Foto: Starsport
Foto: Starsport

Alimpijević: Ovo je jedan od najlepših snova evropske košarke, želimo još da sanjamo

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.04.22. | 23:44

Srpski strateg zadovoljan posle novog velikog uspeha sa Bursom

Posle velikog uspeha i eliminacije Partizana na prethodnom koraku, košarkaši Burse nastavili su put u Evrokupu savladavši Cedevita Olimpiju 85:83, te su se plasirali u polufinale gde će odmeriti snage sa Andorom. Nova pobeda turskog kluba i još jedna stranica istorije, sa razlogom je bila povod za zadovoljstvo Dušana Alimpijevića trenera Burse.

Izabrane vesti

"Bila je ovo sjajna utakmica. Zaslužili smo pobedu, kontrolisali smo skoro celu utakmicu, praktično svih 40 minuta. Iskreno, poludeo sam. Reći ću vam jedno: ovo je jedan od najboljih snova u evropskoj košarci trenutno i još uvek sanjamo. Želimo da idemo korak po korak, sigurno. Imamo utakmicu u turskom takmičenju i onda ćemo misliti o Andori", rekao je srpski strateg.

Bursa je tokom druge deonice stekla dvocifrenu prednost, a potom je održavala vođstvo uz blage oscilacije.

"Želim da čestitam svom kolegi i prijatelju Jurici Golemcu, koji radi sjajan posao sa ovom ekipom, ne samo u Evrokupu već i u Jadranskoj ligi. Sa ovim promenama koje je napravio, počeli su da igraju jednu od najboljih košarki u Evropi. Koliko je bilo teško pripremati se za njih, znamo samo ja i moji igrači i zaista sam ponosan na to kako smo ispoštovali sve male i velike detalje u planu igre. Sve se je zavisilo od sitnih detalja, ali glavna stvar je bila da zaustave njihovu igru na otvorenom, da prekinu njihov rani napad. Oni su tim koji zna da postiže koševe i realizuje akcije u prvih 6-10 sekundi, a ako niste koncentrisani, ako zaspite samo na sekundu imaćete problem. Imali smo ih večeras, ali to je bilo na razumnom nivou, na nivou sa kojim možemo da živimo. Dakle, ključna je bila odbrana u ovoj utakmici", kazao je Alimpijević.

Svoje gledište duela izneo je i Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije.

"Čestitam Bursi na pobedi. Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, počeli smo veoma meko, veoma slabo psihički. To je ono o čemu smo pričali, da moramo biti mnogo čvršći. U drugom poluvremenu smo pokušavali da ih stignemo, ali nismo imali dovoljno snage da to uradimo. Hvala navijačima. Bilo je sjajno navijanje, danas su nas zaista podržali", rekao je strateg tima iz Ljubljane.


tagovi

Dušan AlimpijevićCedevita OlimpijaJurica Golemac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara