Dušan Alimpijević (©Star Sport)
Dušan Alimpijević (©Star Sport)

Alimpijevićev povratak u Pionir bez pobede, Braun koban po Bešiktaš

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 21:28

Mladi srpski stručnjak nije uspeo da odnese brejk iz Beograda

Više od pet i po godina prošlo je od odlaska Dušana Alimpijevića iz Crvene zvezde, u kojoj nije dobio pravu šansu, a tek večeras je kao trener prvi put bio gost u dvorani Aleksandar Nikolić.

Njegov povratak u kultnu halu prošao je neuspešno pošto je Hapoel Tel Aviv odneo trijumf rezultatom 81:75 (24:26, 17:15, 22:22, 18:12). Utakmica je najvećim delom bila neizvesna i na kraju je bukvalno jedan nalet “domaćeg“ sastava rešio pobednika.

Izabrane vesti

Bešiktaš je na minut i po pre kraja imao minimalno vođstvo zahvaljujući pogocima Lejtona Hemondsa sa penala, ali su to bili poslednji poeni gostiju na utakmici. Od tog momenta Hapoel je serijom 7:0 zaokružio pobedu. Kajl Aleksander je započeo niz koji je nastavio najbolji pojedinac utakmica Džakovan Braun sa vezanim pogocima da bi tačku stavio nekadašnji košarkaš Partizana Brajan Angola, takođe sa penala.

Braun je meč završio sa 19 poena (5/9 iz igre, 1/4 za tri), sedam asistencija i tri skoka. Džejlen Hauard je imao 15 poena i osam skokova, dok je dvocifren bio još Aleksander sa 10 poena. Derek Nidam je bio ponovo najbolji kod Bešiktaša sa 16 poena (5/15 iz igre, 3/10 za tri) i jednom asistencijom do dabl-dabla. Uz to imao je po četiri uhvaćene i izgubljene, ali i dve ukradene lopte. Metju Mičel je ubacio 13, a Lejton Hemonds 11 poena.

Ovim porazom Bešiktaš je izgubio treću poziciju u Grupi A, upravo od Hapoela.



tagovi

Dušan AlimpijevićKK BešiktašEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara