(Foto: FIBA)
(Foto: FIBA)

Američki basketaši ne idu na OI, izbacila ih Holandija

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.05.21. | 18:55

Lale bolje u četvrtfinalu turnira

Šanse basketaške reprezentacije Srbije da se okiti medaljom na Olimpijskim igrama, možda i zlatnom, porasle su danas posle vesti iz Graca.

A, tamo na kvalifikacionom turniru dogodilo se veliko iznenađenje: reprezentacija SAD poražena je u četvrtfinalu od Holandije i neće igrati na Igrama u Tokiju!

Izabrane vesti

Lale su dobile meč sa 21:16 i plasirale se u polufinale, gde će se sa Francuskom boriti za plasman u finale i za plasman na Olimpijske igre.

Američka reprezentacija u basketu je 2019. godine postala prvak sveta na šampionatu u Amsterdamu i tada je usput pobedila Holandiju. Osveta je stigla dve godine kasnije na tlu Austrije, a ovog je poraz ko će dobro zaboleti Jenkije.

Ključni igrač u pobedi Holandije bio je Džulijan Džaring sa sedam poena, Arvin Sloter je dodao šest, a Dimeo van der Horst i Džesi Vorn su ubacili po četiri.

Na Igre u Tokiju za basketaški turnir kvalifikovali su se do sada Srbija, Rusija, Kina i Japan. Tri selekcije će se plasirati sa turnira u Gracu i jedna sa turnira u Debrecinu na kojem će učestvovati Mađarska, Mongolija, Slovenija, Holandija, Letonija i Poljska. Ako se neka od tih selekcija plasira sa aktuelnog turnira u Austriji, kao rezerve čekaju da uskoče Belgija, Ukrajina i Rumunija.


tagovi

Basket 3na3Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara