Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)
Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)

Alimpijevićevih sedmorica veličanstvenih i fantastični Endrus srušili Veneciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 19:51

Bursa upisala važan trijumf u odloženom susretu 11. kola Evrokupa

U samo tri dana košarkaši Bursaspora upisali su dve pobede u Evrokupu i značajno popravili šanse za plasman u plej-of. Posle Burga (96:89) savladali su i Veneciju kod kuće - 80:66.

Proživljavala je ekipa Dušana Alimpijevića ozbiljne oscilacije ove sezone, ostala i bez najboljeg igrača Olerika Frimena kojeg je odveo CSKA. Uspela je ipak da se konsoliduje i ostane u trci za mesta u doigravanju na evrosceni, ali i turskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Trijumf nad Venecijom bio joj je šesti ove sezone, izjednačila se sa Ulmom na tri utakmice do kraja regularnog dela i pobegla Burgu od kojeg ima pobedu više. Venecija je ostala ispred sa 7-8.

Bursa je nadljudskim naporima stigla do trijumfa, jer je nastupila sa samo sedam igrača. Čak trojica su provela preko 35 minuta u igri. Vodili su domaći košarkaši većim delom susreta i na kraju sasvim zasluženo slavili.

Imala je Alimpijevićeva četa totalnu kontrolu skoka, pre svega zahvaljujući Kevarijusu Hejsu. Pokupila je 43 lopte pod obručima, čak 12 pod protivničkim. Italijani su došli do tri ofanzivna i 19 defanzivnih skokova (22).

Blistao je Endru Endrus, koji je preuzeo ulogu lidera od kako je otišao Frimen. Amerikanac je proveo nešto manje od 36 minuta na terenu, postigao 27 poena, uz pet skokova i tri asistencije. Najveći napor istrpeo je Onuralp Bitim koji je u igri proveo preko 37 minuta i upisao 25 poena uz sedam uhvaćenih lopti. Sjajan i Hejs sa dabl-dablom od 12 poena i 15 skokova, a u strelce su se upisali još samo Derek Nidam (9p) i Dejv Dudžinski (7p, 8sk).

Sa druge strane 20 poena Majkla Vota, 12 je dodao Ostin Dej, dok su po 11 upisali Majkl Bramos i Džordan Tiodor.


tagovi

BursaBursasporKK VenecijaEvrokupDušan AlimpijevićDerek Nidam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara