Dušan Alimpijević (© Starsport)
Dušan Alimpijević (© Starsport)

Alimpijevićeva Bursa sigurna na startu turskog šampionata, blistao bivši igrač Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.10.22. | 20:18

Dabl-dabl Zeka Ogasta u trijumfu nad Gazijantepom

Košarkaši Burse su minule sezone bili jedno od prijatnijih iznenađenja u evropskoj košarci. Domogli su se finala Evrokupa, namučili Fenerbahče u plej-ofu turskog prvenstva, a izgleda da su spremni da nastave pravim putem. Slavili su na otvaranju Superlige u Gazijanteu veoma ubedljivo - 69:50.

Kako je meč odmicao tako je ekipa Dušana Alimpijevića igrala sve bolje. Posle uvodnih 10 minuta rezultat je bio 13:13, do velikog odmora Bursa je stekla pet poena viška. Prednost je nastavila da raste i po povratku sa pauze (49:40), da bi u poslednjoj četvrtini gosti limitirali domaćina na svega 10 poena i rutinski priveli posao kraju.

Izabrane vesti

Blistao je bivši igrač Cedevite Olimpije Zek Ogast koji je meč okončao sa 20 poena i 13 skokova, uz samo dva promašaja iz igre (6/8 za dva, 2/2 za tri). Ubeležio je i pet asistencija, kao i četiri blokade za indeks 37.

Ispratio ga je turski reprezentativac Onuralp Bitim sa 18 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je 11 poena dodao Derek Nidam.

U redovima Gazijantepa jedini iole raspoložen bio je Lejton Hemonds koji je meč okončao sa 15 poena, dok je Džon Egbunu dodao 10 poena.



tagovi

Dušan AlimpijevićBursaZek Ogast

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara