Aleksej Nikolić (©Starsport)
Aleksej Nikolić (©Starsport)

Aleksej Nikolić ponovo u Partizanu: Lepo je videti stara lica

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.11.20. | 14:02

„Vratio sam se u prelep klub, za mene je ovo nešto posebno“, kaže bek crno-belih

Novo-staro lice na treninzima Partizana. Posle godinu dana pozajmice u italijanskom Trevizu Aleksej Nikolić je ponovo u crno-belom dresu.

Slovenački reprezentativac se vratio u klub sa kojim ima ugovor do leta 2022. godine da potraži još jednu šansu, ovog puta sa drugim trenerom, Sašom Filipovskim.

Izabrane vesti

Osećam se odlično. Vratio sam se u ovaj prelepi klub i za mene je ovo nešto posebno. Lepo je videti stara lica sa kojima sam sarađivao, a i ove momke sa kojima se upoznajem i trenera. Lepo je, dobra i radna atmosfera", rekao je Nikolić za TV Partizan.

Nikolić je imao jako dobru sezonu u Trevizu, beležio je prosečno 10,8 poena i 4,8 asistencija, pre nego što je buknula pandemija korone.

Imao sam dobru sezonu. Ono što sam tražio, to sam i dobio, a to su minuti na terenu. Mislim da sam ih dobro iskoristio. Ima još prostora za napredak i o tome i razmišljam. Bilo je bitno da steknem samopouzdanje na tim utakmicama, to mi je uspevalo. Nadam se da ću to da nastavim i ovde".

On je u međuvremenu operisao kuk.

Morao sam da operišem kuk, jer je došlo do problema sa kojima više nisam mogao normalno da funkcionišem na terenu. Nekako smo to držali pod kontrolom prošle sezone, ali kako je odmicalo vreme, bilo je sve gore i gore. Tako da je intervencija bila neophodna. Rehabilitacija je bila odlična, bez većih problema“.

Iako su obojica radili u Sloveniji, Nikolić se nije lično poznavao sa novim trenerom Filipovskim.

Atmosfera je radna, a on je poznat po tome. Lično se ne znamo, ali iz košarkaških priča znam kako razmišlja i kakav način rada ima. Mislim da ovaj tim jeste za njega, deluje da su se igrači navikli, oseti se promena u igri. Mislim da ide kao boljim rezultatima. Samo treba da se radi, da se sprema što bolje. Ono što je pod našom kontrolom treba da odradimo, pa će ostalo doći“.

Nikolić je tokom letnje pauze trenirao u Sloveniji zajedno sa NBA asom Lukom Dončićem.

Luka je bio kod kuće i trebalo je da se priključi nekome, jer ne voli da radi sam. Bilo je mnogo zabavno i lepo da radim sa njim. On je i među top pet sada u NBA ligi, dobro je videti kako radi neke stvari, kako razmišlja. Bilo je mnogo takmičarskih treninga, taj takmičarski duh je kod njega non stop na maksimumu“, istakao je Nikolić


tagovi

KK PartizanAleksej NikolićABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara