Lebron Džejms i Stef Kari (©AFP)
Lebron Džejms i Stef Kari (©AFP)

Amerikanci izabrali Drim tim: Samo jedno mesto prazno, u Pariz idu Kari, Lebron, Durant, Embid…

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 08:53

Na koga će Srbija već u prvoj fazi Olimpijskih igara?

Nisu jaki kao onaj originalni Tim snova iz 1992. godine, ali su bez obzira na sve – najjači. Iako su mnogi prebacili zenit, iako se ove mlađe garde nije zapatio toliki “hajp”. Ali kad se baci na papir, jasno je svima da nijedna košarkaška reprezentacija na svetu neće imati 12 ovakvih aždaja na Olimpijskim igrama.

Da budemo precizni: 11 aždaja. Jer prema navodima uglednog I-Es-Pi-Ena (ESPN) samo je jedno mesto za sada neupražnjeno u timu selektora Stiva Kera. Izvršni direktor američkog tima, čuveni Gren Hil, namerno će ga ostaviti slobodnim sve dok se ne približi julski trening kamp i pripremne utakmice u Las Vegasu.

Izabrane vesti

Oko ovih 11 nema znakova pitanja. U Pariz putuju:

Stef Kari (Golden Stejt), Tajris Halibarton (Indijana), Entoni Edvards (Minesota), Džru Holidej (Boston), Devin Buker (Finiks);

Kevin Durant (Finiks), Lebron Džejms (LA Lejkers), Džejson Tejtum (Boston);

Džoel Embid (Filadelfija), Bem Adebajo (Majami), Entoni Dejvis (LA Lajkers).

Ugledni Atletik reagovao je na ovu informaciju tvrdnjom da je trenutni favorit za to poslednje mesto u timu, Kavaj Lenard iz LA Klipersa. S tim da se on muči sa povredom kolena. Opcije su i Pol Džordž, Paolo Bankero, Mikal Bridžs, Džejlin Branson.

Sad, pošto Amerikanci posle razočaranja na prošlogodišnjem Mundobasketu (osvojili četvrto mesto posle poraza od Nemačke i Kanade) na Olimpijske igre šalju najjači tim, poguraće to i ostale NBA zvezde da se odazovu pozivima svojih zemalja. Nadamo se svi da će i Nikola Jokić biti u timu Srbije, zna se da će Luka Dončić igrati za Sloveniju na kvalfikacionom turniru, paklen sastav imaće i Kanađani, Nemci su prvaci sveta…

Ali, realno ovakvih 12 nema niko.

Stiv Ker će moći da računa na Karija sa kojim je četiri puta osvojio šampionski prsten NBA lige. Kari će sada igrati na prvim Olimpijskim igrama. Biće tu i Durant, uz Karmela Entonija jedini košarkaš u istoriji igre sa tri zlatne olimpijske medalje. Lebronu Džejmsu će ovo biti četvrte Igre, 2004. uzeo je bronzu, 2008. i 2012. zlato. Iz tima sa Svetskog prvenstva “preživeli” su samo Halibarton i Edvards. A, pride su Amerikanci doveli i “pojačanje” tamo gde su najtanji, na poziciji centra. Embid je koketirao sa Francuskom i Kamerunom, ali retki će odbiti Amerikance kada stigne poziv.

Podsetimo, Amerikanci će na Olimpijskim igrama startovati u Grupi C, u kojoj će joj najveći rival biti baš Srbija. Tu je za sada još i selekcija Južnog Sudana, a čeka se i pobednik kvalifikacionog turnira u Portoriku, gde će uz domaću selekciju olimpijsku vizu pokušati da izvade i Litvanci i Italijani. Meksiku i Obali Slonovače ne daju se velike šanse. Tačnije nikakve.


tagovi

Lebron DžejmsStef Karikošarkaška reprezentacija SADKevin DurantTajris HaliburtonEntoni EdvardsDžru HolidejDevin BukerDžejson TejtumDžoel EmbidBem AdebajoEntoni DejvisPariz 2024

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara