovarali smo sa trenerom ekipe Aleksandrom Acom Bjelićem.

Izabrane vesti

“Kada se u obzir uzme činjenica da smo najmlađa ekipa, sa dvojicom košarkaša sa više od 26 godina, sa velikim brojem igrača koji su tek izašli iz juniorskog pogona, možemo biti prezadovoljni. Ispunili smo zadatak koji je postavljen na početku priprema. Igrači su maksimalno radili svesni da se može napredovati samo kroz takmičarske utakmice. Nastavićemo da se borimo, proveravamo kvalitet i kujemo planove za narednu sezonu. Svi igrači Žela su iz Čačka”, podvlači Bjelić.

Trener Železničara ističe da je klub sa tradicijom i dušom pokazao zrelost na svim nivoima.

“Uprava je sjajno radila od Dušana i Ilije Vulovića, Nenada Bukumirovića do poslednjeg člana. Veliku zahvalnost dugujem saradnicima iz Stručnog štaba, igračima koji su bili kao jedan. Uvek je par različitih igrača iskočilo u prvi plan pa zasluge delim na ravne časti. Takođe, zahvalnost dugujemo Borcu, upravi, celom stručnom štabu našeg ABA ligaša, Rašku Bojiću i Vuku Obradoviću. Omogućeno nam je da treniramo u hali kraj Morave i nismo se osećali kao gosti na domaćem parketu. Trener Borca Marko Marinović nam je omogućio da Bumbića i Karapandžića uvek imamo na raspolaganju za utakmice”.

Ekipi koju predvodi Aco Bjelić pomoć je stizala iz raznih delova grada.

“Sportska teretana SportAgora maksimalno nam je izašla u susret. U SportAgori smo imali više termina nedeljno uz veliku stručnu pomoć Feđe Sretenovića, sarađivao je sa Vladom Jovanovićem i Sašom Obradovićem, Janka Stojanovića. Dugogodišnji Borčev doktor Zoran Coko Antonović je više puta rešavao goruće probleme. Svakako da gode pohvale koje nam je nedavno uputio dugogodišnji član reprezentativnog stručnog štaba Jovica Antonić. Joca je kazao da Žele ima zdravu košarkašku priču”, konstatuje Bjelić.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Železničar ČačakAleksandar Bjelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara